Do 7.lipnja besplatno gledajte najbolje filmove na najvećem virtualnom filmskom festivalu We are one

Do 7.lipnja besplatno gledajte najbolje filmove na najvećem virtualnom filmskom festivalu We are one

Više od dvadeset svjetskih filmskih festivala okupljeno je u globalnom projektu We Are One. Preko sto najboljih filmskih ostvarenja dostupno je na You Tube kanalu festivala do 7.lipnja. Svoj program predstavlja i Sarajevo Film Festival a mi smo izdvojili nekoliko naslova.

Najveći svjetski filmski festival We Are One

Festival je koncipiran tako da predstavlja svaki filmski festival koji sudjeluje u organizaciji. Gledatelji diljem svijeta tako mogu pogledati filmove koje inače ne bi imali prilike pogledati. 13 filmova na ovom festivalu doživljava svjetsku, 31 online, a 5 međunarodnu premijeru. Na festivalu sudjeluje više od 35 zemalja uz razne popratne sadržaje, razgovore i glazbene nastupe. Barem neka utjeha za sve u filmskoj industriji koja je ove godine ozbiljno pogođena pandemijom Covida-19.

Program predstavlja i Sarajevo Film Festival

Među više od dvadeset festivala koji sudjeluju u globalnom projektu We Are One nalazi se i Sarajevo Film Festival, koji je za ovu priliku kreirao poseban program. Prikazivat će se filmovi nastali u Sarajevu i u produkciji Obala Art Centra, kao i video “Postcards from Sarajevo Film Festival Friends”, koji je posebno napravljen za ovu prigodu.

https://www.youtube.com/watch?v=7TTOD6JC5Og

„Mostovi Sarajeva“ iz službene selekcije Cannesa 2014.

Film prikazan u Cannesu 2014. imao je svoju online premijeru i dostupan je na You Tube kanalu. U filmu europski redatelji propitkuju značenje Sarajeva za Europu nekad i danas. Različiti i individualni pogledi na temu svakako su faktor koji daje zanimljivost ovom filmu.

https://www.youtube.com/watch?v=fkhj5M6p6RI

Omnibus “SEE Factory Sarajevo mon amour”

Film koji se sastoji od pet kratkih filmova. Snimljen je prošle godine u Sarajevu i okuplja pet redateljica i redatelja iz regije i pet međunarodnih autora. Film možete pogledati u petak 5.lipnja u 15 sati.

https://www.youtube.com/watch?v=wGR-7ICiUKQ

Online premijera kratkog filma „Route – 3“

Film grčkog redatelja Thanasisa Neofotistosa svjetsku je premijeru imao na 44. Toronto International Film Festivalu, a europsku na 42. Clermont-Ferrand International Short Film Festivalu. Možete ga pogledati u subotu, 6. lipnja u 17.15 sati na ovom linku. Cijeli program We Are One festivala možete pogledati ovdje.

Učitati još
Zatvori