Ovi će filmovi biti sve o čemu ćemo pričati do kraja proljeća i ljeta

Ovi će filmovi biti sve o čemu ćemo
pričati do kraja proljeća i ljeta

Elvis

Proljetni i ljetni mjeseci većinom nas asociraju na sunčane vikende provedene u prirodi. Međutim, znamo da će filmski maratoni u dobrom društvu i u narednom periodu predstavljati vrijeme za opuštanje, prigodan snack, čašu vina i uživanje u slobodnim večerima. Nedavno smo vam donijeli popis novih uzbudljivih filmova na Netflixu, a tijekom travnja bingeamo i serije koje smo dugo iščekivali. Jednakom dinamikom nastavit će se filmski repertoar na proljeće i ljeto. Ne sumnjamo da će narednih mjeseci na streaming servisima izaći brojne romantične komedije kao ležerniji žanr kojem nerijetko pribjegavamo kad se želimo opustiti. Međutim, u posljednjih nekoliko mjeseci najviše se piše upravo o premijerama koje vam donosimo u nastavku, a malo je reći da će kina, posebno s potpunim ublažavanjem mjera, biti dupkom puna.

Novi filmovi nose potpis poznatih redateljica i redatelja, a u njima ćemo gledati uistinu najveće hollywoodske zvijezde našeg vremena.

Doctor Strange and the Multiverse of Madness

Kad bismo morali odabrati filmskog miljenika u 2021. godini, ta bi titula zasigurno pripala filmu Spider-Man: No Way Home. Marvelovo novo poglavlje o Peteru Parkeru oduševilo je gorljive obožavatelje franšize, ali i gledatelje koji inače nisu opsjednuti filmovima o superjunacima. Doktor Strange bio je iznova važan lik u tom filmu, a 5. svibnja u naša kina izlazi novi film u kojem je upravo na njemu fokus. Benedict Cumberbatch iznova će utjeloviti Stephena Strangea, doktora koji u novom samostalnom nastavku otključava popularni ‘multiverzum’, a na taj se opasni pothvat odlučuje ne bi li se suprotstavio novom misterioznom zlikovcu.

Senior Year

Netflix ‘sezonu’ rom-comova otvara naslovom Senior Year u kojem glavnu ulogu igra upravo komičarka i glumica Rebel Wilson. Prva je to prilika u kojoj se Wilson vraća na ekran, nakon što je 2020. uzela pauzu od glume. Osim što igra glavnu ulogu, jedna je od producentica filma. Radnja komedije smještena je u 1997. godinu i prati najpopularniju djevojku u školi, Ruby. Sve joj ide od ruke: na čelu je cheerleading tima i slika i prilika ‘američke popularne djevojke’ kakvu znamo iz teen filmova. Život joj se iznenada mijenja kad padne s vrha cheerleading piramide i padne u komu – budi se 20 godina kasnije, kao 37-godišnja žena. Umjesto da nastavi život, ona se vraća u svoju srednju školu, odlučna do ostvari ono što nije – postane kraljica maturalne večeri.

Top Gun

Osamdesete godine na filmskom je planu obilježio Top Gun koji je Toma Cruisea lansirao u najveće hollywoodske zvijezde tog doba. Nakon gotovo 30 godina, u kina se vraća nastavak kultnog filma i 26. svibnja napokon stiže u kina. Cruise iznova igra Petea Mavericka Mitchella, Val Kilmer također se vraća kao Tom Iceman Kazansky, a novu ulogu igra Bradleyja Bradshawa, sina Maverickovog preminulog partnera Nicka, igra Miles Teller. Uz njih, u filmu će se pojaviti i Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell i drugi. Film prati Mavericka koji namjerno izbjegava promaknuće nakon 30 godina rada. Kad dobije poziv da trenira grupu maturanata za posebnu misiju, upoznaje mladog Bradleyja, sina svog pokojnog najboljeg prijatelja. Film izlazi 26. svibnja.

Elvis

Ljubitelji biografskih filmova veselit će se srpnju jer upravo tada izlazi film Elvis. Iako na prvu nezamisliv u toj ulozi, Austin Butler u prvom je traileru oduševio popriličan broj Elvisovih obožavatelja. Film će mlađim generacijama približiti glazbenu ikonu, čovjeka koji je definirao žanr rock’n’rolla i otkriti brojne detalje o životu Elvisa Presleyja. Od njegovog djetinjstva preko uspona i titule svjetske glazbene i filmske zvijezde, film će pokriti svaku etapu Elvisova život, a posebice njegov kompleksan odnos s menadžerom Colonelom Tomom Parkerom (Tom Hanks). Pojavit će se i Olivia DeJonge kao Elvisova supruga Priscilla Presley i brojni druge ličnosti iz života glazbenika. Film režira Baz Luhrmann poznat po filmovima Romeo + Juliet, Moulin Rouge i The Great Gatsby. Svjetsku premijeru imat će 24. srpnja.

Thor: Love and Thunder

Gotovo nevjerojatna glumačka postava krasi špicu novog filma o Thoru, još jednom Marvelovom junaku. Osim što film režira Taika Waititi (jedan od nama omiljenih aktualnih filmskih imena), u njemu glume i Christian Bale, Natalie Portman, Matt Damon, Chris Hemsworth, Luke Hemsworth, Tessa Thompson, Jeff Goldblum, Dave Bautista, Vin Diesel i drugi – redom najveća imena hollywoodskih tepiha. O samoj se radnji filma još uvijek gotovo ništa ne zna. Prikazivat će nove avanture Thora (C. Hemsworth). Zasad fanovi i kritičari nagađaju da će se događaji odvijati u periodu nakon kraja Avengersa. Film izlazi 8. srpnja, a nove informacije donijet ćemo vam čim izađu.

Bullet Train

Ne sumnjamo da će film Bullet Train napraviti pravi mali filmski boom ovog ljeta. Budući da u njemu glume Brad Pitt, Sandra Bullock, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, a trebala bi se pojaviti i Lady Gaga, vjerujemo da će polako hype postajati sve intenzivniji. U ulozi redatelja našao se David Leitch, inače poznat kao režiser originalnih filmova o Johnu Wicku. Bullet Train je nastao prema japanskom romanu Maria Beetler autora Kotaro Isaka, a prikazuje pet ubojica koji se istovremeno nađu na brzom vlaku iz Tokija za Maorioku. Roman je izašao 2010. godine i u kratko vrijeme oduševio ljubitelje trilera i krimića. Film ćemo napokon gledati 29. srpnja.

Where the Crawdads Sing

Delia Owens impresionirala je književnu kritiku i publikom knjigom Where the Crawdads Sing odnosno Djevojka u močvari (u prijevodu Petre Pugar). Uspjela je zadovoljiti zub kritike, kao i publike žednu sasvim drugačijeg štiva. Nakon što ju je uočila Reese Witherspoon, samo se čekalo da njezina produkcijska kuća Hello Sunshine krene u realizaciju filma po bestselleru. Upravo taj film napokon izlazi 22. srpnja! U glavnoj ćemo ulozi gledati Daisy Edgar-Jones kao djevojku Kyu koja je odbačena od ‘normalnog’ društva malog gradića i živi potpuno sama nakon što izgubi i sve članove obitelji. Jedno će ju ubojstvo učiniti glavnim sumnjivcem, ali prvi put otkad zna za sebe, Kya će se otisnuti na doticaj sa stvarnošću izvan svoje ‘sigurne zone.’

Foto: Profimedia.hr, IMDb, PR

Učitati još
Zatvori