Pedra Pascala i Ethana Hawkea gledamo u vesternu Pedra Almodovara
Pedra Pascala i Ethana Hawkea gledamo u vesternu Pedra Almodovara

Pedra Pascala i Ethana Hawkea gledamo u
vesternu Pedra Almodovara

Novi kratkometražni film Pedra Almodovara, naslovljen Strange Way of Life, biti će premijerno prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu. U drugom ostvarenju španjolskog redatelja na engleskom jeziku, glavne uloge povjerene su Ethanu Hawkeu i Pedru Pascalu. Ovogodišnje izdanje festivala održat će se od 16. do 27. svibnja.

Kako izgleda vestern kada ga režira Pedro Almodovar

Kao što smo  naveli, Strange Way of Life drugi je kratkometražni film Pedra Almodovara, ali i njegov prvi doticaj sa svijetom vesterna. S Pedrom i Ethanom  u glavnim ulogama, očekuje nas, ipak nešto drugačiji primjerak ovog žanra. Djelomično inspiriran holivudskim ostvarenjem Brokeback Mountain, film nam donosi šerife u pomalo izmijenjenom, romantičnom kontekstu.

Snimam u Španjolskoj, Strange Way of Life ime je dobio po fado pjesmi Amalie Rodrigues. To je još jedan hint, s obzirom na to da elegična numera govori o patnjama neispunjene žudnje.

Anthony Vacarello zadužen za kostime

Kreativna suradnja između Pedra Almodovara i Jean Paul Gaultiera vizualno je obilježila nekolicinu ranijih ostvarenja španjolskog redatelja. Ovog puta drugi, nešto mlađi dizajner Anthony Vacarello preuzima palicu nad kostimografskim timom. Almadovar je prethodno bio dio kampanje za Saint Laurentčiji je Vacarello kreativni direktor, te nastavak zajedničke suradnje ne iznenađuje. No, kako će se njihove oprečne estetske prirode složiti, ostaje nam vidjeti kada Strange Way of Life stigne do naših kina.

Bogata karijera

Pedro Almodovar čest je gost Festivala u Cannesu. Za ostvarenje Todo sobre mi madre je 1999. nagrađen Zlatnom palmom, a La mala educación otvorio je festival 2004. godine te tako postao prvi film na španjolskom jeziku koji je dobio tu čast. Almadovar je odlikovan Zlatnom palmom za najbolji scenarij 2006. godine, kada je na festival došao sa filmom Volver.

Jedanaest godina kasnije, predsjedavao je žirijem, a zatim je 2019. na festivalu prikazan film Dolor y gloria, zahvaljujući kojem je Antonio Banderas nagrađen Zlatnom palmom za izvanrednu izvedbu redateljevog (djelomično) autobiografskoga junaka.

Sadržaj preuzet sa Journal.rs.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori