Ovaj mjesec bingeamo: Stižu nam brojne nove serije koje će obilježiti ljeto

Ovaj mjesec bingeamo: Stižu nam brojne nove
serije koje će obilježiti ljeto

Srpanjske vrućine neke će izmamiti na plažu, a drugi će rado ostati kod kuće pod klimom. Tako dok ćemo u torbi za plažu imati ljetne knjige po preporuci domaćih book influencerica, na kauču ćemo odgledati TV maraton s brojnim novim naslovima na Netflixu, HBO GO-u i Amazon Prime Videu.

Izdvojili smo najbolje nove serije koje bingeamo u srpnju!

Unsolved Mysteries

‘Unsolved Mysteries’ američki je klasik iz 80-ih i 90-ih godina koji je istragama paranormalnih aktivnosti i zaboravljenih kriminalnih slučaja zaludio svijet i inspirirao na desetke sličnih serija. Na Netflix 1. srpnja stiže reboot serije sa šest dostupnih epizoda za streamanje. Jeziva atmosfera i i estetika serije bit će, vjerujemo, na visokom nivou budući da na rebootu kao izvršni producent serije ‘Stranger Things’, Shawn Levy.

Warrior Nun

https://www.youtube.com/watch?v=An0bZpuhiBE

Vrijeme je za Buffy u nešto modernijem, novijem izdanju. ‘Warrior Nun’, serija koja stiže 2. srpnja na Netflix, čini se kao potpuno otkačena priča s neobičnim konceptom. Radnja je smještena u modernu Španjolsku gdje se mlada djevojka Ava probudi u mrtvačnici i otkriva da je postala članom drevnog odreda. Dosad neviđene moći čine ju plijenom i za one iza raja i za one iz pakla. Može li se Ava nositi s nezamislivim svijetom dok istovremeno balansira normalnosti svog tinejdžerskog života? Netflixova nova serije dat će nam, čini se, duhovit odgovor na to pitanje.

Stateless

Kad nešto nosi potpis Cate Blanchett automatski se nađe na popisu najiščekivanijih noviteta. Dramska serija koju je Blanchett radila s Elise McCredle i Tonyjem Ayres čak sedam godina stiže na Netflix 8. srpnja.  Fascinantna priča prati četiri stranca čiji se životi susreću u imigracijskoj kaznionici u pustinji u Australiji. Stjuardesa koja bježi od sekte, imigrant i njegova obitelj koji bježe od progona, mladi otac bez posla te birokrat kojem ponestaje vremena igrom slučaja se upoznaju i razvijaju neobičnu povezanost.

Cursed

Baš svi znamo za priču o kralju Arturu i njegovom legendarnom maču. S njom su generacije odrastale, ali što da se u nju umiješala jedna heroina? Nova perspektiva na kultnu priču stiže na Netflix 17. srpnja i to u interpretaciji Katherine Langford, glumice koja je svjetsku pažnju zadobila ulogom u seriji ’13 Reasons Why’ čiju smo posljednju sezonu nedavno komentirali. Serija je snimljena po ilustriranim romanima Franka Millera i Toma Wheelera, a Langford glumi Nimue, mladu djevojku s misterioznim darom koja nakon smrti majke kreće na avanturu i postaje simbolom otpora.

The Umbrella Academy

Druga sezona The Umbrella Academy, omiljene Netflixove serije o super junacima izlazi 31. srpnja. Superjunaci koji ne mogu pomoći ni sebi a kamoli drugima u prvoj sezoni osvojili su gledatelje širom svijeta. No, iako na prvu disfunkcionalni superjunaci, tek kad svoje probleme uspiju ostaviti po strani, postaju prava ekipa. Serija uz koju smo se smijali ponovno će nam biti omiljena ovog ljeta. Nakon prve sezone obitelj Hargreeves nosit će se s novim problemima jer ipak nisu uspjeli spriječiti apokalipsu. No poznavajući njih, ne brinemo za spas svijeta.

Say I Do: Surprise Weddings

O Netflixovoj odluci da se posveti reality sadržaju već smo raspravljali, a izdvojili smo i Netflixove najpopularnije realityje koji su svojevremeno zaludjeli svijet. Srpanj nam donosi još jedan takav program koji neodoljivo podsjeća na ‘Queer Eye.’ Priča prati dizajnera interijera Jeremiaha Brenta, modnog dizajnera Thaija Nguyena i cheficu Gabriele Bertaccini koji pripremaju vjenčanje iz snova za osam parova. Ipak, vjenčanje je iznenađenje za mladenku ili mladenca i isplanirano je u samo tjedan dan.

Quiz

https://www.youtube.com/watch?v=P1VEt_fZ2lQ

Jedna nas nova serija posebno veseli na HBO GO-u. ‘Kviz’ stiže 11. srpnja s tri epizode, a donosi nam nevjerojatnu priču o Charlesu Ingramu, bivšem vojniku kojeg je progutao skandal nakon što su ga uhvatili u varanju s namjerom da osvojiti milijun funti na kultnom kvizu ‘Tko želi biti milijunaš?’

Hanna

‘Hanna’, akcijska drama s potpisom Davida Farra, stiže na Amazon Prime Video s drugom sezonom. Priča o Hanni, 15-godišnjoj djevojci koja živi s jedinim muškarcem kojeg zna cijeli svoj život ocem Erikom u napuštenoj šumi u Poljskoj oduševila je publiku. Stvari se mijenjaju kad se ispostavi da je Erik nekoć za CIA-in program zapošljavao trudne žene čije bi bebe zatim prošle proceduru poboljšanja DNK-a kako bi postali odlični vojnici. No, Erik se zaljubio u jednu od njih, spasio bebu Hannu i pobjegao od CIA-e. Nova sezona stiže na servis 3. srpnja.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori