Šesti autobus: Domaći film koji će vam sigurno izmamiti suze
Šesti autobus: Domaći film koji će vam sigurno izmamiti suze

Šesti autobus: Domaći film koji će
vam sigurno izmamiti suze

Renomirani domaći autor Eduard Galić slovi za najproduktivnijeg hrvatskog redatelja, a posljednje njegovo ostvarenje je film Šesti autobus. Isti je nastao u produkciji umjetničke organizacije MissArt i pod produkcijskom palicom Dominika Galića.

Riječ je o ratnoj drami koja tematizira pad Vukovara. Šesti autobus bavi se vukovarskim misterijem nestanka tzv. šestog autobusa kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon gotovo trideset godina.

Premisa filma je sljedeća: Mlada Amerikanka pokušava pronaći čovjeka iz svoje prošlosti, koji nikad neće biti pronađen i to tijekom najvećeg sukoba na europskom tlu od Drugog svjetskog rata – bitke za Vukovar. Riječ je o potrazi za identitetom i istinom na mjestu gdje je istina selektivna i često neuhvatljiva. Ispod te potrage ključa potreba za vjerom, vezom i otkupljenjem.

Glumačku ekipu potresne drame predvode Marko Petrić i Zala Đurić, a uz njih se pojavljuju Rade Vulin, Živko Anočić, Pavla Matuško i Ozren Grabarić. Film Šesti autobus u kina je stigao 17. studenoga, upravo uoči obljetnice pada Vukovara.

Oni koju su ga do sada imali priliku pogledati otkrivaju kako je riječ o iznimno emotivnom, no istovremenom mučnom i bolnom filmu koji svakako vrijedi pogledati. U nastavku vam donosimo najavni video:

Foto: Press

Učitati još
Zatvori