Donosimo 6 serija koje morate pogledati dok čekate nastavak serije Bridgerton
Donosimo 6 serija koje morate pogledati dok čekate nastavak serije Bridgerton

Donosimo 6 serija koje morate pogledati dok
čekate nastavak serije Bridgerton

Bilo da ste već pogledali sve sezone serije Bridgerton ili ste upravo uronili u emocionalni svijet i promjene kroz koje prolazi glavna junakinja Daphne, znat ćete da se serija ne bavi previše ispunjavanjem stereotipa drame iz tog razdoblja. Tako su i kostimi izvedeni s izrazito modernim senzibilitetom.

Intrige i zapleti

No možda je najuočljiviji izbor glumačka postava, u čijem je odabiru vidljivo oštro odstupanje od potpuno bijelih likova. Ova dramatična serija koja otkriva živote Bridgerton obitelji u Engleskoj početkom 19. stoljeća donosi mnoštvo intrige i zapleta.

Bridgerton 1 sezona
IMDB

Ako ste, poput nas, u potrazi za serijom koja će biti idealna za vas nakon što završite drugu sezonu serije Bridgerton, imamo dobre vijesti. Serije koje smo izdvojili u nastavku su idealan balans između romantike, požude i uvida u način života tipičan za prošla vremena. Koju seriju gledati kad završite Bridgerton, otkrijte u nastavku.

The Crown (Kruna)

Ovo je priča o kraljici Elizabeti II koja otkriva politička rivalstva i romansu tijekom njene vladavine, kao i zanimljive događaje koji su oblikovali drugu polovinu dvadesetog stoljeća. Za sve ljubitelje kraljevske obitelji, tu je i priča o princezi Dijani i njezinom nesretnom životu.

Poldark

Ross Poldark se vratio kući nakon rata u Americi sa željom da ostvari novi poslovni pothvat, no pri tome stvara nove neprijatelje i pronalazi novu ljubav tamo gdje to najmanje očekuje.

The Gilded Age

Ako ste voljeli seriju Downton Abbey, onda morate dati priliku i novoj seriji koja se prikazuje na HBO platformi. Naime, tvorac obožavanog Downton Abbeyja, Julian Fellowes, kreator je serije The Gilded Age. Radnja je smještena u američko “pozlaćeno doba” koje je bilo vrijeme velikih ekonomskih promjena, a posljedično i društvenog sukoba između starih elita i novih bogataša. Tako serija u glavnu ulogu smješta Marian Brook koja se nakon smrti oca seli iz ruralne Pennsylvanije u New York kako bi živjela sa svojim tetama Agnes van Rhijn i Adom Brook.

Marian se u  pratnji Peggy Scott, ambiciozne spisateljice koja traži novi početak, upliće u društveni rat između svoje tetke Agnes van Rhijn koja je dio stare elite koja se drži brojnih društvenih pravila i njezinih nevjerojatno bogatih susjeda.

Anne Boleyn

Anne Boleyn bila je engleska kraljica, druga žena kralja Henrika VIII i žena koja se, posljedično, smatra odgovornom za odvajanje engleskog katoličanstva od rimokatoličanstva. O njezinom su živote već napisane brojne knjige i snimljeni filmovi.

Radnja ove mini-serije prati posljednje mjesece života kraljice prije nego što će je smaknuti pod optužbom za veleizdaju. Posebno je zanimljivo što je Boleyn utjelovila glumica tamne boje kože, Jodie Turner-Smith.

The Queen’s Gambit

The Queen’s Gambit, još neviđena priča o šah genijalki i svijetu koji dosad nikad nismo upoznali. Nastala je po romanu Waltera Tevisa, a velikom je brzinom sletjela na prva mjesta u trendingu na Netflixu i svakako se mora pronaći na vašoj binge listi, ako ste još uvijek među onima koji ju nisu pogledali.

Serija nam u sedam nastavaka donosi fiktivnu priču o djevojci koja 60-ih godina prošloga stoljeća cilja na sam vrh u igranju šaha. Protagonisticu Beth Harmon utjelovila je genijalna Anya Taylor-Joy koja, maestralno odigrala svoju ulogu.

The Tudors

Serija The Tudors, kostimirana drama odmah u početku krenula je vrlo pompozno, ne štedjevši apsolutno na ničemu. Priča je to upravo o životu Henryja VIII, čije su ljubavi isprepletene državnim poslovima i politikom.

Sve u svemu, Tudori su serija koja će se najviše svidjeti zainteresiranima za ovo razdoblje engleske povijesti, kao i svima željnim ljubavnih intriga i političkih spletki. Uz dozu privlačnih glumica i vrućih scena u kraljevim privatnim odajama, recept odlične serije upotpunjen je kombinacijom sjajne kostimografije i povremene akcije u stilu najboljih epskih spektakala.

Persuasion (Uvjeravanje)

Naposljetku, izdvojili smo i jedan film. Naime, posljednji, potpuno dovršeni roman Jane Austen Persuasion dobio je Netflixovu adaptaciju s Dakotom Johnson u glavnoj ulozi. Radnja se vrti oko 27-godišnje Anne Elliot, svojeglave žene koja s članovima svoje snobovske obitelji živi na rubu bankrota. Priča prati njezinu romantičnu vezu s mornaričkim časnikom Frederickom Wenworthom s kojim je bila sretno zaručena sve dok je prijateljica lady Russel nije uvjerila da je on ‘nedostojan’ njezine ljubavi. Nakon osam godina Frederick se vraća kao imućni mornarički kapetan i Anne dobiva drugu priliku za ljubav.

Zanimljivi glavni likovi, još dramatičnija pozadinska priča i nikad dosadni ljubavni zapleti učiniti će da i ove epizode poželite pogledati u jednoj večeri.

Foto: IMDB, YouTube

Učitati još
Zatvori