Prema gledateljima, ova je serija do sada najveće razočaranje godine
Prema gledateljima, ova je serija do sada najveće razočaranje godine

Prema gledateljima, ova je serija do sada
najveće razočaranje godine

Oko titule najbolje serije godine zasigurno će se lomiti koplja, no mnogi su složni kada je u pitanju naslov koji je izazvao najveće razočaranje. Ova nimalo laskava titula pripala je trećoj sezoni serije The Witcher. Nakon što je u prosincu 2019. doživjela premijeru, serija je postala instant hit te se premetnula u jedan od najgledanijih novih naslova na Netflixu te godine.

Četiri godine kasnije The Witcher je proglašen brodom koji tone, a isprva začuđujuća odluka glavnog glumca Henryja Cavilla da se povuče iz projekta, sada je dočekana s odobravanjem. Što je tako drastično pošlo po krivu?

Zanimljiva je diskrepancija koja o novoj sezoni vlada između gledatelja i kritičara, a koja je vidljiva na popularnoj stranici za ocjenjivanje filmskih i televizijskih naslova Rotten Tomatoes. Dok je 77% licenciranih kritičara pozitivno ocijenio treću sezonu, to isto je učinilo tek 17% gledatelja. Nedostatak koherentne priče, loš scenarij i pretvaranje glavnog junaka u sporednog lika vlastite priče glavne su zamjerke usmjerene ka The Witcheru.

Većinski su uzrujani gledatelji koji su prethodno upućeni u knjige i video igre te smatraju kako je ova ekranizacija nedostojna prethodnika. Mnoge je to natjeralo da odustanu od gledanja serije, a ogorčenje gledatelja rezultiralo je padom gledanosti od 60%. Također, usmjeravanje radnje prema liku Ciri nije naišlo na željene reakcija, štoviše, okarakterizirano je nepotrebnim. Planovi o četvrtoj sezoni i dalje su aktualni, no sasvim je jasno kako pred Liamom Hemsworthom, koji će Henryja Cavilla naslijediti u glavnoj ulozi, nije lak zadatak.

Učitati još
Zatvori