Journal Man: Novo glumačko ime koje imamo na radaru nakon uloge u dosad najbolje ocjenjenoj seriji 2021.

Journal Man: Novo glumačko ime koje imamo na radaru nakon uloge u dosad najbolje ocjenjenoj seriji 2021.

Kvalitetne serije posljednjih nam mjeseci donose više od same izvrsne priče. Lansiraju karijere novih, nadolazećih imena u svijetu glume koja jednom premijerom postaju najtraženija lica za blockbustere i serije koje se planiraju snimati. Baš se to dogodilo s Paulom Mescalom, glavnim muškim glumcem serije ‘Normal People’ ili Rege-Jean Pageom iz hita ‘Bridgerton.’

Glumac Callum Scott Howells nova je breakout zvijezda o kojoj se ovih dana priča nakon što je na HBO GO-u izašla serija ‘It’s a Sin.’

It’s a Sin – priča u Londonu s potpisom Russella T Daviesa

Russell T Davies poznat po cijeloj listi uspješnih TV serija ovog je puta radnju smjestio u 80-e godine u London. Pratimo trojicu mladića koji započinju život u tom gradu. Olly Alexander, inače glavno lice benda Years&Years, glumi miljenika svoje familije, Omari Douglas utjelovio je partijanera Roscoea Babatundea, a Callum Scott Howells igra Colina Morris-Jonesa, introvertiranog i tihog mladić. Davies je u nekoliko navrata naglasio kako mu je bilo ključno da gay likove igraju osobe koje se identificiraju tako i u stvarnosti.

https://www.youtube.com/watch?v=mHU9yqtlTyk

Iako se isprva ne poznaju, ove mlade gay momke i njihovu najbolju prijateljicu Jill spajaju zajedničke avanture. Međutim, novi virus se širi, a njihovi životi uskoro će biti testirani na načine koje nisu ni zamišljali. Kako desetljeće prolazi, a oni odrastaju u sjeni AIDS-a, odlučni su živjeti i voljeti kako žele. Serija je izašla prije nekoliko dana, a već ima visoku ocjenu 9 na IMDb-ju pa je tako trenutno jedna od najbolje ocjenjenih u 2021. godini.

Callum Scott Howells kao adut serije

Ovom Velšaninu tek je 21 godina i diplomirao je prošloga ljeta na Royal Welsh College of Music and Drama. Callum Scott Howells potpuno je novo lice ekrana, ali ne i glume. Prije prvih snimanja, stekao je veliko iskustvo u kazalištu. Glumio je u kultnom mjuziklu ‘Oliver”‘, plesnoj produkciji ‘Lord of the Flies’, a nedavno je castan i za ulogu Romea u novoj inačici kultne drame pod nazivom ‘Romeo & Julie.’ Međutim, taj je projekt obustavljen zbog pandemije.

Baš kao njegov Colin, Callum je za intervju za Esquire otkrio kako je oduvijek bio fasciniran Londonom kad bi došao iz ruralnog dijela Walesa: “Svaki put kad bih došao u London bio bih opsjednut svjetlima; misliš si ‘sve je tako ogromno i toliko drugačije. Za Colina je sve začuđujuće zbog njegove naivnosti i nevinosti, a ja sam se oslonio na vlastita iskustva dolaska u London kad sam bio mlađi.”

Po mnogima je njegova uloga u seriji ‘It’s a Sin’ apsolutni highlight priče i storyline njegovog lika je među najintenzivnijima. Lika Colina u seriji se mora suočiti s epidemijom AIDS-a i stravičnim posljedicama koji virus ostavlja, a posebice stigmom kojom je svojevremeno bio obavijen. Scott Howells u nekoliko je intervjua progovorio o svojoj ulozi i skrenuo pozornost na činjenicu kako se AIDS još uvijek prikazuje kroz oči heteroseksualnih osoba. Istovremeno, na društvenim mrežama iskače sve više reakcija na seriju, a ponajviše upravo na njegovu genijalnu, dirljivu izvedbu zbog koje je ‘It’s a Sin’ novi must-watch.

Foto: Instagram, IMDb

Učitati još
Zatvori