‘Buđenje’, nova predstava koja prikazuje tri životna scenarija u kojima se uvijek možemo pronaći

‘Buđenje’, nova predstava koja prikazuje tri životna scenarija u kojima se uvijek možemo pronaći

Zamislite scenarij: Ona i On. Mladi. Zaljubljeni. Zaposleni. Dvije plaće, dobra, sigurna radna mjesta. Svaki dan ista rutina: buđenje – tuširanje – doručak – vožnja na posao – ured – pauza za ručak – ured – vožnja s posla – večera – kauč- televizor – krevet… Sretni su? Ne postavljaju si bespotrebna pitanja. To je dio paketa. To se podrazumijeva.

Zatim zamislite scenarij: Danas je dan kad iz bankomata nije izašlo ništa osim papirića na kojemu piše: „Transakciju nije moguće izvršiti“. Danas je dan kad si se probudio i spoznao svu beznačajnost vlastita života. Pa se odlučiš oduprijeti toj ispraznosti, običnosti, konvencionalnosti, tehnološkoj manipulaciji, društvenim normama i svim kompromisima svijeta. I dobro ti je, uzbudljivo i novo.

A sada zamislite scenarij: Danas je dan kad si ogladnio. U ruci držiš svoju posljednju konzervu graha, ali u tvome otvaraču za konzerve iscurile su baterije. Danas je dan kad ti nije palo na pamet da izađeš van, uzmeš prvi kamen i razbiješ tu vražju, limenu stvar. Umjesto toga guliš etiketu i jedeš papir. Danas je dan kad se ne radi više o beznačajnosti tvoga života nego o potpunoj nepripremljenosti za nj.

Kroz ova tri životna scenarija, najučestalija tri od njih vrlo vjerojatno bezbroj unikatnih, vodi nas predstava ‘Buđenje’, nastala u koprodukciji Teatra EXIT i Osječkog ljeta kulture – Gradskih galerija Osijekdok nas kroz sjajan tekst Brada Bircha i režiju Aide Bukvić vodi glumački par Iva Kraljević i Silvio Mumelaš.

Jesmo li dobro? Je l’ sve dobro? Baš svaki dan? Odgovore, u tišini kazališta, dok si govorite: „Ma, to nisam Ja! To su Ona i On. To su Oni.“, premijerno saznajte 6. ožujka u 20 sati, a reprizno 7. ožujka u 18 sati u osječkoj Barutani te na zagrebačkoj premijeri 14. ožujka u 19 sati u Studiju EXIT, gdje će sljedeće izvedbe biti 19., 20. i 21. ožujka u 19 sati. Zaplješćite im, jer, to je dio paketa. To se podrazumijeva. Pa odite do bankomata. Pa do trafike po – rezervne baterije.

Foto: Kristijan Cimer

Učitati još
Zatvori