Romantične komedije koje bi gledali i muškarci

Romantične komedije koje bi
gledali i muškarci

The Big Sick

Česta predrasuda jest da su romantične komedije rezervirane samo za žensku publiku. No, iako mnoge od njih ljubavnu problematiku propitkuju na pomalo sladunjav način uz mnogo gegova i klišejiziranih komičnih trenutaka, što je zapravo jeftin trik usmjeren jednom dijelu publike (a koji često na to i ne nasjedne!), donosimo popis samo nekih komedija koje su prava komična mala remek-djela. U kojima će podjednako uživati i zabavljati se svi, bez obzira na spol i rod. A nakon njih slobodno krenite dalje, naići ćete na još mnogo odličnih filmova unutar ovog često, krivo procijenjenog, žanra.

The Big Sick

Temeljen na ljubavnoj priči iz stvarnog života Kumaila Nanjianija i Emily V. Gordon, The Big Sick film govori o komičaru pakistanskog podrijetla Kumailu koji se upoznaje sa studenticom Emily prilikom jednog od njegovih komičarskih nastupa. Iako su mislili da će njihov odnos ostati na seksu za jednu noć, sve se razvija u pravu ljubav, što komplicira Kumailov život jer njegovi roditelji, tradicionalni muslimani, očekuju nešto sasvim drugo. Kada se Emily razboli od misteriozne bolesti, Kumail će prolaziti kroz medicinsku krizu s njezinim roditeljima koje nikada nije upoznao, a prisiljen je nositi se i s emotivnim sukobom u kojem mora birati između svojih roditelja i svoga srca.

High Fidelity

John Cusak je Rob Gordon, vlasnik polupropale prodavaonice ploča u predgrađu Chicaga. On prodaje glazbu na stari način, uglavnom na singlicama zajedno sa svoja dva otkvačena prodavača, ludo zabavnim rock-snobom Barryjem (Jack Black) i povučenim Dickom (Tod Louiso). No njegov biznis nije jedino što visi o koncu. Stanje se dodatno pogoršava kada ga napuste njegova dugogodišnja djevojka Laura (Iben Hjejle). To ga potakne na preispitivanje propalih ljubavi iz prošlosti…

When Harry Met Sally

Kada je Harry upoznao Sally film je vječni romantični klasik koji se bavi pitanjem može li prijateljstvo opstati nakon jedne ljubavne noći. Priča prati Harryja Burnsa (Billy Crystal) koji kad upozna Sally Albright (Meg Ryan) osjeti snažnu privlačnost. No, čvrsto odlučuje da neće dopustiti da to uništi njihov odnos te postaju prijatelji. Nakon jedne večeri slabosti postavlja se vječno pitanje može li simpatičan par ostati u prijateljskom odnosu ili priznati da su možda savršeni jedno za drugo?

ljubavni-filmovi-when-harry-met-sally

When Harry Met Sally

Notting Hill

Prekrasna Julia Roberts i smušeni Hugh Grant u šarmantnoj romantičnoj komediji koja otapa srca. Ona je svjetski poznata glumica, on vlasnik knjižare s luckastim cimerom i grupom najboljih prijatelja. I sve se zbiva u Londonu, najviše na poznatoj ulici Portobello.

hugh-grant-notting-hill-2

Notting Hill

Silver Linings Playbook

Film američkog redatelja Davida Rusella Silver Linings Playbook dobio je nagradu publike na Filmskom festivalu u Torontu 2012. godine. Scenarij filma inspiriran romanom Amerikanca Matthewa Quicka, s humorom se bavi oporavkom jednog čovjeka koji se potpuno izgubio u svom profesionalnom i osobnom životu.

Pat Solatano (Bradley Cooper) je izgubio sve , kuću, suprugu i posao. Završio je u psihijatrijskoj klinici i osam mjeseci kasnije vratio se živjeti s roditeljima (Rober DeNiro i Jacki Weaver) , ali nezadovoljan time odluči učiniti sve kako bi vratio svoj stvari život. Upoznaje misterioznu djevojku Tiffany (Jennifer Lawrence), koja i sama ima mnogo problema i stvari se još više zakompliciraju.

Definitely, Maybe

Od legendarnog producenta Tima Bevana, koji nam je, između ostalog, donio kultne filmove poput “Fargo”, “Veliki Lebowski”, “Noć glupih mrtvaca”, ali i romantične komedije poput “Zapravo ljubav”, “Četiri vjenčanja i sprovod”, “Dnevnik Bridget Jones”, stiže još jedna odlična romantična komedija koju je napisao i režirao Adam Brooks, kojeg se proslavio kao scenarist “Francuskog poljupca” s Meg Ryan i Kevinom Klinom. Glavne uloge pripale su Ryanu Reynoldsu, Elizabeth Banks, Kevinu Smithu, Rachel Weisz i Isli Fisher.

Will Hayes (Ryan Reynolds) je politički savjetnik koji se nalazi usred neugodnog razvoda. Njegova desetgodišnja kći Maya (Abigail Breslin), nesretna što se njeni roditelji rastaju, želi saznati od svog oca kako su se on i majka prvi puta upoznali. Will se prisjeća vremena kada je bio naivan i mlad došljak iz Winsconsina u New York, koji se nadao da će raditi na predsjedničkim izborima. Privikavajući se na veliki grad, Will upoznaje žene koje će obilježiti njegov život – Emily (Elizabeth Banks), April (Isla Fisher) i Summer (Rachel Weisz).

Definitely, Maybe

Definitely, Maybe

Lost in Translation

Ovaj hvaljeni američki film, spoj drame i komedije, iz 2003. godine. Riječ je o drugom filmu redateljice Sofie Coppole. Radnja se odvija oko dvoje usamljenih Amerikanaca (glume ih izvrsni Bill Murray i Scarlett Johansson) koji se sprijatelje u Japanu, gdje su se slučajno upoznali, primijete da su srodne duše te razviju duboku privrženost jedno prema drugom, koja ima tragove platonske ljubavi. I Murray i Johansson nagrađeni su prestižnim filmskim nagradama, a film je Quentin Tarantino uvrstio u svoju listu 20 najdražih filmova snimljenih od 1992. do 2009.

lost in translation cover

Lost in Translation

Crazy, Stupid, Love

Crazy, Stupid, Love tj. Ta luda ljubav još je jedna netipična romantična komedija s poznatim glumcima kao što su Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling i Emma Stone. Film započinje tako što Cal (Carell) saznaje da ga je Emily (Moore) prevarila te potom susreće mladog Jacoba (Gosling) koji mijenja njegov pogled na život i odnos prema ženama. Nakon nekoliko neočekivanih zapleta i komičnih trenutaka, film ipak ima sretan kraj koji će vam izmamiti veliki osmijeh na lice.

Crazy, Stupid, Love

Crazy, Stupid, Love

Crazy, Stupid, Love

Say Anything

Say Anything, kod nas preveden s Reci bilo što, film je iz 1989. godine s odličnim Johnom Cusackom i Ionom Skye u glavnim ulogama. Film je odlična ljubavna ljetna priča o strastvenoj i krakoj vezi koju ostvare John Cusack i Ione Sky prije nego ona ode na koledž. Odlična feelgood romantična komedija, taman za nedjelju uvečer.

say-anything

Say Anything

I Love You, Man

Pravi bromance film koji će vas svaki put dobro nasmijati! I Love You, Man film je koji na humorističan način istražuje srž muškog prijateljstva i značenje pravoga prijatelja. Kada Peter, agent za nekretnine koji je davno izgubio sve muške prijatelje, upozna Sidneya, shvati da je konačno pronašao ono što mu je nedostajalo u životu. No, hoće li novoostvarno prijateljstvo naškoditi njegovoj vezi?

The Wedding Singer

Ovaj film je jedno pravo putovanje u osamdesete: kičasta i neobuzdana posveta mnogim nezaboravnim glazbenim hitovima, od Boya Georgea, pa sve do Billyja Idola. U svojoj osnovi ovo je ipak klasična romantična komedija puna nesporazuma, ganutljivih trenutaka i emotivnih tenzija. Drew Barrymore se sjajno snalazi u svijetu romantičnih komedija, a Adam Sandler pokazao se odličnom komičnom distrakcijom i pravom osobom za ulogu romantičnog gubitnika.

Groundhog Day

Smiješan, no i pomalo zao, voditelj vremenske prognoze prisiljen je ponovno proživljavati jedan te isti dan sve dok ne učini ispravnu stvar. Philu Connorsu (glumi ga neponovljivi B. Murray), dojadilo je ići po treći put u provincijski gradić Punxsutawney. Naime, 2. veljače mora popratiti lokalni običaj, sviščevo ‘predviđanje’ trajanja zime. Nakon obavljena posla on sa snimateljem i Ritom (glumi ju Andie McDowell), simpatičnom mladom novinarkom, krene natrag u Pittsburgh, no zbog oluje oni se vrate u gradić.

Iako uvjeren da je ovo samo sitnica koja ga je spriječila da se vrati, Philu se sljedeći dan dogodi nešto o čemu nije ni pomišljao: jučerašnji dan se ponovio, potpuno isti kakav je bio. A tako i sljedeći, i sljedeći. Očajan i preneražen, Phil će pokušati sve poduzeti ne bi li se stvari vratile u normalu. Beskrajan dan odlična je američka komedija s elementima fantastike – svojedobno je bio veliki hit u kinu, a i osvojio je kritičare. Svojim izvrsnim scenarijem (koji potpisuje redatelj Harold Ramis, inače poznat i kao redatelj filmskog serijala Istjerivači duhova), duhovitim dijalozima i odličnom glumom (sjajni Bill Murray i Andie McDowell) komedija plijeni pažnju i dvadeset godina nakon nastanka te sada već pomalo uživa status kultnog filma.

Groundhog-Day

Groundhog Day

Učitati još
Zatvori