Uništila me! Gledateljice ne skrivaju koliko ih je ganula nova Netflixova serija
Uništila me! Gledateljice ne skrivaju koliko ih je ganula nova Netflixova serija

Uništila me! Gledateljice ne skrivaju koliko ih je ganula nova Netflixova serija

Primjetno je kako nekoć popularni žanr romantičnih komedija prolazi određenu stagnaciju. Interes još uvijek postoji, no nova ostvarenja, premda bila najavljivana kao novi hitovi, nerijetko ostavljaju dojam potraćenog vremena.

Ne čudi stoga što se studiji okreću dobro poznatim naslovima koje predstavljaju u novim formatima ili im podaruju nove nastavke. Upravo je prvi navedeni slučaj onaj koji je zadesio film One Day (Jedan dan) iz 2011. godine prema kojem je nastala nova Netflixova serija.

Serija koja također nosi ime One Day nadahnuta je scenarijem filma, kao i istoimenim književnim predloškom iz kojeg je potekao, a kojeg potpisuje David Nicholls. Poznati britanski književnih ponovno aktivno sudjeluje i u ovom projektu.

One Day
One Day

Jedan dan: 8. veljače

U filmskoj adaptaciji glave su uloge bile povjerene Anne Hathaway i Jimu Sturgessu, dok su u televizijskoj adaptaciji likove Emme i Dextera utemeljili Ambika Mod i Leo Woodall (koji će mnogima biti poznat zbog prethodnog angažmana u seriji  The White Lotus). Serija je na Netflix stigla 8. veljače, a od tada ne silazi s liste najgledanijih novih naslova.

Podsjetimo, serija One Day na male ekrane će donijeti ljubavnu priču Emme i Dextera, koja se proteže kroz nekoliko desetljeća. Svaka epizoda prikazuje njihov odnos na točno određen dan (datum), no u različitim godinama života. Pratimo formiranje njihovog odnosa, kao i probleme na koje u njemu nailaze.

One Day
One Day

Sjajnim kritikama nema kraja

Onima koji su pročitali književni predložak ili pogledali njegovu filmsku adaptaciju kraj njihove ljubavne priče dobro je poznat. Ponukani prijašnjim iskustvima, opravdamo strahujemo od novih verzija poznatih književnih (ili filmskih) ostvarenja. Ipak, pokazalo se kako je slučaj serije One Day ona iznimka koja potvrđuje pravilo.

Gledatelji ne skrivaju oduševljenje, a riječi hvale za ovaj naslov imaju i televizijski kritičari. Sjajna kemija između dvoje glavnih glumaca pridonosi uvjerljivosti radnje i čini da cjelokupna priča “funkcionira”. Nažalost, to nije slučaj kod brojnih romantičnih uradaka novijeg datuma.

Uništila me, učestali je komentar koji se može pročitati na društvenim mrežama, a koji ukazuje kako je riječ o jednom od onih naslova koji će u vama pobuditi emocije. Naravno, ako mu za to date priliku.

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori