Pogledali smo The Last of Us, novu HBO seriju oko koje se stvorio baš veliki hype
Pogledali smo The Last of Us, novu HBO seriju oko koje se stvorio baš veliki hype

Pogledali smo The Last of Us, novu HBO seriju oko koje se stvorio baš veliki hype

Prije nekoliko dana HBO je krenuo s prikazivanjem serije koju su fanovi video igara dugo iščekivali. Impresivne brojke gledanosti seriju The Last of Us vinule su na drugo mjesto najgledanijih premijera te kuće u zadnjih deset godina.

Prema prvim službenim podacima, seriju snimljenu prema istoimenoj igrici, u nedjelju je pogledalo čak 4.7 milijuna ljudi diljem svijeta, dok je na Twitteru bila na prvom mjestu trending tema.

The Last of Us tako je nadmašila brojne dosad prikazane serije na HBO-u te sletjela na drugo mjesto gledanosti u zadnjih deset godina, odmah nakon premijere serije House of Dragons.

Obje serije na HBO-u nadmašila je jedino serija Boardwalk Empire koja je izašla 2010. godine. Fanove serije Euphoria možda će iznenaditi da je prva epizoda The Last of Us bila je dva puta gledanija od premijere druge sezone megahita u kojem briljira Zendaya.

O čemu je riječ?

Serija The Last of Us adaptacija je kultne PlayStation akcijske igrice s primjesama horora, koja prati zbivanja 20 godina nakon uništenja civilizacije kakvu poznajemo.

Glavni likovi su preživjeli Joel i 14-godišnja Ellie koju on pokušava prošvercati van zone karantene, što je zbog brutalnih posljedica pandemije, izuzetno težak zadatak. Pedro Pascal i Bella Ramsey igraju naslovne uloge u emocijama nabijenoj avanturističkoj avanturi koja je za ekrane prikovala milijune gledatelja.  Zanimljivo je što smo i Bellu i Pedra imali priliku gledati u seriji Game of Thrones, u kojoj je Ramsey glumila Lyanne Mormont, a Pascal Oberyna Martella.

Tvorci serije Craig Mazin i Neil Druckmann priču su htjeli prikazati na nov način te su izjavili kako su sretni što će serija okupiti već postojeće fanove te privući nove.

Opravdava li serija hype?

Obožavatelji igrice za sada su odlično reagirali na poznatu priču u novom obliku, punu scena koje su im već dobro poznate. Razina stalne napetosti, potrebne da bi glavni likovi uvijek iznova mogli smišljati načine na koje će preživjeti, nije razočarala, baš kao i okrutnost kojom su prožeta čudovišta i svi zlikovci.

Što donosi prva epizoda?

Prva epizoda započinje razgovorom epidemiologa u TV emisiji 1968. godine, u kojoj se raspravlja o mogućem nastanku jezive pandemije, a zatim radnja skače u 2003. godinu gdje počinjemo pratiti zbivanja u životu samohranog oca Joela i njegove kćeri Sarah te njihovih susjeda i bliže obitelji. Uobičajenu svakodnevicu prekidaju neobična zbivanja u gradu i pojavljivanje čudovišta koje je nepoznati virus transformirao. Preskačemo još dvadeset godina i upoznajemo potpuno drugačiji, postapokaliptični svijet, predvođen vojskom, u kojima je preživjelima život sve samo ne miran i idiličan.

Nije za one slabih živaca i slabog želuca

Zbog nedavne pandemije, scenarij je današnjim gledateljima bliži nego što je to bio fanovima video igara koji su 2013. zaplovili u ovu avanturu. Baš poput horor igrice prema kojoj je nastala, serija je puna adrenalina, situacija koje kidaju živce i scena zbog kojih se okreće želudac pa se gledanje preporučuje onima koji to mogu podnijeti.

Čeka se nedjelja!

Do sad je na HBO-u objavljena samo jedna epizoda, druga će izaći 22.01., u nedjelju. Prva epizoda obećava – u iščekivanju novih The Last of Us avantura, pogledajte trailer za drugu epizodu.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori