Donosimo 6 serija koje morate pogledati kao zagrijavanje za novu sezonu Bridgertona
Donosimo 6 serija koje morate pogledati kao zagrijavanje za novu sezonu Bridgertona

Donosimo 6 serija koje morate pogledati kao zagrijavanje za novu sezonu Bridgertona

Bilo da ste već pogledali sve sezone serije Bridgerton i sad čekate da izađe treća sezona, ili ste upravo uronili u emocionalni svijet i promjene kroz koje prolaze glavni junaci, znat ćete da se serija ne bavi previše ispunjavanjem stereotipa drame iz tog razdoblja. Tako su i kostimi izvedeni s izrazito modernim senzibilitetom.

Intrige i zapleti

No možda je najuočljiviji izbor glumačka postava, u čijem je odabiru vidljivo oštro odstupanje od potpuno bijelih likova. Ova dramatična serija koja otkriva živote Bridgerton obitelji u Engleskoj početkom 19. stoljeća donosi mnoštvo intrige i zapleta.

Bridgerton

Ako ste, poput nas, u potrazi za serijom koja će biti idealna za vas dok se pripremate za novu sezonu, imamo dobre vijesti. Serije koje smo izdvojili u nastavku su idealan balans između romantike, požude i uvida u način života tipičan za prošla vremena. Koju seriju gledati dok čekate Bridgerton, otkrijte u nastavku.

The Crown (Kruna)

Ovo je priča o kraljici Elizabeti II koja otkriva politička rivalstva i romansu tijekom njene vladavine, kao i zanimljive događaje koji su oblikovali drugu polovinu dvadesetog stoljeća. Za sve ljubitelje kraljevske obitelji, tu je i priča o princezi Dijani i njezinom nesretnom životu.

Bridgerton

Poldark

Ross Poldark se vratio kući nakon rata u Americi sa željom da ostvari novi poslovni pothvat, no pri tome stvara nove neprijatelje i pronalazi novu ljubav tamo gdje to najmanje očekuje.

Bridgerton

The Gilded Age

Ako ste voljeli seriju Downton Abbey, onda morate dati priliku i novoj seriji koja se prikazuje na HBO platformi. Naime, tvorac obožavanog Downton Abbeyja, Julian Fellowes, kreator je serije The Gilded Age. Radnja je smještena u američko “pozlaćeno doba” koje je bilo vrijeme velikih ekonomskih promjena, a posljedično i društvenog sukoba između starih elita i novih bogataša. Tako serija u glavnu ulogu smješta Marian Brook. Ona se nakon smrti oca seli iz ruralne Pennsylvanije u New York kako bi živjela sa svojim tetama Agnes van Rhijn i Adom Brook.

Bridgerton

Anne Boleyn

Anne Boleyn bila je engleska kraljica, druga žena kralja Henrika VIII i žena koja se, posljedično, smatra odgovornom za odvajanje engleskog katoličanstva od rimokatoličanstva. O njezinom su životu već napisane brojne knjige i snimljeni filmovi.

Radnja ove mini-serije prati posljednje mjesece života kraljice prije nego što će je smaknuti pod optužbom za veleizdaju. Posebno je zanimljivo što je Boleyn utjelovila glumica tamne boje kože, Jodie Turner-Smith.

Bridgerton

The Tudors

Serija The Tudors, kostimirana drama odmah u početku krenula je vrlo pompozno, ne štedjevši apsolutno na ničemu. Priča je to upravo o životu Henryja VIII, čije su ljubavi isprepletene državnim poslovima i politikom. Sve u svemu, Tudori su serija koja će se najviše svidjeti zainteresiranima za ovo razdoblje engleske povijesti, kao i svima željnim ljubavnih intriga i političkih spletki. Uz dozu privlačnih glumica i vrućih scena u kraljevim privatnim odajama, recept odlične serije upotpunjen je kombinacijom sjajne kostimografije i povremene akcije u stilu najboljih epskih spektakala.

Bridgerton

The Buccaneers

The Buccaneers je serija dijelom temeljena na nedovršenom istoimenom romanu Edith Wharton koji je objavljen 1938. godine. Serija  prati mlade bogate Amerikanke koje 1870-ih dolaze u Englesku u visoko društvo pronaći supruga tijekom londonske debitantske sezone. Djevojke su mlade i željne zabave što kompletno poremeti uštogljeno viktorijansko plemstvo Londona. Kako će se njihovo društvo snaći pod utjecajem šarmantnih Amerikanki koje ne zanima nikakva tradicija?

Bridgerton

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori