Ovaj mjesec bingeamo: Kolovoz donosi neke od najdramatičnijih serija u posljednje vrijeme

Ovaj mjesec bingeamo: Kolovoz donosi neke od najdramatičnijih serija u posljednje vrijeme

Iako se se čini gotovo nestvarno, stigao nam je i kolovoz, a s njim i one prave ljetne vrućine! Mnogi će od nas visoke temperature rado provesti na plaži, a zatim se opustiti uz nove serije. No, naslovi koji stižu u kolovozu na streaming servise zvuče sve samo ne opuštajuće. Stižu nam brojne napete drame, krimi priče snimljene po stvarnim događajima, ali pronašli smo i nekoliko naslova za ‘pustiti mozak na pašu.’

Što sve bingeamo u kolovozu, otkrijte u nastavku!

World’s Most Wanted

Hit krimi doku-serija ‘Unsolved Mysteries‘ izašla je u srpnju i izazvala bujicu reakcija, a Netflix će tu žanrovsku priču zaokružiti novim serijalom ‘World’s Most Wanted’ koji izlazi 5. kolovoza. Epizode će prikazivati profile o nikad uhvaćenim kriminalcima i zločincima koji su uspjeli pobjeći policiji unatoč minimalnim šansama, ogromnim potjerama i velikim novčanim nagradama koje su se nudile za bilo kakav trag. Neki su od njih u bijegu već 20 godina, a još uvijek se ne zna kako su uspjeli pobjeći.

 Immigration Nation

Jedan od najiščekivanijih noviteta na Netflixu je upravo dokumentarna serija o, najjednostavnije rečeno, imigrantima u SAD-u. U prvom su planu zaposlenici Američke imigracijske službe i obitelji koje upravo oni moraju razdvojiti ili pak staviti u slične teške situacije. ‘Immigration Nation’ tako secira važan aspekt Trumpove administracije koja je putem američkog Odjela za nacionalnu sigurnost pokušala zaustaviti Netflix u emitiranju serije prije izbora. Serija izlazi 3. kolovoza.

The Great Heist

Za razliku senzacionalne serije ‘La Casa de Papel’, najslavnije Netflixove serije na stranom jeziku, ‘The Great Heist’ zaista je inspirirana i govori o stvarnim događajima.  U srcu je radnje napad odnosno pljačka središnje banke u Kolumbiji koja se dogodila 1994. godine i potpuno potresla javnost i cijelu zemlju. U istrazi su u konačnici otkriveni i umiješani policajci koji su glavi cijele operacije prijetili smrću ako ih oda, a sigurni smo da će popularnost Profesora i njegovog tima iz ‘La Casa de Papel’ motivirati brojne obožavatelje da izbingeaju i ovaj novitet koji stiže 14. kolovoza.

Lovecraft Country

https://www.youtube.com/watch?v=dvamPJp17Ds

Na HBO Go 17. kolovoza stiže nova dramska serija koja se temelji na romanu Matta Ruffa, a prati Atticusa Freemana koji se odlučuje krenuti u potragu za nestalim ocem kroz Ameriku Jima Crowa odnosno bijelom Amerikom obilježenom segregacijom 1950-ih godina.

Hoops

Netflix dobiva novu animiranu seriju za odrasle i to pod palicom Bena Hoffmana! ‘Hoops’ prati ogorčenog, prostog trenera košarke u američkoj srednjoj školi koji odlučuje preobraziti svoju momčad kako bi napredovao u karijeri. Na samoj animaciji radi ista produkcijska kuća zaslužna za popularne serije ‘Bob’s Burgers’ i ‘Paradise PD’, a glas glavnom liku posuđuje poznati glumac Jake Johnson najpoznatiji po ulozi Nicka Millera u seriji ‘New Girl.’

Lucifer

Na Netflix 21. kolovoza stiže prvi dio pete i ujedno posljednje sezone slavne serije ‘Lucifer’ temeljene na popularnom stripu ‘The Sandmand’ iz 90-ih godina prošloga stoljeća. Crna komedija i drama zaokružit će priču o Luciferu Morningstaru, vragu koji je nezadovoljan svojom pozicijom u paklu i na samom početku serije odlučuje napustiti svoje carstvo kako bi otišao u Los Angeles i pokrenuo vlastiti noćni klub, a zatim se umiješao u posao s policijom.

Trinkets

‘Trinkets’ je jedna od onih teen drama koje nisu zadobile pretjeranu pažnju, a svakako su trebale. Druga sezona kojom će Netflix okončati ovu priču izlazi 25. kolovoza. Serija se temelji na istoimenom romanu Kirsten Smith i upoznaje nas s Elodie, Moe i Tabithom koje postaju prijateljice nakon što se upoznaju na sastanku za osobe koje pate od kleptomanije. Njihovo je prijateljstvo tajna i izvan njega svaka od njih živi sasvim drugačiji život.

Ako ste ipak raspoloženi za čitanje na plaži, provjerite koje su nam knjige preporučile omiljene hrvatske book influencerice.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori