Dvadeset je godina prošlo od prve epizode serije One Tree Hill. Pitanje je i dalje jedno: Lucas ili Nathan?
Dvadeset je godina prošlo od prve epizode serije One Tree Hill. Pitanje je i dalje jedno: Lucas ili Nathan?

Dvadeset je godina prošlo od prve epizode serije One Tree Hill. Pitanje je i dalje jedno: Lucas ili Nathan?

Jesi li tim Lucas ili tim Nathan?, pitanje je koje i danas može podijeliti mnoge milenijalke. Brojne tinejdžerice prvo desetljeće 21. stoljeća provele su prikovane za male ekrane zahvaljujući braći Scott, glavnim junacima serije One Tree Hill. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je od prve sezone serije prošlo 20 godina! Čini se kao da smo nedavno pratili živote srednjoškolaca iz fiktivnog gradića Tree Hill u Sjevernoj Karolini.

Zanimljivo, ime gradića te same serije poteklo je od istoimene pjesme benda U2, prezentirane na albumu Joshua Tree.

One tree hill

Proslava velike obljetnice

Premda je snimanje serije službeno završeno 2012. godine, mnogi se s nostalgijom prisjećaju dana kada je glavni razgovor u društvu bio onaj pripadaš li timu Lucas ili timu Nathan.

A dana koje su proveli na snimanju u gradiću Wilmingtonu, rado se sjećaju i glavni akteri serije koji su se povodom ove godišnjice ponovno okupili na zajedničkom druženju s obožavateljima. Bila je to rijetka prilika da braću Scott, odnosno glumce koji su ih utemeljili –  Chada Michaela Murryja i Jamesa Laffertyja – vidimo na istom mjestu. Premda su mnogi očekivali kako će ih spomenuta uloga lansirati u zvijezde, nikada nisu ostvarili ove glumačko proročanstvo. Danas su njihove glumačke uloge uvelike svedene na filmove B produkcije.

Dobitna formula

Okupljanju su prisustvovale i glumice Sophia Bush i Hilarie Burton, koje su i u stvarnom životu veže blisko prijateljstvo. Spomenuti susret samo je još jednom potvrdio kako će Brooke i Peyton uvijek ostati naš girl crush. 

Uz tinejdžerske (ne)brige, popularnosti serije One Tree Hill uvelike je pridonijelo i stavljanje fokus na aktualne društvene teme, uključujući maloljetničku trudnoću, pucnjave u školama i zloupotrebu opijata.

No, jedna od najuspješnijih teen serija svih vremena umalo to nije postala. Prema prvotnoj ideji trebala je biti objavljena kao film koji bi prema imenu košarkaške momčadi nosio ime Ravens. Srećom, pokazalo se kako je promjena izvornog plana bila pun pogodak.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori