Novogodišnji TV program – danas se izležavamo ispred televizora uz ove filmove

Novogodišnji TV program – danas se izležavamo ispred televizora uz ove filmove

Filmski maraton ili barem upaljen televizor cijeli dan tradicija su svakog 1. siječnja u godini u mnogim kućanstvima. Poseban je ugođaj nakon novogodišnjeg ručka zavaliti se u sofu i opušteno pogledati dobar film, a ponekad i nekoliko njih. Iako je većina nas, u skladu sa situacijom, i ove godine imala nešto ležerniji doček Nove godine u uskom krugu prijatelja, vrlo je lako moguće da ste svejedno ostali budni do kasno i upravo je zato ljenčarenje uz film ultimativan način kako provesti prvi dan nove godine.

Streaming servisi vrve ponudom filmova, ali kako bi biranje i dileme sveli na minimum i što bezbolnije se pozicionirali na sofu ispod dekice, novogodišnji TV program idealan je odabir. Ove godine brojni hrvatski i strani kanali nude bogat sadržaj, nešto manje usmjeren na romantične komedije, a više na filmove akcijskog karaktera. Međutim, danas je u ponudi po nešto za svakog – od simpatičnih dječjih filmova preko filmova s nominacijama za Oscare pa sve do ljupkih romantičnih priča ili duhovitih i obožavanih klasika. Istražili smo novogodišnji TV program i sastavili mini filmski maraton u kojem ćete uživati…

Plavuša s Harvarda / Legally Blonde

  • 18.45h, Doma TV

Komedija s Reese Witherspoon u glavnoj ulozi mnogima se od nas uvukla pod kožu čim je doživjela premijeru sredinom 2000-ih. Tijekom godina se nametnula kao omiljeni humoristični chic-lit klasik, a Elle Woods postala je jedna od najpoznatijih ženskih protagonistica na filmu. Cijela se stvar pokreće oko bogate mlade djevojke Elle koja svoje dane provodi u sestrinstvu u kojem se većina svakodnevice vrti oko uljepšavanja i druženja. U vezi je sa zgodnim Warnerom (Matthew Davis) koji bi je uskoro mogao i zaručiti. Međutim, kad Warner učini sasvim suprotno i na večeri prekine s njom s izlikom da se mora uozbiljiti prije odlaska na Harvard, Ellin život preokrene se naglavačke. No, nakon inicijalnog tugovanja ima plan – i ona će upisati Harvard i vratiti Warnera, ali ne sluti da će se tamo i sama potpuno promijeniti.

U dobru i u zlu / Silver Lingings Playbook

Silver Linings Playbook
  • 19.55h, Doma TV

Prošlo je deset godina otkad je ovaj film izašao i oduševio nas glumačkim tandemom – Bradleyjem Cooperom i Jennifer Lawrence. Cooper igra Pata Solatana, čovjeka koji je izgubio sve u životu, otišao u psihijatrijsku bolnicu, a ubrzo se vratio živjeti u kući svojih roditelja (Robert DeNiro i Jackie Weaver). Ne želi takav život i zna da je vrijeme da okrene novu stranicu, ali uskoro upoznaje Tiffany (Lawrence) koja s njim želi postići dogovor – ona će pomoći njemu da vrati život u normalu, ako on pomogne njoj. No, njihov odnos vrlo se brzo drastično komplicira i na površinu izvlači ono neočekivano.

Shrek

  • 20.15h, RTL

Ako danas u jednom trenutku planirate odmarati sa svojim klincima, onda je super vijest da se na televiziji prikazuje Shrek. Iako ga danas smatramo jednim od najpopularnijih animiranih filmova, film o Shreku svojevremeno je bio tehnološka revolucija u animaciji, a dobitnik je i zlatnog kipića za najbolji animirani film. Simpatična priča o ogru i družini s kojom se ujedinjuje oduševit će vaše klince, ali i vas će dobro nasmijati i zasigurno oraspoložiti u trenu.

Tajna služba / Central Intelligence

  • 21.35h, RTL

Ljubitelji žanra akcijske komedije 1. siječnja došli su na svoje jer na televiziji se premijerno prikazuje film Tajna služba. Izašao je 2016. godine a donosi izvedbe Kevina Harta i Dwaynea The Rocka Johsona što ne može biti loša kombinacija. Film prati dva prijatelja iz srednje školi kojima su se životi razvili u potpuno drugačijim smjerovima. Kad CIA-in agent Bob dođe kući na proslavu mature, traži svog starog prijatelja, nekad uspješnog sportaša, a danas računovođu koji živi monoton život, pomoć u tajnoj misiji. Calvin koji je odavno zaboravio što je uzbuđenje odjednom je uvučen u svijet međunarodne špijunaže.

Pisma Juliji / Letters to Juliet

Letters to Juliet cover
  • 18.45h, Cinestar TV1

Iako smo daleko od ljeta i sladoleda u Italiji o kojem već maštamo, preslatki film Pisma Juliji vode nas upravo tamo. Ako među vama ima onih kojih vole talijanski šarm i malo drugačije ljubavne priče, onda ovaj film uvrstite u novogodišnji maraton. Uz solidne glumačke izvedbe i divne prizore Italije, Pisma Juliji ultimativna je ljubavna drama za cosy gledanje kod kuće danas. Kada mlada Amerikanka Sophie (glumi ju Amanda Seyfried) otputuje u Veronu (grad gdje se najljepša ljubavna priča odvijala – ona o Romeo i Juliji)nađe se u situaciji da odgovara na ljubavno pismo napisano prije više od 50 godina što ju odvede u pravu avanturu.

Nemoguća misija: Raspad sistema / Mission Impossible

  • 20.10h, HRT1

Tom Cruise tijekom karijere je ostvario zaista brojne legendarne glumačke uloge, ali složili bismo se da je ona Ethana Hunta u franšizi Nemoguća misija svakako među najpoznatijima. Poznata po ludim vratolomijama i dozi adrenalina, Nemoguća misija donosi nam razne priče o agentu Huntu koji sa svojim timom IMF-a odlazi na brojne misije. U ovom nastavku Hunt i njegova ekipa te saveznici pronađi se u utrci s vremenom kad cijela misija krene po zlu. U filmu igra spektakularna glumačka ekipa koju čine Cruise, Angela Bassett, Henry Cavill, Rebecca Ferguson i Vanessa Kirby.

Ad Astra

  • 20.15h, Nova TV

Za dozu science fiction uz izvrsne izvedbe Brada Pitta i Tommyja Leeja Johnsona – večeras se prikazuje Ad Astra. Radnja je fokusirana na inženjera vojne jedinice koji pretražuje galaksiju kako bi pronašao svog oca koji je nestao na misiji pronalaženja izvanzemaljskog života prije 20 godina. Inženjera tumači Tommy Lee Jones, a Brad Pitt je u ulozi njegovog sina koji kreće putevima svog oca ne bi li saznao što se točno dogodilo prije 20 godina kada se njegov otac zaputio na Neptun.

Joker

  • 22.20h, Nova TV

Jedan od najboljih filmova unatrag nekoliko godina mora biti Joker. Joaquin Phoenix 2019. je godine apsolutno dominirao ulogom najslavnijeg junaka u Marvelovom svemiru i za svoju izvedbu dobio i Oscara. Američki psihološki triler u režiji Todda Phillipsa vraća nas na Jokerove početke kad je još bio Arthur Fleck i živio kao propali klaun 1980-ih u Gothamu koji se, iz predmeta društvenog ismijavanja, pretvara u simbol protiv dominacije bogatih, a zatim i u zlikovca bez premca.

Učitati još
Zatvori