Kakav je Harry Styles glumac? Evo što kritičari kažu na film ‘Don’t worry darling’
Kakav je Harry Styles glumac? Evo što kritičari kažu na film ‘Don’t worry darling’

Kakav je Harry Styles glumac? Evo što kritičari kažu na film ‘Don’t worry darling’

Na Filmskom festivalu u Veneciji održana je svjetska premijera filma Don’t worry darling. Ovaj psihološki triler jedan je od najiščekivanijih filmskih naslova godine. Njegovoj popularnosti uvelike je pridonijela činjenica kako je glavnu ulogu odigrao megapopularni Harry Styles. Za mladog pjevača ovaj je film dvostruka prekretnica jer mu je osim ulaznice u prvu glumačku ligu donio i promjenu na ljubavnom planu.

Upravo je zahvaljujući radu na ovom filmu upoznao svoju trenutnu partnericu, glumicu i redateljicu Oliviu Wilde. Njihova ljubavna priča filmu je osigurala inicijalnu medijsku pažnju, no medijske stupce posljednjih su mjeseci punili članci koji su govorili o narušenom odnosu filmske ekipe.

Don’t worry darling

Olivia vs. Florence

Preciznije rečeno, protagonistkinje sukoba bile su redateljica Olivia Wilde i glavna glumica Florence Pugh. Priču o navodnom sukobu potpirio je niz videa objavljenih na društvenoj mreži TikTok u kojima je analiziran njihov odnos. Kreatori spomenutih videa su primijetili kako mlada glumica izbjegava medijski angažman vezan uz promociju filma. Nadalje, izostao je i njezin komentar na objavu koju joj je Olivia posvetila na Instagramu. Mlada glumica je ujedno u potpunosti izostavila spomenuti redateljicu u vlastitom postu zahvale ekipi filma Don’t worry darling.

Premda je preskočila službenu medijsku konferenciju, Florence je ipak prošetala crvenim tepihom Venecijanskog festivala te je pohodila svečanu premijeru filma. Na iznenađenje onih koji su očekivali eskalaciju sukoba, susret “zaraćenih strana” je prošao sasvim mirno, uz poneki prijekorni pogled.

Don’t worry darling

Što kaže filmska kritika?

Filmska kritika je ovaj dugoisčkivani naslov dočekala na nož! Nakon premijere redale su se mahom negativne kritike, a glave zamjerke su nedostatak originalnosti i predvidljivost radnje te nedostatak kemije između glavnih likova.

U svom glumačkom izletu Harry Styles nažalost nije oduševio kritičare. Njegov performans je okarakteriziran kao “drven” i nedostojan onog koji je prikazala njegova filmska partnerica Florence Pugh, koja je pak prozvana istinskom zvijezdom filma. Ipak, kritičari ne odustaju tako lako od Harryja! Velik broj njih je istaknuo kako u mladom pjevaču ipak leži i glumac, no kako mu ovaj film jednostavno nije pružio pravu priliku.

Don’t worry darling,

S druge strane, kritičari nisu našli pozitivnih riječi za novi redateljski podvig glumice Olivije Wilde. Neki su išli toliko daleko da su je prozvali za namjerno kopiranje ideja realiziranih u drugim filmovima.

O tome jesu li kritike preoštre ili zasnovane na temeljima moći ćemo se i sami uvjeriti vrlo brzo! Film u domaća kina stiže 22. rujna.

Photo: Profimedia

Učitati još
Zatvori