Nove epizode Stranger Thingsa srušile su Netflix, a cijela sezona i nekoliko rekorda
Nove epizode Stranger Thingsa srušile su Netflix, a cijela sezona i nekoliko rekorda

Nove epizode Stranger Thingsa srušile su Netflix, a cijela sezona i nekoliko rekorda

Petak je bio rezerviran za posljednje dvije epizode četvrte sezone serije Stranger Things. Kako je bilo i očekivano, fanovi serije nahrupili su na ovu streaming platformu i u jednom trenutku ona je čak bila nedostupna zbog velikog broja fanova koji su htjeli pogledati finale sezone.

Sezona koja ruši rekorde

Serija je sada srušila i nekoliko Netflixovih rekorda. Za početak, tu je broj odgledanih minuta. Četvrta sezona serije Stranger Things skupila je više od sedam milijardi odgledanih minuta diljem svijeta. Tu je i novostečena titula najgledanije sezone neke serije na engleskom jeziku.

Podsjetimo, četvrta je sezona bila podijeljena u dva dijela. Prvi je dio prikazan krajem svibnja i sastojao se od sedam epizoda standardne duljine. Međutim, za drugi su dio autori serije pripremili nešto sasvim drugačije. Dvije epizode koje su dostupne od petka slobodno bi mogle proći kao dugometražni filmovi. Prva je trajala sat i pol, a druga čak više od dva sata.

Finalna borba koja se tek treba odviti

Već je poznato kako se novo zlo nadvilo nad gradić Hawkins, dok je dobro poznata skupina glavnih junaka raštrkana na nekoliko lokacija. Nove epizode još uvijek prate hoće li se ujediniti i na koji način će ovog puta odgovoriti na sve što im prijeti. Međutim, ova je sezona itekako mračnija nego prve tri. Glavni junaci su odrasli, a povećala se i prijetnja koja nikada ne spava. Eleven pokušava svim silama vratiti svoje moći, dok se Hopper pokušava vratiti iz zatočeništva u Rusiji.

Iako su neka prijateljstva u međuvremenu na klimavim nogama, sada je važnije nego ikada da se ponovno ujedine. Bez brige, nećemo spoilati veliko finale sezone. Reći ćemo tek kako će se mnoge stvari morati riješiti u petoj sezoni koja je već najavljena, a koja će ujedno biti i posljednja. Njome će braća Duffer pokušati zaokružiti ovu priču koja je posljednjih godina osvojila sve generacije gledatelja.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori