Nova domaća dramska serija ‘Metropolitanci’ uskoro stiže na male ekrane
Nova domaća dramska serija ‘Metropolitanci’ uskoro stiže na male ekrane

Nova domaća dramska serija ‘Metropolitanci’ uskoro stiže na male ekrane

Jesenska programska shema nacionalne televizije donosi novi dramski naslov. Riječ je o seriji Metropolitanci, koja s prikazivanjem kreće u ponedjeljak 26. rujna u 20:45 sati na 1. programu HTV-a. Serija Metropolitanci ima 14 epizoda, a gledatelji će je na malim ekranima imati priliku vidjeti u dva navrata – ponedjeljkom i utorkom u večernjem terminu!

Serija Metropolitanci

Tko su Metropolitanci?

Iz HRT-a otkrivaju kako je riječ o “seriji autentične lokalne arome, koja govori o tome što se događa kada ljude različitih korijena i interesa, nevolja i politika, iskrcaju i ostave same na malom prostoru u kojem ne mogu preživjeti ako ne surađuju”.

Godinu i pol dana nakon snažnog potresa i izbijanja pandemije u rubno gradsko naselje doseljavaju se stanari starog centra grada teško oštećenog od potresa. Među ljudima iritiranim razlikama i promjenama množe se sukobi, a najveći će postati onaj između idealista Petra koji želi mir i suradnju među ljudima i pragmatičnog Pavića, koji u novoj situaciji vidi priliku za dobru zaradu.

Serija Metropolitanci
Serija Metropolitanci
Serija Metropolitanci

Sjajna glumačka ekipa

U glavnim ulogama imat ćemo priliku vidjeti Rena Bitorajca i Dejana Aćimovića, a uz njih vrhunsku glumačku ekipu čine i Nataša Janjić Medančić, Goran Grgić, Judita Franković, Dušan Bućan, Barbara Nola, Mirela Brekalo Popović, Ksenija Marinković, Janko Popović Volarić, Filip Juričić te mnogi drugi…

U pripremi je već i druga sezona

Serija Metropolitanci je snimana tijekom proljetnih mjeseci, a snimanje se odvijalo na stvarnim lokacijama u naseljima na južnom obodu Zagreba: Podbrežje, Buzin, Čehi, Mala Mlaka, Sv. Klara, Odra te na ne nekoliko lokacija u samom centru Zgreba. Uvodna špica donosi naslovnu pjesmu serije Ja bum tu, koju je napisao i izveo Srđan Gulić Gul.

Kreator i glavni scenarist serije Metropolijanci je Dario Vince, dok režiju potpisuje Igor Šeregi. Već  je u pripremi i druga sezona.

Photo: HRT, Unsplash

Učitati još
Zatvori