Film Anyone But You obara rekorde gledanosti i zarade
Film Anyone But You obara rekorde gledanosti i zarade

Film Anyone But You obara rekorde
gledanosti i zarade

Rom Coms are back, baby!, mogli bi zavapiti neki. Film Anyone But You (Samo ne ti) obara rekorde gledanosti i zarade na svjetskom nivou, a glavni glumci Sydney Sweeney i Glen Powell doprinijeli su povratku ovog žanra kojeg smo se, moramo i sami priznati, zaželjeli. Nedostaje nam s vremena na vrijeme pogledati dobru romantičnu komediju. Ali baš – dobru!

Dosta faktora utjecalo je na samu popularnost filma – od izbora glumaca, preko vraški dobro odrađenog marketinga, ali i činjenice da su ljudi zapravo željni otići u kino na dva sata kako bi proživjeli ljubavnu fantaziju. Da li ovo znači da se romantične komedije vraćaju na velika vrata?

Anyone but you
Anyone but you

Ostvarena dva preduvjeta

Nažalost, posljednja ostvarenja ovog žanra ipak pokazuju kako je u kontinuiranom opadanju (čast iznimkama poput Past Lives). Ipak, film Anyone But You je bio na tragu toga, a veliku ulogu odigrala je sjajna kemija između glavnih glumaca.

Mjesecima smo čitali naslove kako su se Sydney Sweeney i Glen Powell zaljubili na setu te ostavili svoje tadašnje partnere (Glen zapravo je raskinuo s djevojkom u tom periodu) da bi na kraju to sve zapravo bio dobro osmišljen marketing? Kemija između glumaca vidljiva je u svakom kadru filma pa… procijenite sami.

Jedno je sigurno, ova romantična komedija ima uspješno odrađena dva glavna parametra koji određuju uspjeh romantične komedije – par opipljive kemije te duhovite dijaloge. Ruku na srce, radnja se i u ovom naslovu na trenutke razvodni i pređe u kliše, ali je načelno predstavlja zadovoljavajuće gledalačko iskustvo. A nekad je samo to ono što nam treba.

Glen Powell

Oboreni rekordi

Romantična komedija Anyone But You je film ovog žanra koji je donio najveću zaradu od 2016. godine, kada je Bridget Jones’s Baby ostvario uspješne rezultate na box officeu. Od tada romantične komedije više nisu bile u fokusu, a glumci su se, iz njima poznatih razloga, plašili zaigrati u istima, iako je publika (kao što se sada pokazalo) željna ovakvih filmova.

Nije tajna kako u Hollywoodu trenutno vlada mišljenje kako se angažman u romantičnim komedijama smatra drugorazrednim te da za nova lica on donosi potencijal isključivanja za prestižne glumačke uloge, a time i nagrade. Ona već izgrađena, slavna lica u njima bi tek mogla vidjeti klasičan cash grab.

Film je, do sada, zaradio čak 100 milijuna dolara, od inicijalno uloženih 25 milijuna. Ovo je pokazatelj da romantične komedije mogu doživjeti svoj comeback – samo ih treba napraviti kako treba! Za kraj, ostavljamo vas uz pjesmu koja je zahvaljujući ovom filmu doživjela svojevrsni revival.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori