Ovo su najšokantnije scene u serijama koje nam je teško preboljeti
Ovo su najšokantnije scene u serijama koje nam je teško preboljeti

Ovo su najšokantnije scene u serijama
koje nam je teško preboljeti

Svi koji se vole prikovati za male ekrane uz omiljenu seriju znaju da se za nju vrlo lako vezati. Godinama pratimo iste likove i stalo nam je do njih. No, nekad kreatori serija imaju malo drugačije planove. Donosimo listu najšokantnijih TV trenutaka koje još uvijek ne možemo preboljeti.

šokantne scene u serijama

Marissina smrt u The O.C.-ju

The O.C. jedna je od najpoznatijih teen serija s početka 21. stoljeća. Serija prati Ryana, buntovnika koji biva uvučen u živote bogatih u susjedstvu Newport Beacha u Kaliforniji. Voljeli smo likove Ryana, Marisse, Setha i Summer, a onda nas je u finalu treće sezone dočekala scena od koje se mnogi još uvijek oporavljaju. Marissa (Misha Barton) je jedna od protagonistica i Ryanova velika ljubav. Jedan od antagonista treće sezone, Kevin Volchok (Cam Gigandet), ubije Marissu u prometnoj nesreći nakon što se namjerno zabije u nju i Ryana. Dok Ryan prođe s lakšim ozljedama, Marissa umre u njegovim rukama.

Malo je reći da je ova odluka uvelike utjecala na seriju. Gledanost je drastično pala jer je Marissa mnogima bila jedan od omiljenih likova, a njezina veza s Ryanom posebna. Serija se nikad nije oporavila od toga i završila sa sljedećom sezonom. Misha Barton koja glumi Marissu htjela je otići iz serije, a kreatori serije su mislili kako će njezina smrt uzburkati radnju.

šokantne scene u serijama

Tko je ubio Lauru Palmer?

Misteriozna serija Twin Peaks prati FBI agenta Dalea Coopera. On dolazi u bizaran grad Twin Peaks istražiti ubojstvo mlade cure, Laure Palmer. Kreator serije je David Lynch koji je poznat po miješanju stvarnog i mističnog tako da se nije štedio ni u ovoj seriji. Twin Peaks prepun je čudnih scena, no ona koja nas je najviše šokirala je otkriće Laurinog ubojice. Nakon mukotrpne istrage, ispadne da je Lauru ubio njezin otac Leland. Međutim, to ne može biti sve. Leland je još dok je bio dijete u blizini kolibe svog oca upoznao čudnog čovjeka Robertsona za kojeg se uspostavilo da je zli duh Bob koji od tad upravlja Lelandom.

Lauru je Leland (dok je bio obuzet Bobom) seksualno zlostavljao otkad je ona imala 12 godina te je naposljetku i ubio. Mnogi fanovi serije nisu ni sumnjali da je njezin otac počinitelj jer je tijekom cijele serije bio skoro pa nebitan lik.

šokantne scene u serijama

Dan Humphrey je Gossip Girl

Ne postoji serija koja je obilježila kraj 2000-ih i početak 2010-ih više nego Gossip Girl. Serija prati skupinu tinejdžera iz New Yorka od kojih je većina privilegirana elita Upper East Sidea, no sve što rade, dokumentirano je od strane nepoznate bloggerice koja samu sebe zove Gossip Girl. Ova serija je mnogima guilty pleasure, a kroz cijelu seriju su svi pokušavali shvatiti tko je zapravo Gossip Girl. Zna sve o svakome, pripovijeda cijelu seriju i sve završava sa xoxo, gossip girl.

U zadnjoj sezoni tajna je napokon otkrivena i šokirala je mnoge fanove. Gossip Girl je zapravo Dan Humphrey, jedan od glavnih likova. Autsajder koji ne pripada eliti bogatih i razmaženih tatinih sinova. Danov put kroz seriju znaju svi koji su je gledali, a upravo zato što je uvijek dobri dečko, svi su bili šokirani činjenicom da je on Gossip Girl. Međutim, u retrospektivi je i shvatljivo jer Dan je uvijek htio pripadati tom svijetu privilegiranih.

šokantne scene u serijama

Red Wedding

Igra prijestolja je serija koja je poznata po tome da nijedan lik nije siguran. Već od prve sezone navikli smo na šokove i smrti glavnih likova, no zasigurno najšokantniji trenutak serije je poznati ‘red wedding‘. U trećoj sezoni vidimo Robba Starka, kralja Sjevera koji sa svojom majkom Catelyn i novopečenom suprugom i nerođenim djetetom odlazi do Lorda Waldera Freya kako bi ga nagovorio da se skupa okrenu protiv Lannistera. Odluče dogovoriti brak između Catelynovog brata i Walderove kćerke te slijedi proslava vjenčanja. No, Walder Frey je cijelo vrijeme imao drugi plan.

Dok su svi na velikoj proslavi, jedu i piju, krene masakr. Freyevi pobiju i Roba i njegovu trudnu ženu i Catelyn, a sve zbog starog dogovora kojeg je Robb tada prekršio. Red Wedding trenutak jedan je od najšokantnijih u povijesti televizije, a svojevremeno je i uništilo kuću Stark. Epizoda je najviše ocijenjena epizoda Igre prijestolja na IMDb-ju s ocjenom od 9.9, izjednačavajući se s još jednom poznatom epizodom, Battle of the Bastards.

šokantne scene u serijama

Lalo ubija Howarda

U seriji Better Call Saul, spin-offu poznate Breaking Bad, kroz šest sezona upoznajemo razne moralno upitne i korumpirane ljude. Jedan od njih pak, nije bio Howard, odvjetnik koji je bio jedan od rijetkih dobrih likova u seriji. Iako pratimo Jimmyja McGilla i to kako je postao Saul Goodman te Howard nije bio toliko ni čest lik, svakako je ono što mu se dogodilo bilo jako šokantno.

Nakon što Jimmy i Kim praktički unište život Howardu, on očajan i pijan dolazi nenajavljen kod njih u stan kako bi popričali. No, u isto vrijeme, Lalo, kralj kartela koji vreba Jimmyja također dolazi, ne znajući da je Howard s njima. Jimmy i Kim odmah kažu Howardu da otiđe, no ne shvaćajući koliko je Lalo opasan, on ne sluša. To rezultira da hladnokrvni Lalo upuca i ubije Howarda ispred Jimmyja i Kim. Fanovi serije ostali su šokirani jer Howardova smrt nije bila niti malo predvidljiva.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori