Čeka nas uzbudljiva jesen što se serija tiče, evo koje naslove ćemo gledati
Čeka nas uzbudljiva jesen što se serija tiče, evo koje naslove ćemo gledati

Čeka nas uzbudljiva jesen što se serija
tiče, evo koje naslove ćemo gledati

Pomalo smo zakoračili u listopad, a s njim nam stižu novi sadržaji koje jedva čekamo pogledati. Uskoro će nam kišni dani postati svakodnevica, stoga je vrijeme da pronađemo što ćemo gledati u tom slučaju. Ovaj mjesec spremaju se neki uzbudljivi novi naslovi koje jedva čekamo pogledati.

The Fall of the House of Usher

Najavu za miniseriju The Fall of the House of Usher viđamo svugdje tako da smo se obradovali kada smo vidjeli kako stiže na Netflix ovaj mjesec, 12. listopada. Temeljena je na kratkoj priči Edgara Allana Poea iz 1839., a za Netflix ju je napravio Mike Flanagan, poznat po kreiranju serija The Haunting of the Hill House i The Haunting of Bly Manor. Baš kao i te serije, i ova je horor-drama. Radnja prati Rodricka Ushera, direktora jedne farmaceutske firme koji se mora suočiti sa svojom sumnjivom prošlošću dok mu djeca misteriozno umiru jedno za drugim. Edgar Allan Poe poznat je kao ključna osoba horor žanra i misterije u književnosti čija su djela ekranizirana bezbroj puta. Jedva čekamo vidjeti kako će Netflix obaviti taj posao. Seriju najavljuju kao apsolutnu ludost s elementima crnog humora i horora. Savršena serija za spooky listopad.

ovaj mjesec bingeamo

Everything Now

S obzirom na to da nam je Sex Education zauvijek završila, a na treću sezonu Heartstoppera moramo čekati do sljedeće godine, treba nam neka nova britanska YA serija. Zato jedva čekamo 5. listopad kada na Netflix stiže Everything Now. Riječ je o dramediji koja prati Miju, 16-godišnjakinju koja se nakon izlaska iz rehabilitacijskog centra gdje je bila zbog obolijevanja od anoreksije, vraća u fiktivnu Westmere školu. Iako je bila odsutna samo par mjeseci, po povratku shvaća kako su njezini prijatelji nastavili sa svojim životima bez nje. Kako bi nadoknadila izgubljeno vrijeme, Mija stvori bucket listu stvari koje mora napraviti. Bezglavo se baca u dejtanje, partijanje i opijanje, ali shvatit će kako unatoč pomno osmišljenoj bucket listi, ne može planirati svoju budućnost.

ovaj mjesec bingeamo

Big Vape: The Rise and Fall of Juul

Ovaj mjesec bingeat ćemo i dokumentarne serije. Posebno nam se zanimljiva čini Big Vape: The Rise and Fall of Juul. Baš kao što i samo ime govori, serija prati uspon i pad tvrtke Juul koja je proizvodila e-cigarete. Iz malog startupa prerasla je u milijardersku tvrtku sve dok epidemija ovisnosti i plućnih bolesti nije prouzrokovala njihov pad. Dokumentarna serija će ići u dubinu problema. Kako jedna inovativna kompanija može od financijskog vrha doći do apsolutnog uništenja. Big Vape ima četiri epizode, a na Netflix stižu 11. listopada. Nadamo se da će biti na tragu dokumentarca Fyre: The Greatest Party That Never Happened koji ima sličnu tematiku, a prije par godina su svi o njemu pričali.

ovaj mjesec bingeamo

Totally Killer

Kieran Shipka glumi u novoj seriji Totally Killer koja stiže 6. listopada. Riječ je o kombinaciji horora i komedije, a prati Jamie, 17-godišnjakinju čija je majka (Julie Bowen) bila prijateljica s prve tri žrtve zloglasnog serijskog ubojice nazvanog Sweet Sixteen Killer. Kad se Jamie nađe licem u lice s maskiranim ubojicom, ona slučajno otputuje kroz vrijeme u 1987. Dok plovi nepoznatom kulturom 80-ih, udružuje se s mlađom verzijom svoje mame (Olivia Holt) kako bi jednom zauvijek uhvatila ubojicu.

nove serije

Rick and Morty

Sedma sezona popularne animirane serije Rick and Morty stiže nam 16. listopada na HBO Max. Avanture ludog znanstvenika Ricka i njegovog unuka Mortyja sa svakom sezonom su sve uzbudljivije i urnebesnije, a jedva čekamo vidjeti što su kreatori serije sada pripremili. S Rick and Mortyjem nikad ne znate što očekivati. Radnja se odvija kroz nekoliko dimenzija, a kratke epizode čine seriju odličnom za bingeanje. Popularnost serije potvrđuje i činjenica da je i prije izlaska sedme sezone, potvrđeno još tri nove tako da će Rick and Morty prema zadnjim informacijama imati sveukupno deset sezona.

ovaj mjesec bingeamo

Big Mouth

Još jedna animirana serija koju ćemo bingeati ovaj mjesec je Big Mouth, najuspješnija Netflixova animirana serija. Sedma sezona od deset epizoda nam stiže 20 listopada, a navodno će se baviti puno ozbiljnijim temama nego prije. Podsjetimo, Big Mouth je komedija koja prati grupu tinejdžera koji prolaze kroz pubertet, a u tome im pomažu čudovišta. Serija je urnebesna i često vulgarna, ali se bavi temama koje muče svakog adolescenta. I dok su se prve sezone fokusirale na teme poput menstruacije, stidnih dlaka, pornografije i seksualnih orijentacija, sedma sezona bavit će se više emocionalnim, društvenim i seksualnim problemima. Uz stalne glumce Nicka Krolla, Johna Mulaneyja i Maye Rudolph, sedmoj sezoni pridružit će se i neka poznata imena. Kao gostujući glumci najavljeni su reperica Megan Thee Stallion, Lupita Nyong’o, Zazie Beatz, Stephanie Beatriz i Billy Porter, a Lin-Manuel Miranda će napisati i par pjesama.

ovaj mjesec bingeamo

MacGyver

Premijerno stiže prva sezona reboota poznate akcijske serije MacGyver. Ukupno 21 epizoda koje prate avanture specijalnog agenta Angela MacGyvera pogledati se može na AXN Adriji. Ova suvremena verzija razvijena je pod palicom Petera M. Lenkova i slijedila istu osnovnu premisu kao i originalna serija, ali uz neke moderne obrate. Lucas Till preuzeo je ulogu Angela MacGyvera, visokoumnog i briljantnog tajnog agenta koji voli Phoenix Foundation. MacGyver, poznat po brzom razmišljanju i sposobnosti stvaranja genijalnih rješenja od svakodnevnih predmeta, naći će se tako u nizu visokorizičnih misija. Jedna od najvažnijih inovacija u ovoj seriji bilo je uvođenje jake sporedne glumačke postave. MacGyveru se pridružuje njegov bliski prijatelj i bivši agent CIA-e Jack Dalton, kojeg glumi George Eads te Tristin Mays koja tumači ulogu hakerice Riley Davis.

nove serije

Foto: Profimedia, Netflix, IMDb, PR

Učitati još
Zatvori