Reptile je novi triler s Justinom Timberlakeom u kojem su svi sumnjivci. Pogledali smo ga
Reptile je novi triler s Justinom Timberlakeom u kojem su svi sumnjivci. Pogledali smo ga

Reptile je novi triler s Justinom Timberlakeom u kojem su svi sumnjivci. Pogledali smo ga

Na Netflix je stigao novi napeti kriminalistički trilerReptile, dijelom temeljen na pravom slučaju ubojstva agentice za nekretnine čiji ubojica nikada nije uhvaćen. Već je jedan od najgledanijih na Netflixu, a okupio je i impresivnu glumačku postavu. Mi smo ga, naravno, pogledali i ovo su naši dojmovi.

Reptile

O čemu je riječ?

Justin Timberlake glumi Willa Gradyja, agenta za nekretnine koji svoju djevojku Summer (također agentica za nekretnine) pronađe brutalno ubijenu u jednom od domova koje je pokazivala. Tu nam dolazi junak cijelog filma, detektiv Tom Nichols (Benicio Del Toro) koji preuzme slučaj. Nepokolebljiv je u svojoj istrazi u slučaju u kojem ništa nije onakvim kakvim se čini, a teret slučaja uđe i u njegov vlastiti život.

Reptile

Tko je ubio Summer?

Je li Will kriv za smrt svoje djevojke? Možda je počinitelj ipak njezin suprug od kojeg se razdvojila, ali su se nastavili viđati, ili je pak ubojica Eli Phillips, čovjek koji ima motiv protiv agencije za nekretnine za koju je Summer radila i čiji je vlasnik Willova majka. To su trojica sumnjivaca koje Tom istražuje, ali kada se otkrije kako je Summer danima prije smrti pokušala kontaktirati FBI te kako je u sve nekako upletena i droga, linije postanu sve zamućenije. U sve je možda upletena i sama Tomova policijska ekipa.

Reptile
Reptile

Solidan krimić, ali mogao je biti i više

Reptile je solidan kriminalistički triler, ali ne uspijeva postići određenu razinu koju očekujete od jednog takvog filma. Film kao da ne zna doći do dubine koju želi. Scenarist i redatelj Grant Singer dosad je radio na videospotovima te mu je ovo debitantski film, a to se i osjeti. U filmu definitivno ima napetosti, pogotovo pri kraju kada Tom zbroji dva i dva, a dobijemo i malo akcije. Međutim, u nekim trenutcima kao da Reptile ne iskorištava svoj puni potencijal. Možda se potencijal mogao iskoristiti da je film bio malo duži kako bi se mogli usredotočiti na najuzbudljivije elemente priče.

Reptile

Impresivna glumačka postava

Ono što spašava film su odlične glumačke izvedbe, što nije ni čudno kad pogledamo tko je sve bio uključen. Oskarovac Benicio Del Toro je predan u ulozi Toma, karizmatičan kao i uvijek, pažljivo prikazujući razočaranje koje prati njegovog lika. Iako je Justin Timberlake malo lošija verzija Ben Afflecka iz filma Gone Girl, uvjerljivosti u njegovoj izvedbi ne nedostaje. Tomovu suprugu glumi Alicia Silverstone (Clueless), a pojavljuju se još i Michael Pitt (The Dreamers), Eric Bogosian (Succesion), Domenick Lombardozzi (The Wire), Frances Fisher (Titanic) te Mike Pienewski i Karl Glusman.

Sve u svemu Reptile je dobar i solidan napeti krimić koji svakako preporučujemo, no ne očekujte nikakvo oduševljenje.

Foto: Netflix, IMDb

Učitati još
Zatvori