Ovo su najpopularniji filmovi 2022. godine: Otkrijte Top 10 naslova
Ovo su najpopularniji filmovi 2022. godine: Otkrijte Top 10 naslova

Ovo su najpopularniji filmovi 2022.
godine: Otkrijte Top 10 naslova

Kako bismo saznali koji je to najpopularniji film 2022. godine odlučili smo provjeriti kako su kotirali na kino blagajnama, a jedan od indikatora njihove popularnosti zasigurno je i zarada koju su ostvarili diljem svijeta. Sukladno ovim parametrima Top 10 čine:

Premda je u kina stigao tek u prosincu, film Avatar: Put vode već se našao na ovoj laskavoj listi. Zauzeo je deseto mjesto, a ostvario je i niz pozitivnih reakcija kako kod kritike, tako i kod publike. Isčekivani nastavak hit filma Avatar trenutno igra u domaćim kinima, a više o njemu možete doznati ovdje.

U Top 10 filmova s najvišom zaradom uvrstila su se i dva kineske produkcije. Tako deveto mjesto zauzima SF komedija Moon Man, dok je osmo mjesto pripalo ratnoj drami Water Gate Bridge.

Naredna tri mjesta zauzeli su blockbusteri: Thor: Love and Thunder, The Batman i Black Panter: Wakanda Forever.

Četvrto mjesto pripalo je animiranom filmu Minions: Ther Rise of Gru, dok se na trećem mjestu našao Marvelov film Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

black phanter

Filmovi koji su zauzeli vrh ljestvice mogu se pohvaliti s dobiti većom od milijardu dolara. Na drugom mjestu našao se posljednji u nizu nastavka sage Jurassic World: Dominion.

Dok je vrh ljestvice zauzeo Top Gun: Maverick. Ovaj dugoiščekivani nastavak kultnog filma iz 1986. godine ujedno se može pohvaliti i najboljom ocjenom u bazi IMDb u odnosu na ostale kinohitove s ove liste, a ista iznosi 8,4.

Zanimljiv je podatak kako nijedan od navedenih najpopularnijih filmova 2022. godine nije original. Osam od njih su nastavci, jedan je ponovno pokretanje serije (The Batman), a jedan je adaptacija postojeće serije (Moon Man). Koliko ste ih imali priliku pogledati?

 

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori