Ovaj mjesec bingeamo: Savršena kombinacija genijalnih serija i razbibrige za opuštanje

Ovaj mjesec bingeamo: Savršena kombinacija genijalnih serija i razbibrige za opuštanje

January blues osjećaj letargije, praznine i umora ove je godine posebno naglašen nakon svega što smo proživjeli. Međutim, oporavljat ćemo se psihički i fizički, korak po korak, a istovremeno nam prijeko potrebnu dozu eskapizma donose knjige, filmovi i serije. Prvi mjesec 2021. godine donosi nam nekoliko hypeanih TV naslova kojima se posebno veselimo i uz koje ćemo si skretati misli još neko vrijeme. Kombinacija zbilja uzbudljivih priča koje zvuče obećavajuće, true-crimea i mala doza trash TV-a za pravu razbibrigu…

Euphoria: Special II

Nakon što nas je u prosincu potpuno oduševila prva epizoda, na HBO GO stiže i drugi dio ‘Euphoria’ specijala. Nakon što ju je Jules (Hunter Schafer) napustila na kolodvoru, a ona se vratila drogi, prva epizoda smještena je u zalogajnicu u fantastično izvedeni dijalog Rue (Zendaya) i Alija (Colman Domingo). Serija je prošle godine primila tri nagrade „Primetime Emmy“, uključujući najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji za Zendayu.

Pretend It’s a City

Za dva dana na streaming div stiže prava poslastica za obožavatelje legendarnog Martina Scorsesea. Redatelj nam predstavlja novu dokuseriju fokusiranu na jednako legendarnu esejisticu Fran Lebowitz. Cijeli je život provela u New Yorku i zna ga u milimetar. Scorsese nas vodi u šetnju jedinstvenim gradom kroz razgovor s kultnom autoricom o njezinom životu, često nekonvencionalnim stavovima i karijeri.

Lupin

Omar Sy (kojeg samo zavoljeli u odličnom filmu ‘Intouchables) stiže na Netflixu u novoj francuskoj seriji Georga Kayja i Francoisa Uzana. Serija prati Assanea Diopa (Sy) koji se želi osvetiti onima koji su lažno optužili njegovog oca za zločin koji nikad nije počinio. Inspiriran je pričom o francuskom lopovu Arseneu Lupinu koji želi donijeti pravdu pokojnom ocu. Serija izlazi 8. siječnja na Netflix, a mnogi se nadaju da serija neće biti sinkronizirana na engleski kao što je to slučaj u traileru.

Night Stalker: Hunt For A Serial Killer

Znamo da među nama ima tvrdokornih true-crime fanova pa je tako genijalna vijest što 13. siječnja na Netflixu izlazi ‘The Night Stalker.’ Jeziva priča u režiji Tillera Russella zapravo je dokuserija i interpretira osobnost i zločine Richarda Rammireza. Takozvani ‘Night Stalker’ terorizirao je stanovnike Los Angelesa 80-ih godina prošlog stoljeća sve dok mu dva detektiva nisu stala na kraj.

Cobra Kai

Serija Cobra Kai

Cobra Kai’ naslov je koji ste možda propustili na Netflixu, a ima odlične recenzije i reakcije publike. Sad stiže već treća sezona priče koja je zapravo nastavak kultne franšize ‘Karate Kid.’  Novi nastavak trebao bi se oslanjati na elemente priče iz drugog ‘Karate Kid’ fila iz 1986. godine u kojem je Daniel otputovao u Japan kako bi nastavio trenirati. U trećoj bi se sezoni lik Williama Zabke trebao nositi s emotivnim rolercoasterom nakon događaja iz druge sezone, a Daniel će otkriti mračne tajne o svom prijatelju i nekadašnjem mentoru Mr. Miyagiju.

The History of Swear Words

Jedna potpuno bizarna poslastica izašla je jučer na Netflixu. Nicholas Cage, koji je sad već sam po sebi potpuno luda pojava, vodi nas kroz duhovitu povijest najslavnijih prostih riječi. Pridružuju mu se povjesničari i komičari koji raspravljaju i otkrivaju kako su psovke postale psovke i što su nekoć značile.

Surviving Death

Danas izlazi ‘Surviving Death’, serija bazirana na knjizi istraživačke novinarske i autorice Leaslie Kean. Dokumentarna serija upoznaje nas s ljudima koji su imali neobične bliske susrete sa smrću i istražuje pojam reinkarnacije. ‘Surviving Death’ zapravo kopa po onim ključnim pitanjima egzistencije i donosi intrigantna osobna iskustva.

It’s a Sin

https://www.youtube.com/watch?v=iqd2Jq_w80c

Priča o ljubavi, životu i gubitku od nagrađivanog scenarista Russella T. Daviesa. 1981. je godina, početak novog desetljeća, a Ritchie (Olly Alexander), Roscoe (Omari Douglas) i Colin (Callum Scott Howells) započinju novi život u Londonu. Iako se isprva ne poznaju, te mlade homoseksualce i njihovu najbolju prijateljicu Jill (Lydia West) spoji sudbina te uskoro dijele zajedničke avanture. No novi se virus širi, a uskoro će njihovi životi biti testirani na načine koje nisu ni zamišljali. Kako desetljeće prolazi, a oni odrastaju u sjeni AIDS-a, odlučni su živjeti i voljeti strastvenije nego ikad. Serija dolazi 15. siječnja u ponudu HBO GO-a.

Učitati još
Zatvori