Ovi su trenutci obilježili ovogodišnju dodjelu Oscara
Ovi su trenutci obilježili ovogodišnju dodjelu Oscara

Ovi su trenutci obilježili
ovogodišnju dodjelu Oscara

U Los Angelesu je sinoć, 10. veljače održana 96. po redu dodjela nagrada Oscar. Najboljim filmom proglašen je Oppenheimer, ostvarenje Christophera Nolana koji je za isti nagrađen u kategoriji najboljeg redatelja. Za glumačke uloge ostvarene u ovom film nagrađeni su i Cillian Murphy, kao glavni glumac i Robert Downey Jr., kao sporedni glumac.

Najboljom glumicom proglašena je Emma Stone, dok je pobjeda u kategorije najbolje sporedne glumice pripala Da’Vine Joy Randolph.

Detalja lista dobitnika čeka vas ovdje, dok popis najbolje odjevenih možete pronaći na linku. U nastavku ćemo se osvrnuti na događaja koji su obilježili večer i o kojima bruje društvene mreže. I to redom događaja:

Vanessa Hudgens očekuje prvo dijete

Pojavivši se na crvenom tepihu u uskoj crnoj haljini s potpisom Vere Wang, glumica Vanessa Hudgens je potvrdila višetjedna šuškanja o trudnoći. Sa suprugom Coleom Tuckerom očekuje prvo dijete.

Ova je vijest stigla tri mjeseca nakon što je par izrekao ‘sudbonosno da’ na osebujnom vjenčanju u Meksiku kojeg se možete prisjetiti na linku.

Vanessa Hudgens
Vanessa Hudgens

Pad Lize Koshy na crvenom tepihu

Komičarka Liza Koshy doživjela je ono od čega mnogi strahuju kada kroče na crveni tepih – jedan pogrešan korak u pripijenoj crvenoj Marchesa haljini bio je dovoljan da se nađe na podu. A kada su vidjeli njezine cipele, mnogi su izrazili divljenje što je u istima uopće uspjela hodati.

Pad je postao jedan od viralnih trenutaka s crvenog tepiha, no vjerujemo kako će se na njega, za razliku od onog Jennifer Lawrence, brzo zaboraviti.

Liza Koshy
Liza Koshy

Uvodni govor prošao u znaku neumjesne šale

Možda je nekima i bio duhovit, humor je ipak subjektivan, no uvodni govor Jimmyja Kimmela ostat će zapamćen po neumjesnoj šali koju je uputio Robertu Downeyju Jr-u. U istoj se osvrnuo na njegove probleme s konzumacijom opijata te izazvao nelagodu kod glumca te susramlje kod gledatelja. Urbanim rječnikom cijela je situacija bila – cringe. Cijeli govor možete poslušati u nastavku:

John Cena i prizor koji se na Oscarima ne viđa često

Ako o nečem nakon dodjele Oscara bruje društvene mreže, onda je to način na koji je John Cena predstavio je kategoriju za najbolju kostimografiju. Isto je učinio kao od majke rođen, rekreiravši scenu u kojoj je nagi muškarac skandalozno stupio na pozornicu na dodjeli 1974. godine, istovremeno nastojeći ukazati na važnost kostimografije za kreiranje određene uloge.

Za jedne sjajan skeč, za druge potpuno neprimjeren prilici – ali svakako scena koja izaziva oprečne reakcije. Pogledati ju možete ovdje.

John Cena
John Cena

Fenomen Barbenheimer

Kada su najavni govori u pitanju, pobjedu zasigurno odnose Emily Blunt i Ryan Gosling, ujedno i dvoje nominiranih u kategorijama najboljih glumačkih ostvarenja.

Najavivši kategoriju najbolje kaskaderske ekipe sjajno su se poigrali fenomenom Barbenheimer, koji je uvelike obilježio ljeto za nama i upisao se u anale filmske povijesti. Njihov skeč donosimo u nastavku:

Najzabavniji dio večeri: I’m Just Ken

Nastup koji se, pokazalo se s dobrim razlogom, željno očekivao bio je nastup Ryana Goslinga s pjesmom I’m Just Ken. Premda je nagrada za najbolju pjesmu pripala Billie Eilish i Finneasu za What Was I Made For?, Kenu je pripala moralna nagrada najboljeg nastupa večeri.

Na pozornici su mu se pridružili producent Mark Ronson i legendarni Slash te kolege Kenovi, koji su izveli koreografiju inspiriranu onom prikazanom u filmu Muškarci više vole plavuše. Kako to izgleda spoj Ryana Goslinga i Marylin Monroe obavezno pogledajte u nastavku:

Ryan Gosling
Ryan Gosling i Slash

Iznenađenje večeri: Oscar za Emmu Stone

U glumačkim kategorijama najveće iznenađenje večeri zasigurno je pobjeda Emme Stone u kategoriji najbolje glumice. Kladionice su istu predvidjele Lily Gladstone, no pokazalo se kako su članovi Akademije Stone odlučili nagraditi drugim zlatnim kipićem. I to potpuno opravdano!

No primanje nagrade obilježio je i maleni incident – nagradu je preuzela rasparane haljine. Za njezinu sinoćnju kreaciju bila je zaslužna modna kuća Luis Vuitton.

PS: Posebna pohvala na ovogodišnjim Oscarima ide odluci da nagrade u glumačkim kategorijama budu predstavljene od  strane bivših dobitnika u istima. Sjajan je to trenutak u kojem se slavio glumački talent.

Emma Stone
Emma Stone

Za kraj: Emotivni trenutci

Na dodjelama glumačkih nagrada posebno se prate i govori dobitnika, a ovoga puta moramo reći kako pobjedu odnose oni dobitnika u kategorijama najboljih sporednih glumaca – Robert Downey Jr. nas je uspješno nasmijao, a Da’Vine Joy Randolph raznježila. Izdvajamo upravo njezin govor.

Za kraj, vrijedi istaknuti kako je posebno emotivan segment dodjele za sve uzvanike i gledatelje bio In memoriam, u kojem se prisjećamo članova Akademije koje su nas napustili u protekloj godini. Ovoga puta popraćen je i nastupom Andree Bocellija kojem se u izvedbi pjesme Con te partirò pridružio sin Matteo.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori