Luksuzni resort, jedno ubojstvo i neobični likovi – Serija ‘The White Lotus’ uvrnuta je TV opsesija

Luksuzni resort, jedno ubojstvo i neobični likovi – Serija ‘The White Lotus’ uvrnuta je TV opsesija

Ususret svakom ljetu, streaming produkcije serviraju svoj najbolji ljetni content. Ponekad svojoj publici nude light teen serije, kao što je Never Have I Ever ili pak napete krimi drame s impresivnim ljetnim kulisama, kao što je prošle godine bila serija White Lines. HBO GO spremio je jednu baš takvu TV priču kao pravu eskapističku poslasticu. Uz ugodne prizore oceana, opuštanja na ležaljkama, puno zelenila i palmi u luksuznom ljetnom resortu, serija The White Lotus ostavit će vam gorak okus u ustima, ali na neodoljivo zabavan način.

Ne toliko ekskluzivna, koliko intrigantna glumačka postava

Serija The White Lotus već je nekoliko mjeseci pri vrhu naše bingeing liste. Uz potpis Mikea Whitea, HBO novitet već je u startu privukao pažnju. U seriji glume popularna glumačka imena – tu su Connie Britton koju smo gledali u fantastičnim TV i filmskim uspješnicama (Dirty John), Jennifer Coolidge koju, vjerujemo, ne trebamo ni predstavljati pa i Steve Zahn iza kojeg je duža filmska karijera.

Međutim, čak i s Coolidge i Britton, glumačka postava serije The White Lotus nije toliko ekskluzivna – u usporedbi s, recimo, serijom Mare of Easttown ili The Undoing. Upravo taj omjer već potkovanih hollywoodskih zvijezdi i up and coming imena – kao što su Sydney Sweeney (Euphoria), Fred Hechinger (Woman in the Window, Fear Street), Alexandra Daddario (True Detective, Percy Jackson, i mnoštvo epizodnih uloga), učinio seriju primamljivijom.

Luksuzan resort, jedno ubojstvo i mnoštvo uvrnutih likova

Nešto se sasvim normalno, a opet potpuno uvrnuto događa u resortu The White Lotus. Serija otvara radnju ‘u glavu’ jer nas prva scena vodi u vrijeme nakon što su se zavrzlame u hotelu već odvile. Neraspoloženi Shane vraća se sa svog medenog mjeseca i u nepoželjnom small talku s ljudima na aerodromu otkriva nam da se u resortu dogodilo ubojstvo.

Serija nas zatim vodi kroz nekoliko odvojenih priča – disfunkcionalna obitelj, tek vjenčani bračni par i osoblje hotela. Sve ih spaja lokacija: bajkoviti The White Lotus s ambicioznim menadžerom (Murray Bartlett) na čelu koji dobro poznaje profil svojih gostiju: bijeli, bogati i nenadmašno razmaženi.

Connie Britton glumi Nicole, bogatu vlasnica biznisa koja je na sve ostalo poprilično indiferentna. Tako i na svog supruga Marka (Zahn) koji bi upravo mogao dobiti jezivu liječničku dijagnozu, ali ima nešto krivo u tome kako se nosi s tim. Tu su i njihova djeca Olivia (Sweeney) koja je na odmor povela prijateljicu Paulu (Brittany O’Grady), i sin Quinn (Hechinger), introvertni i ljuti tinejdžer. S druge strane, pratimo Rachell (Daddario) i Shanea (Jake Lacy), tek vjenčani par koji, imamo osjećaj, nikako ne pripada zajedno, i novu zaposlenicu hotela Lani (Joleene Purdy).

The White Lotus tijekom prve epizode više, ipak, šokira socijalnim komentarom. U pitanju je društvena satira kakva nas je malim djelićem podsjetila na odličan, oskarovski film Parasite. Likovi uspijevaju svojim postupcima i razmišljanjima u nama probuditi svojevrsni grč, a dinamika između gostiju i osoblja hotela prikazuje pitanje privilegije u punom smislu.

Jer svi su ovi gosti nevjerojatno, iritantno egoistični, koncentrirani na sebe, do te mjere da ne vide širu sliku onoga što se u resortu događa. Istovremeno je priča u trenucima duhovita, gotovo tragikomična, a tek male (i jezive) stvari nagovještaju da će se u nadolazećim epizodama u The White Lotus resortu rasplesti nešto dramatičnije…

Ako vam ste raspoloženi za drugačije serije, ovdje smo izdvojili najuzbudljivije novitete koji stižu tijekom cijelog srpnja!

Foto: HBO Go, IMDb, screenshot

Učitati još
Zatvori