Ako ste pogledali seriju Griselda i oduševili se, mogli bi vam se svidjeti i ovi naslovi
Ako ste pogledali seriju Griselda i oduševili se, mogli bi vam se svidjeti i ovi naslovi

Ako ste pogledali seriju Griselda i oduševili se, mogli bi vam se svidjeti i ovi naslovi

Najavljivana uz mnogo pompe, serija Griselda je u startu izazvala visoka očekivanja. Istinita priča o usponu kume kartela Griselde Blanco, koju je za ovu priliku utjelovila Sofia Vergara, privukla je velik broj gledatelja, a trenutno je najgledaniji Netflixov naslov i u našoj zemlji.

Velik interes prate i sjajne ocjene na relevantnim stranicama za recenziranje televizijskog sadržaja, koje su mahom usmjerene na Vergarinu uspješnu glumačku interpretaciju. Više o radnji serije, za sve one koji ju još nisu pogledali, možete doznati ovdje. Ovoga puta usmjerili smo se na one čitatelje koji su je već odgledali, no poželjeli su pogledati drugi naslov slične tematike.

Griselda
Griselda

Što gledati dalje?

Vjerujemo kako su mnogi već prema naslovu pomislili kako će naš prvi prijedlog biti Netflixova uspješnica Narcos, no prevarili ste se. Tehnički niste jer ovu seriju svakako vrijedi pogledati, no na našoj listi su se našli nešto manje poznati naslovi koji nas odvode u mračni svijet narkokartela.

Na Netflixu je dostupna i kolumbijska dramska serija El cartel de los Sapos (The Snitch Cartel: Origins), koja uspješno obrađuje teme savezništva i izdaje. Naravno, nisu izostavljene ni priče o moći, zločinu i ambiciji. Radnja je usmjerena na dvojicu braće Villegas, koji imaju istu želju – vladati kolumbijskim podzemljem.

El cartel de los Sapos
El cartel de los Sapos

Telenovela koja je osvojila Netflix

Da je spoj klasične telenovele i kriminalističke priče dobitna kombinacija uspješno je pokazala meskička telenovela La Reina del Sur. Statistike najgledanijih naslova na Netflixu u 2023. godini pokazale su kako je ona dospjela na sedmo mjesto po gledanosti s preko 429 milijuna odgledanih sati.

Na istom je streaming servisu trenutno je dostupno i svih pet sezona engleske inačica serije nazvane Queen of South.

La reina del sur
La reina del sur

Telenovela+krimić

Uspješan spoj telenovele i krimića zasigurno je i Señora Acero (Lady of Steel), naslov koji prati mladu udovicu koja na svom osvetničkom putu postaje zastrašujuća figura u trgovini drogom. Serija istražuje njezinu transformaciju iz kućanice u moćnog narkobosa, ploveći opasnim svijetom kartela i korupcije.

Još jedan naš prijedlog je telenovela El final del paraíso, koja gledatelje uranja u svijet koji vrvi kriminalom, strastima i borbama za moć.

Señora Acero
Señora Acero

Za kraj, talijanski biser

Serija Gomorrah vodi nas u surov podzemni svijet kriminalnog sindikata Camorra. Prikazuje žestoko natjecanje i unutarnje razmirice među različitim kriminalnim frakcijama u Napulju. Ova talijanska uspješnica nastala je prema istoimenom književnom predlošku. Ukupno je snimljeno njezinih pet sezona.

Gomorra

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori