Pred kraj sezone otvara se ljetna pozornica Teatra &TD-a

Pred kraj sezone otvara se ljetna
pozornica Teatra &TD-a

Prošlo je gotovo dva i pol mjeseca od kad su kazališta radi trenutne situacije zatvorila svoja vrata. Mjere popuštaju i stvari se polako vraćaju u normalu i to se može osjetiti na svakom koraku. Kazališta su krenula otvarati svoja vrata s uobičajenim repertoarom. Uskoro se otvara i ljetna pozornica Teatra &TDa. Hamlet za svakoga, Važnije polovice i Katalonac tri su reprizne predstave koje će publika ponovo moći pogledati, kao i tri pretpremijerna naslova: Branko Ružić: Donor, Olja Lozica: Dobro je ništa i Tom Stoppard: Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi.

Ljetna pozornica Teatra &TD-a

27. svibnja kreću s izvedbama, a s obzirom na trenutnu situaciju i propisane mjere, ljetna pozornica Teatra &TD-a (Atrij) idealna je za novi način kazališnih izvedbi. U Atriju ćemo moći pogledati dvije predstave s repertoara, Hamlet za svakoga Sebastiana Seidela te Važnije polovice autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović u koprodukciji s Teatrom Mašina igre. Katalonac, predstava redatelja Ivana Penovića, ostaje u svome originalnom prostoru, Velikoj dvorani &TD-a, ali naravno sa smanjenim kapacitetom, kao i prva dva navedena reprizna naslova.

Prva pretpremijera 16.lipnja

Predstavu Donor, redateljice Nine Kleflin i autora Branka Ružića gledat ćemo 16.lipnja. Intimna je to drama o ljudima koji su prošli ratna stradanja i onima koje je rat obilježio i promijenio. U predstavi glume Dijana Vidušin i Saša Anočić.

Dobro je ništa, redateljice Olje Lozice

Nagrađivana autorica i redateljica vraća se u Teatar &TD ovom predstavom koja progovara o važnom problemu današnjice: depresiji. U predstavi igraju mladi glumci Deni Sanković, Romano Nikolić, Andrea Špindel i Aron Aleksej Ljevaković. Pretpremijera je 29.lipnja.

Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi vraća se u &TD

Kultnu dramu autora Toma Stopparda, Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi, na kazališne daske Velike dvorane &TD-a postavlja Marko Juraga. U ovoj drami 1971. na istim tim daskama briljirali su Ivica Vidović i Rade Šerbedžija, koje sada zamjenjuju Domagoj Janković i Pavle Vrkljan uz igru Borka Perića, Dominika Čička, Ivana Pašalića te Bernarda Tomića. Ovo je ujedno i zadnja predstava ove sezone.

Ulaznice besplatne za studente

Ulaznice po cijeni od 50 kuna (25 kuna za umirovljenike) dostupne su na blagajni &TD-a te na platformi ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima. Studenti od danas na blagajni kazališta mogu preuzetibesplatne ulaznice (uz predočenje studentske iskaznice). Raspored predstava možete pogledati ovdje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori