Dobili smo prvi veći uvid u jednu od najiščekivanijih serija godine

Dobili smo prvi veći uvid u jednu od
najiščekivanijih serija godine

Prvi trailer za iščekivanu seriju House of the Dragon je vani, a sudeći prema reakcijama fanova, nije razočarao. Mnogo zmajeva, intriga, i plave kose može značiti samo jedno – kuća Targaryen se vraća na male ekrane! Riječ je, naravno, o prequelu jedne od najuspješnijih serija ikad, Game of Thrones.

Serija je temeljena na knjizi Fire & Blood George R. R. Martina, koja prati priču prije samih događaja kojima se bavila Game of Thrones. Točnije, otprilike 300 godina od radnje koju smo pratili na malim ekranima. Roman je izašao 2018. godine i prvi je od dvije knjige koje se bave isključivo poviješću kuće Targaryen.

Uvid u povijest kuće Targaryen

House of the Dragon tako je koncentrirana na kuću Targaryen i njihovu burnu prošlost punu međusobnih ratova između članova ove kraljevske obitelji. U traileru koji je izašao ovih dana može se vidjeti kako ćemo se u seriji susresti sa mnogo predaka likova koje smo upoznali u seriji Game of Thrones.

Serija House of the Dragon bi trebala biti samo početak onoga što autori vide kao veliko širenje Game of Thrones franšize. Iako se na početku najavljivalo čak pet spinoff serija velike uspješnice, zasada je samo ova priča krenula u realizaciju.

Nove lokacije snimanja

Za razliku od Game of Thronesa koji je dobrim dijelom sniman na našoj obali, produkcija nove serije preselila se na lokacije kao što su Španjolska i Portugal.

Jedan od producenata je i sam George R. R. Martin, koji je stvorio ovaj fantastični svijet koji obožavamo. Od glumačke postave tu su Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Rhys Ifans te brojni drugi glumački velikani. Premijera serije najavljena je za kolovoz ove godine, a moći će se pratiti na HBO-u.

Foto: Profimedia/IMDB

Učitati još
Zatvori