Na Netflix je stigla serija koju će obožavati svi fanovi hita La casa de papel
Na Netflix je stigla serija koju će obožavati svi fanovi hita La casa de papel

Na Netflix je stigla serija koju će obožavati
svi fanovi hita La casa de papel

Prvog dana nove godine na Netflix je stigla serija Kaleidoscope, naslov koji će se zasigurno svidjeti obožavateljima serijala La casa de papel. Sastoji se od osam epizoda koje možete gledati prema redoslijedu koji vi odaberete.

Svaka epizoda nazvana je po određenoj boji – žuta, narančasta, plava, zelena, ružičasta, crvena, ljubičasta i bijela. Jedino pravilo koje trebate slijediti jest ono da epizoda nazvana White treba biti odgledana posljednja. Dostupna je i uvodna epizoda Black, koja donosi kratak opis koncepta serije.

Kaleidsocope kako gledati Kaleidoscope
kaleidoscope

Osobitosti serije Kaleidoscope

Zanimljiv je podatak i kako će svaka osoba po logiranju u Netflix dobiti svoj personalizirani raspored epizoda. Njega naravno možete promijeniti, no bitno je tek da slijedite prethodno pravilo o posljednjoj epizodi. Ovaj način prikazivanja tehnički omogućava više od 5.000 različitih načina kako pogledati seriju Kaleidoscope. Ipak, tek će manji dio njih dramatično utjecati na radnju.

Priča prati lopova Lea Papa i njegove pomoćnike u pokušaju ostvarivanja pljačke vrijedne 7 milijardi dolara. Pritom, izdaja, pohlepa i druge prijetnje potkopavaju njihove planove. Radnja serije proteže se kroz 24 godine, a njezina nelinearnost svakom gledatelju omogućava drugačiji pristup priči.

Glavna uloga povjerena je američkom glumcu Giancarlu Espositu, a uz njega se pojavljuju Rufus Sewell, Paz Vega i Tati Gabrielle. Autor serije je scenarist Eric Garcia, koji je priznao kako je priča djelomično inspirirana stvarnim događajima.

U slučaju da radnju ipak želite pratiti kronološki, ovo je redoslijed epizoda kojim trebate pogledati seriju: Violet, Green, Yellow, Orange, Blue, Red, Pink, White.

serija kaleidoscope kako gledati Kaleidoscope
serija kaleidoscope kako gledati Kaleidoscope

Televizijski eksperiment

Serija Kaleidoscope predstavlja doista zanimljiv eksperiment i jedinstven način da se prikaže kriminalistički akcijski triler. Baš kao što je to svojevremeno bio interaktivni film Black Mirror: Bandersnatch.

Za sve one koji su još uvijek neodlučni, u nastavku donosimo najavni video koji vas može potaknuti na gledanje

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori