Kraljevska obitelj nema mira. Na Netflix je stigao film koji tematizira veliki skandal Princa Andrewa
Kraljevska obitelj nema mira. Na Netflix je stigao film koji tematizira veliki skandal Princa Andrewa

Kraljevska obitelj nema mira. Na Netflix je stigao film koji tematizira veliki skandal Princa Andrewa

Na Netflix je danas stigao novi film Scoop. Film je temeljen na poznatom intervjuu između novinarke BBC Newsnighta Emily Maitlis i Princa Andrewa. U intervjuu su se dotaknuli njegovog prijateljstva s osuđenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom te njegove uloge u cijelom slučaju.

Scoop

Pozadina intervjua

Jeffrey Epstein bio je osuđeni pedofil koji je na svom otoku (popularno nazvan Epstein Island) seksualno zlostavljao i iskorištavao preko 80 žena. Mnoge od njih su bile maloljetne. Bogati financijer, Epstein je uživao status i ugled koji ga je štitio u njegovim gnjusnim zločinima. No na kraju je ipak bio osuđen i zatvoren. Prijateljevao je s mnogim poznatim osobama koje su provodile vrijeme na njegovom otoku među kojima su najkontroverzniji bivši američki predsjednik Bill Clinton te Princ Andrew, sin Elizabete II. te brat Kralja Charlesa.

Otkrilo se kako je u zlostavljanju, osim samog Epsteina, sudjelovala i njegova partnerica. Ona je bila zaslužna za dovođenje mladih cura na njegov otok. Kada je cijeli slučaj izašao u javnost, pojavila se i informacija da ni Prince Andrew nije baš nevin. Provodio je puno vremena na Epsteinovom otoku, a kada je i imenovan kao jedan od sudionika seksualnog zlostavljanja jedne maloljetnice, to je izazvalo opće zgražanje javnosti koje je zahtijevalo da odstupi od svojih kraljevskih obaveza. Kontroverze i kritike dovele su do toga da Princ gostuje u BBC-jevoj emisiji Newsnight što je i glavna tema filma Scoop.

Scoop

Scoop

Film se bavi time kako je BBC uspio dobiti intervju s Princom Andrewom dok traje ovaj skandal. Trailer otvara s Gillian Anderson koja glumi Emily Maitlis dok izgovara riječi: Ovo je priča. Vidimo kako se intervju dogovarao, a naposljetku i samog Princa koji ulazi u prostoriju. Glumi ga Rufus Sewell kojeg smo gledali su serijama The Man in the High Castle i filmovima The Holiday te recentnije Judy i The Father. Ostatak glumačke ekipe čine Billie Piper (Doctor Who) koja glumi Sam McAlister, BBC-jevu producenticu koja je dogovorila intervju i Keeley Hawks koja glumi bivšu privatnu tajnicu Princa Andrewa.

Scoop je kao behind the scenes samog intervjua i uvid u neviđenu stranu Buckinghamske palače i BBC-ja. Ne sumnjamo kako će film ubrzo nakon izlaska pronaći svoje mjesto među najgledanijim naslovima na Netflixu. Znamo da priče o kraljevskoj obitelji privlače publiku, a još više skandali o kraljevskoj obitelji.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori