Unatoč sjajnim kritikama i prijemu kod publike, Netflix je na iznenađenje svih otkazao ovu seriju
Unatoč sjajnim kritikama i prijemu kod publike, Netflix je na iznenađenje svih otkazao ovu seriju

Unatoč sjajnim kritikama i prijemu kod publike, Netflix je na iznenađenje svih otkazao ovu seriju

Netflix je 2024. godinu počeo obećavajuće. Njihova miniserija The Brothers Sun ubrzo po premijeri postala je najgledaniji naslov na toj platformi. Akcijska dramedija o gangsterima nizala je pozitivne recenzije, a naišla je na sjajan prijem kod publike i kritike. Tako na relevantnoj stranici za ocjenjivanje televizijskog sadržaja Rotten Tomatoes ima čak 91% pozitivnih reakcija gledatelja.

Stoga je kao pravo iznenađenje došla Netflixova odluka da otkaže nadolazeće sezone ovog naslova. Ista nije obrazložena, no pretpostavlja se kako nije dostigla željene brojke kada je gledateljstvo u pitanju. Ipak, naslov je to koji vrijedi pogledati (ako već niste…).

the brothers sun

Podsjetimo, o čemu je riječ?

Serija prati gangstersku obitelj Sun koja potječe iz Tajvana. Otac obitelji nemilosrdni je gangster, a njegova supruga Eileen ‘Mama’ Sun (Michelle Yeoh) zbog opasnosti bježi s mlađim sinom Bruceom (Sam Song Li) u Los Angeles. Njezin stariji sin Charles (Justin Chien) krenuo je očevim stopama i ostao u Tajvanu, no kada mu na oca pokušaju izvršiti atentat što ga stavi u komu, on mora otići u Los Angeles kako bi zaštitio majku i brata. Bruce ne zna apsolutno ništa o šokantnom obiteljskom gangsterskom poslu, dok Charles ima reputaciju kao nemilosrdni zaštitnik obitelji i odani suradnik svog oca. No, kada Charles dođe u Los Angeles morat će naučiti kako navigirati manje nasilan život i puno opušteniji okoliš. Obojica braće imaju svoje tajne snove, no kako bi ih ostvarili, moraju preživjeti život u kojem su rođeni.

the brothers sun
the brothers sun

Najuzbudljivija serija na Netflixu?

The Brothers Sun je naišla na veliko odobravanje publike, ali i kritika koje je nazivaju najuzbudljivijom serijom na Netflixu trenutno s vjerojatno najboljim akcijskim scenama borbe koje ćete vidjeti. No, predbacuju joj to što nije najbolje iskoristila svoju najveću zvijezdu – Michelle Yeoh. Azijska glumica legenda je martial arts filmova, a široj publici je najpoznatija po ulozi u filmu Sve u isto vrijeme za koju je nagrađena Oscarom za najbolju glumicu, čime je postala prva Azijatkinja nagrađena tom nagradom. Glumila je i u hitu Crazy Rich Asians, a ranije i u cijenjenom Crouching Tiger, Hidden Dragon.

Sada u The Brothers Sun vraća matrijarhat u prvi plan, no mnogi se žale na njezin nedostatak na ekranu. Ostala glumačka ekipa sastavljena je od manje poznatih azijskih glumaca. Serija ima osam epizoda koje možete pogledati na Netflixu, a trailer donosimo u nastavku.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori