Novi Spy Kids neuspjela je doza nostalgije – zašto svaki nastavak mora biti sve gori?
Novi Spy Kids neuspjela je doza nostalgije – zašto svaki nastavak mora biti sve gori?

Novi Spy Kids neuspjela je doza nostalgije – zašto svaki nastavak mora biti sve gori?

Jedan od naslova koji je na Netflix stigao s prvim danima jeseni jest i peti nastavak iz serijala o najpoznatija dječjim špijunima na svijetu. Nazvan Spy Kids: Armagedon, donosi priču o djeci tajnih agenata koja nesvjesno pomognu moćnom programeru igrica osloboditi računalni virus koji mu daje kontrolu nad svom tehnologijom. Kako bi spasili svijet, kao i svoje roditelje, sami bivaju primorani postati špijunima.

Kratak je ovo sadržaj akcijske komedije u kojoj su naslovne uloge povjerene Gini Rodriguez, prvenstveno poznatoj po angažmanu u seriji Jane the Virgin te Zacharyju Leviju, kojeg smo kao špijuna prethodno gledali u seriji Chuck.

Spy Kids Armagedon

Doslovni Armagedon

Ipak, ni hollywoodska B lista, ni doza nostalgije, kao ni premijera na najpopularnijoj streaming platformi filmu Spy Kids: Armagedon nisu osigurale željeni uspjeh.

Film je po premijeri stekao mahom negativne kritike. Zamjera mu se što nije predstavio vidljivo poboljšanje kvalitete, unatoč golemom tehnološkom napretku u posljednja dva desetljeća. Repetitivnost obrazaca u ovom se slučaju nije pokazala kao “uspjeh za slavu, štoviše mogla bi biti samo recept za dosadu.

Spy Kids Armagedon

Čarolija za novu generaciju

Nećemo se lagati, nije ni originalni Spy Kids bio vrhunsko filmsko ostvarene, ali je među određenim generacijama stekao kultni status te postao dio pop kulturalnih referenci. Novi nastavak doista neće postati kultni klasik koji će definirati generaciju kao njegovi prethodnici.

Ipak, valja istaknuti kako Spy Kids: Armagedon ima i jednu izraženu pozitivnu karakteristiku. Riječ je o filmu kojeg bez problema možete pogledati sa svojoj djecom. Izvedbe mladih glumaca doimaju se autentičnim te će mlađi članovi publike dobiti priliku vidjeti sebe na ekranu… Njegov najavni video čeka vas u nastavku:

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori