Seriju ‘It’s A Sin’ morate pogledati jer nije bez razloga jedna od najbolje ocijenjenih ove godine

Seriju ‘It’s A Sin’ morate pogledati jer nije bez razloga jedna od najbolje ocijenjenih ove godine

Kad serija kombinira vrhunsku estetiku, šarmantne likove i na svjež način obrađenu radnju, jedino je logično da ju poprati veliki hype. Upravo je takva nova serija ‘It’s A Sin’ koja je nedavno izašla na streaming servisu HBO GO-u i ubrzo se nametnula kao prva velika i kvalitetna priča ove godine. O jednom od glavnih likova koji je odmah osvojio publiku već smo vam pisali ovdje, ali sad je vrijeme da se pobliže upoznate s radnjom serije i već je danas krenete bingeati!

Serija I’t A Sin – jedna od najbolje ocijenjenih ove godine

Novu uspješnicu potpisuje poznati producent ‘Russell T Davies koji nam je odavno poznat po hitovima poput ‘Doctor Who’ ili ‘Queer As Folk.’ Svoj je karakteristični pečat dao i novoj povijesnoj drami koja idealno balansira teme odrastanja, bezbrižnosti, ali i straha i nesigurnosti. Radnja serije smještena je u 80-e godine prošlog stoljeća u Londonu i pruža nam novi pogled na epidemiju HIV-a odnosno AIDS-a koja je odnijela živote, ali i raširila strah i stigmu u društvu.

U središtu je priče grupa 18-godišnjaka, prijatelja koji se iz svoje sredine sele u veliki London i započinju novi period života. Međutim, istovremeno se Europom počinju širiti vijesti o smrtonosnoj bolesti u SAD-u koja utječe na homoseksualce.

Polako stvaramo novi pogled na AIDS kroz perspektivu naših glavnih likova koji nam približavaju u kojem je razmjeru pojava bolesti utjecala na cijelu LGBTQ+ zajednicu. Davies je priču djelomično bazirao i na svom vlastitu iskustvu i iskustvu svojih prijatelja. Otkrio je da je velika većina dijaloga, pošalice i interni nazivi zaista postojali u grupi njegovih prijatelja. Budući da je i sam zbog AIDS-a izgubio bliske osobe, Davies je otkrio da je serija ‘It’s A Sin’ tako i priznanje i oda svima koji su izgubili borbu s AIDS-om.

Glumačka postava koji obožavamo

Na ekranu gledamo neka nova glumačka lica koja su nam odmah zapela za oko, kao što je, primjerice, Callum Scott Howells. Važnu ulogu glumi Olly Alexander kojeg poznajemo kao frontmena grupe Years and years, tu je i Omari Douglas kojem je ovo prva velika uloga kao i Lydia West te Keeley Hawes. U seriji glume i popularni Neil Patrick Harris i i Stephen Fry.

Glumačka postava dobila je samo pohvale za dirljive i uvjerljive izvedbe – kao onih bezbrižnih scena odrastanja u 80-ima u Londonu, tako i onih zbog kojih smo se naježili. Mnogi su strani mediji pisali kako je Davies uspio izvrsno na ekran prenijeti AIDS i strah koji se razvio. Ako još niste, vrijeme je da pogledate jednu od trenutno najbolje ocijenjenih serija 2021. godine.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori