Fincherov The Killer ima dobrih dijelova, no ne nudi ništa novo
Fincherov The Killer ima dobrih dijelova, no ne nudi ništa novo

Fincherov The Killer ima dobrih
dijelova, no ne nudi ništa novo

Prije par dana na Netflix je napokon stigao dugoočekivani film The Killer, redatelja Davida Finchera s Michaelom Fassbenderom u glavnoj ulozi. Riječ je o napetom trileru o plaćenom ubojici koji ulazi u opasnu borbu nakon neuspjelog posla.

The Killer

Ubojica koji sluša The Smithse

Michael Fassbender, kojem nikad ne saznamo ime, je plaćeni ubojica koji je unajmljen da ubije klijenta u Parizu. Danima čeka u susjednoj zgradi promatrajući njegov stan, slušajući The Smithse i čekajući pravi trenutak za obaviti posao. Kad on napokon dođe, The Killer nacilja, no promaši te umjesto klijenta, slučajno ubije njegovu ljubavnicu. Nakon toga mu je naređeno da se sakrije. Odlazi u Dominikansku Republiku i ubrzo sazna da su njegovi šefovi naredili njegovo ubojstvo, a osim toga, pretukli su i njegovu djevojku. Sve to tjera ga na internacionalni lov na one koji su mu učinili zlo.

The Killer

Prosječan?

Jedva smo čekali pogledati The Killera, no moramo priznati da smo ostali malo razočarani. Iako film ima dobrih dijelova, klasičnu napetost koja odlikuje svaki dobar triler, odličnu glumačku izvedbu Michaela Fassbendera te Tilde Swinton koja se nažalost samo kratko pojavi na ekranu, The Killer ne nudi ništa novo. Imamo osjećaj da je to film kojeg smo već gledali bezbroj puta. S obzirom na to da je Fincher izvrstan redatelj, poznat po krimi žanru s filmovima poput Se7en, Fight Club, Gone Girl i Zodiac, koji su odlični, The Killer nas je ostavio malo šokiranima koliko je neimpresivan.

Cijeli film je pripovijedan od strane Fassbendera što nam definitivno daje uvid u njegovu psihu i motivaciju, no dosta dijaloga i scena se čini klišejasto. Skoro kao nekakav prototip filma o plaćenom ubojici. Unatoč tome, Fassbender je izvukao najbolje što može od filma. Dok se pokušava sakriti vidimo kako pokušava ne pokazati paniku koju očito osjeća dok bježi.

The Killer

The Killer je pak, poprilično podbacio. Film se ne čini kao djelo renomiranog redatelja, nego više kao debitantski film u kojem zadatak kao da nije shvaćen ozbiljno. Određeni elementi filma ga spašavaju od totalne propasti, poput glume, kamere, scenografije i intenziteta kojeg jedan triler mora imati. Međutim, postavlja se pitanje donosi li Fincher išta svježe tom žanru? Postoji malo toga iz filma što publika već nije vidjela kada je riječ o napetom plaćenom ubojici koji se okreće protiv svojih šefova i uzme osvetu u svoje ruke. Sve u svemu, The Killer je poprilično prosječan film.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori