Ovih dana svi pričaju o trileru ‘Luckiest Girl Alive’. Vrijedi li ga pogledati?
Ovih dana svi pričaju o trileru ‘Luckiest Girl Alive’. Vrijedi li ga pogledati?

Ovih dana svi pričaju o trileru ‘Luckiest Girl Alive’. Vrijedi li ga pogledati?

Trailer ovog filma u rekordnom je roku privukao pažnju, a korisnici društvenih mreža spremno su ga nazvali najiščekivanijim naslovom ove jeseni. Riječ je o trileru Luckiest Girl Alive, koji je na Netflixu premijerno prikazan 7. listopada.

Premisa filma glasi: Savršen njujorški život spisateljice počne se raspadati kada je dokumentarac o istinitim zločina prisili da se suoči sa svojom potresnom srednjoškolskom prošlošću. U fokusu filma je newyorška odvjetnica Ani FaNelli, žena koja naizgled sve od ruke polazi u životu.

Film je nastao prema istoimenom romanu autorice Jessice Knoll, koji je uvršten u jedna od najprodavanijih romana 2015. godine. Režiju potpisuje Scoot McNairy, redatelj koji je svoj zanat “ispekao” na televizijskim uspješnicama poput Sluškinjine pričeFarga i Broadchurcha.

Luckiest Girl Alive

Kritika vs. publika

Naslovna uloga pripala je glumici Mili Kunis, a fama koja se podigla oko filma mnoge je navela da se zapitaju je li napokon ostvarila “dobru ulogu”. Premda je učestalo viđamo na crvenim tepisima, filmskim promocijama i dodjelama glumačkih nagrada, Mila se rijetko kada tamo nađe u glavnoj ulozi. Ova konstatacija se u prvom redu odnosi na izostanak njezinog imena s lista najtraženijih glumačkih lica.

Triler Luckiest Girl Alive zasigurno ju je mnogima “vratio na radare”, no zanimljivo je kako je njezino glumačko ostvarenje izazvalo podijeljene recenzije. Baš poput filma u cjelini. Ova diskrepancija se najbolje ogled na stranici Rotten Tomatoes, gdje su kritičari film označili ocjenom od 44% dok je publika većinski (76%) iskazala zadovoljstvo ovim Netflixovim uratkom.

Luckiest Girl Alive

Glavne zamjerke renomiranih kritičara u prvom su redu usmjerene na kinematografska rješenja te navode kako je film na trenutke “teško gledati”. Bez brige, ovaj tekst ne uključuje spoilere, već vas upućujemo u opće kritike i opaske vezane uz realizaciju filma.

Učestala zamjerka filmskih kritičara je i površna obrada glavne teme te nedovoljna psihološka razrada glavnog lika. Baš kao što su to nedavno zaključili i za glumački izlet Harry Stylesa u filmu ‘Don’t Worry Darling’, glavna glumica je predstavila solidno izdanje, sukladno zadanom okviru lika.

S druge strane, publika je prema ovom trileru bila znatno naklonjenija. Možda nije riječ o najboljem trileru svih vremena, ali većinski napominju kako je uspješno zadržao njihovu pažnju te prikazao određene neočekivane scene. Nama to zvuči kao sjajna preporuka za vikend film, naravno u slučaju da isti još uvijek niste pogledali.

Foto: Profimedia, IMDb

Učitati još
Zatvori