Nova sezona hit serije ‘Moja genijalna prijateljica’ stiže ovog mjeseca, a zbog trailera imamo visoka očekivanja

Nova sezona hit serije ‘Moja genijalna prijateljica’ stiže ovog mjeseca, a zbog trailera imamo visoka očekivanja

Serija Genijalna prijateljica nastala po romanima Elene Ferrante jedna je od najpopularnijih i najkvalitetnijih serija na HBO GO-u posljednjih godina. Kad je izašla, nitko nije mogao očekivati do koje će razine oduševiti publiku i tako iznova popularizirati radove misteriozne talijanske spisateljice.

Baš kao i knjige, serija se proslavila načinom na koji obrađuje pitanje ženskog identiteta, ženskih odnosa, maskuliniteta, odrastanja, a posebice društvenog jaza i ženskog položaja u društvu. Bila je nominirana za Zlatni globus za najbolju seriju, a Ludovica Nasti osvojila je Zlatni globus 2019. godine za najbolju novu glumicu.

Već dvije godine čekamo treću sezonu, a sad nas od nje dijeli tek nekoliko tjedana: nova sezona serije Moja genijalna prijateljica stiže već 7. veljače!

Nova sezona serije Moja genijalna prijateljica

Hvaljena serija vraća se u osam epizoda u kojima će se ponovno ve vrtjeti oko odnosa Elene i Lile, djevojke čije su se sudbine nepovratno ispreplitale u prve dvije sezone. U novoj sezoni pratimo ih u odrasloj dobi u kojoj se moraju nositi sa svakodnevicom koju drastično oblikuje sve napetija talijanska društvena i politička klima u sedamsetetim godinama. Lila je odlučila uzeti svog sina i napustiti supruga te lagodan život kako bi radila u teškim uvjetima u tvornici, dok je Elena napustila njihovo naselje kako bi studirala u talijanskoj Pisi i sada je sve uspješnija spisateljica. Obje žene moraju probiti vlastite granice i boriti se protiv uvjeta u kojima žive. Stanje u Italiji mijenja prilike koje im se pružaju, a ostaje pitanje hoće li ih i mogu li ih iskoristiti? Njihov odnos ostaje centar ove serije koja bi u trećoj sezoni trebala iznova podići ljestvicu već ionako impresivne produkcije.

https://www.youtube.com/watch?v=hn0SL4pi2a8&t=1s

Treću sezonu režira Daniele Luchetti, a glavne uloge glume Margherita Mazzucco i Gaia Girace, dok im se pridružuju Alba Rohrwacher, Alessio Gallo i Valentina Acca.

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori