Ovih dana društvene mreže bruje o romantičnoj komediji Red, White & Royal Blue
Ovih dana društvene mreže bruje o romantičnoj komediji Red, White & Royal Blue

Ovih dana društvene mreže bruje o romantičnoj komediji Red, White & Royal Blue

U samo nekoliko dana od premijere na Amazon Primeu film Red, White & Royal Blue uvrstio se među najgledanije romantične komedije svih vremena. Isti je stekao niz pohvala od strane gledatelja, ostvarivši čak 94% pozitivnih reakcija na stranici Rotten Tomatoes. Također, kadrovi ove romantične komedije prepravili su društvene mreže, posebice TikTok i pridonijeli povećanju interesa za ovaj naslov, koji je na kraju kulminirao i znatnim porast novih registracija za Prime članstvo.

Zanimljiv fenomen u vremenu koje je označeno kao downfall of romantic comedy, odnosno krah romantičnih komedija. Nekoć žanr koji je devedesetih godina iznjedrio brojna kultna ostvarenja,  posljednjih je godina sveden (u najbolju ruku) na niz ostvarenja B produkcije. Ne iznenađuje stoga što su pojedini filmski kritičari ustvrdili kao je riječ o žanru na samrti.

Red, White & Royal Blue
Red, White & Royal Blue

Politički skandal koji prerasta u ljubavnu priču

Ipak, pokazalo se kao je Red, White & Royal Blue sjajna iznimka, no po čemu se toliko izdvaja od preostalih ostvarenja istog žanra?

Riječ je o LGBT romantičnoj komediji koja tematizira politički skandal koji prerasta u ljubavnu priču. Kada svađa između sina američkog predsjednika i britanskog princa zaprijeti narušavanju britansko-američkih, njih dvoje su prisiljeni na inscenirano primirje. No, dok glume prijatelje Alex i Henry postaju i nešto više od toga…

Red, White & Royal Blue
Red, White & Royal Blue

Od neprijatelja do ljubavnika

Film Red, White & Royal Blue ekranizacija je istoimenog romana autorice Casey McQuiston, koja je ujedno i koscenaristica ove romantične komedije. U glavnim ulogama našli su se Taylor Zakhar Perez, poznat po svom nastupu u teen filmu The Kissing Booth 2 te Nicholas Galitzine, kojeg smo kao princa ranije imali priliku vidjeti i u modernoj inačici Pepeljuge. Istaknute uloge pripale su i Umi Thurman te Sarah Shahi, dok je režija filma povjerena Matthewu Lópezu.

Uspjehu filma, uz klasičnu priču o neprijateljima koji postaju ljubavnici, pridonijeli su humoristični dijalozi koji pridonose feel good ozračju filma te u konačnici pružaju ugodnu diverzija u ovim, često stresnim vremenima. Njegov najavni video donosimo vam u nastavku:

Foto: IMDb, Instagram (@rwrbonprime)

Učitati još
Zatvori