Najslađi romantični božićni filmovi savršeni za današnje izležavanje
Najslađi romantični božićni filmovi savršeni za današnje izležavanje

Najslađi romantični božićni filmovi
savršeni za današnje izležavanje

Prosinac samo što nije zakucao na vrata, a mi smo već u prigodnom božićnom raspoloženju. Shodno tome pripremili smo listu najslađih božićnih filmova. Dovoljno je tek zavući se pod dekicu i prepustiti se božićnoj romantici (barem na ekranu).

Romantični božićni filmovi - Bridget Jones's Diary cover

Bridget Jones’s Diary

Period blagdana ne može proći bez gledanja filmova o toliko simpatičnoj Bridget Jones s kojom smo se svi barem jednom poistovjetili. Razveselila nas je vijest kako će legendarna romantična komedija uskoro doživjeti i četvrti nastavak. A do tada, zapisi iz dnevnika predstavljaju možda i najbolji comfort watch ovih blagdana.

Serendipity

Film Serendipity prati Jonathana Tragera (John Cusack) i Saru Thomas (Kate Beckinsale) koji se slučajno upoznaju u božićnoj groznici u New Yorku. Tijekom jedne večeri zajedno lutaju ulicama Manhattana, a čak si ne znaju ni imena međusobno.

Kako se večer bliži kraju, moraju odlučiti hoće li ostati u kontaktu ili će zauvijek pamtiti jednu zanimljivu večer. Kad očarani Jonathan predloži razmjenu brojeva telefona, Sara se usprotivi i predlaže da se sudbina pobrine za njihovu budućnost. Ako im je suđenoda budu zajedno, kaže ona, pronaći će put jedno do drugoga.

The Holiday

Dvije žene, dva muškarca i jedna zamjena lokacija. Sjajna glumačka ekipa, predvođena s Kate Winslet i Cameron Diaz, sjajna je pozivnica za ponovno (ili prvo) gledanje ove romantične komedije.

The Family Stone

Ako ste raspoloženi za neke od najdražih hollywoodskih glumaca u romantičnom žanru onda večeras pogledajte The Family Stone.

Film donosi romantičnu i komičnu priču o uštogljenoj, konzervativnoj poslovnoj ženi koju njezin ljubavnik vodi na božićnu večeru kod svoje ekscentrične, otvorene obitelji što će naravno rezultirati raznim neobičnim i komičnim situacijama.

Four Christmases

Pred vama je još jedan film koji tematizira posjet obitelji za vrijeme blagdana. Doduše, ovoga puta to su čak četiri različita izleta na koji su glavni junaci primorani krenuti kako bi posjetili razvedene roditelje.

Pritom će supružnici koje su utemeljili Reese Witherspoon i Vince Vaughn uspješno razrješiti probleme koji nagrizaju vlastiti brak.

Last Christmas

Kate (Emilia Clarke) je zaredala seriju loših životnih odluka koja je završila prihvaćanjem posla vilenjaka Djeda Božićnjaka u robnoj kući.

Iako se na početku čini kao posao iz noćne more, Kate uskoro upoznaje Toma (Henry Golding) i u njezinom životu dolazi do velikog zaokreta – za Kate gotovo predobrog da bi bilo istinito.

Holidate

Noviji romantični božićni film koji je nedavno izašao na Netflixu postao nam je omiljeni ove blagdanske sezone. Radnja prati Emmu Roberts i Lukea Braceyja kao Sloane i Jacksona. Konstantno su sami ili izlaze na čudne spojeve, no kad se jednom ovo dvoje stranaca upozna na lošoj božićnoj proslavi, dogovore se da će biti partneri jedno drugom na svakoj idućoj proslavi i prigodi.

Drski, šarmantani, sarkastični i nevjerojatno zabavni – uskoro shvaćaju da se savršeno poklapaju.

Love Actually

I film bez kojeg niti jedna lista božićnih filmova ne može završiti. Ako zbilja još niste, onda večeras upalite priču o osam parova koji se svaki na svoj način nosi sa svojim ljubavnim problemima tijekom tjedna prije Božića u Londonu, u Engleskoj.

Love Actually je postao ultimativni ljubavni klasik i sada se već tradicionalno gleda u ovo blagdansko doba. 

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori