The Watcher: Unatoč visokim očekivanjima, Netflixova serija nije osvojila kritiku
The Watcher: Unatoč visokim očekivanjima, Netflixova serija nije osvojila kritiku

The Watcher: Unatoč visokim očekivanjima, Netflixova serija nije osvojila kritiku

Najavljena je kao serija od koje će vam se slediti krv u žilama, no prve recenzije pokazuju kako ipak nije opravdala taj status. Riječ je o miniseriji The Watcher (Promatrač), koja je na popularnom streaming servisu Netflix premijerno prikazana 13. listopada.

the watcher

Recept za uspjeh koji je zakazao

Uspjeh joj je u prvom redu predviđen iz tri razloga. Prvi je taj što se radnja temelji na stvarnom događaju, a spomenuta se špranca dosad pokazala vrlo uspješnom kada su Netflixove serije u pitanju.

Dok se drugi odnosi na činjenicu kako je za njezinu realizaciju okupljena sjajna glumačka ekipa, koja uključuje Naomi Watts, Bobbyja Cannavalea i Jennifer Coolidge.

Treći jest podatak kako je produkcijsku palicu preuzeo Ryan Murphy, poznati hitmejker, koji je zaslužan za Netflixove uspješnice poput serija Dahmer, Pose i Hollywood.

the watcher

Usprkos navedenom, miniserija The Watcher nije postigla očekivani uspjeh ni kod publike, ni kod kritike, o čemu svjedoče i rezultati objavljeni na stranici Rotten Tomatoes. U suštini nema ništa kardinalno pogrešno, no miniserija je u prvom redu ocijenjena kao “zaboravljiva”.

the watcher

Što se događalo na adresi 657 Boulevard?

Radnja prati život obitelji Broaddus (u seriji preimenovanu u obitelj Brannock) koji se dramatično mijenja nakon što usele u “kuću iz snova” smještenu u mirnom predgrađu Westfield, u okolici New Jerseyja. Prividnu idilu narušavaju misteriozna pisma koja po preseljenju krenu pristizati na njihovu adresu, a koja potpisuje tajanstveni Promatrač (The Watcher).

Premda temeljena na stvarnom predlošku, serija donosi i značajnu izmjenu – obitelj Broaddus nikada nije uselila u spomenutu kuću na adresi 657 Boulevard.

the watcher

Bez formalnog završetka

Priča o Promatraču nikada nije dobila ni službeni završetak, a popratili su je i brojne teorije zavjere, uključujući ionu da ju je obitelj Broaddus sama inscenirala. Ukleta kuća iz snova danas nije u njihovom vlasništvu, a novi vlasnici su željeli ostati anonimni.

Također, za sada se nisu oglasili ni o tome stižu li na spomenutu adresu nova pisma te živeli li i oni pod budnim pogledom misterijoznog Promatrača.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori