Ovo su najgledanije Netflixove serije ikada
Ovo su najgledanije Netflixove serije ikada

Ovo su najgledanije Netflixove serije ikada

Popularna streaming platforma Netflix objavila je listu najgledanijih filmova i serija ikada objavljenih na njihovom servisu. S obzirom na to da popularnost računaju po broju odgledanih sati od strane korisnika, neminovno su se na listi pronašla imena serija i filmova koje smo već pogledali. Međutim, ovaj je popis ipak uspio otkriti nam i neka ostvarenja kojima možda nismo pružili dovoljno pažnje. Dok je sva pažnja usmjerena na Succession i dok su “svi” na HBO-u, mi smo odlučili da nećemo zapostaviti one koji preferiraju Netflixova ostvarenja.

Prvo i drugo mjesto vas sigurno neće pretjerano iznenaditi, međutim, ako nastavite da scrollati možda će vas ugodno iznenaditi izbor koji se nametnuo od strane publike širom svijeta.

Inventing Anna
The Witcher
Lucifer
Ginny & Georgia

#1 Stranger Things – 4. sezona – 1.352.090.000 sati gledanja

Čudi li vas ovo? Priča o zastrašujućim natprirodnim silama nalazi se na prvom mjestu. Nakon što igrom slučaja otvori portal u alternativnu naopaku dimenziju počinjemo pratiti priču o paranormalnim zbivanjima u gradiću Hawkins. Utjecaj nove dimenzije počinje se ispreplitati sa životima stanovnika Hawkinsa na razne katastrofalne načine iz sezone u sezonu. Četvrta i najpopularnija sezona američke SF-horor televizijske serije Stranger Things ne prestaje fascinirati.

#2 Wednesday – 1. sezona – 1.237.150. 000 sati gledanja

Popularna Wednesday opčinila je sve obožavatelje obitelji Addams i svojim inovativnim i unikatnim nastavkom uzburkala čitav svijet. Kako su se strasti oko ove serije malo smirile, zasluženo se našla na drugom mjestu najpopularnijih Netflixovih serija. Pregovori za nastavak, odnosno drugu sezonu, su gotovi, a datum objavljivanja još uvijek iščekujemo.

#3 DAHMER – 856.220.000 sati gledanja

Priča o američkom serijskom ubojici uzburkala je mnoge ljubitelje krimi drame, ali i one koji to nisu. Tako je ova serija postala jedna od najgledanijih serija na Netflixovoj platformi. Priča o kanibalizmu, nekrofiliji i ubojstvu čak sedamnaest muškaraca i dječaka uzburkala je po drugi put javnost širom svijeta. Dok su neki bili zgroženi, drugi su ovu seriju doveli do samog vrha liste najgledanijih. Sve jezive detalje o teškom zločinu koji je zadesio Ameriku možete dobiti u jednoj sezoni serije od deset epizoda.

#4 Bridgerton – 2. sezona – 656.260.000 sati gledanja

Ljubitelji romana Julie Quinn bili su oduševljeni pojavom serije Bridgerton. Međutim i oni koji vole britanski naglasak, život na visokoj nozi i slikovit prikaz visokog društva u Engleskoj, uzdigli su drugu sezonu ove serije na četvrto mjesto na listi najgledanijih. Uz sjajnu produkciju, odličnu glumačku postavu i tragične ljubavne priče, Bridgerton je serija o kojoj se priča. Datum treće sezone još uvek nije zvanično poznat ali se očekuje da to bude krajem ove godine.

#5 Bridgerton – 1. sezona – 625.490.000 sati gledanja

Razlog za ovu pojavu je neobjašnjiv, osim ako ljubitelji Netflixa nemaju naviku početi od druge sezone da bi došli do prve, u što zaista sumnjamo. Sve u svemu, na petom mjestu nalazi se prva sezona serije Bridgerton koja je karakterizirana kao početak velike drame na malim ekranima.

6. Stranger Things – 3. sezona – 582.100.000 sati gledanja

Treća sezona serije Stranger Things objavljena još 2019. godine ne silazi s Netflixove liste najgledanijih serija ni petu godinu zaredom. Ako ste fan ovog serijala, vjerojatno ste već davno uspjeli pogledati sezonu. Također, internet je preplavljen komentarima u kojima fanovi serije komentiraju da je treća sezona mnogo bogatija od njenog nastavka. Međutim broj pregleda ne ide u prilog ovoj tvrdnji. Sada još ostaje na vama da presudite.

#7 Lucifer – 5. sezona – 569.480.000 sati gledanja

Što se dogodi kada vrag napusti pakao i dođe u Los Angeles? Ako niste gledali seriju Lucifer, ne postoji ni jedan drugi način da saznate. Ova serija do sada ima čak šest nastavaka da bi najpopularniji i najgledaniji bio upravo peti. Priča puna ljubavne drame, krimi elemenata, akcije i zabave s razlogom je pridobila srca mnogih. Savjetujemo vam da upoznate Lucifera, njegov noćni klub Lux i pokrenete zabavu koju samo on zna napraviti.

#8 The Witcher – 1. sezona – 541.010.000 sati gledanja

Jesu li vam nedostajale serije o vješticama, čarobnjacima i čudovištima? Netflix pokazuje da jesu. Prva sezona The Witcher s razlogom se nalazi na listi najgledanijih serija. Priča prati vješca, usamljenog lovca, koji se samostalno bori s najgorim stvorenjima i mračnom magijom. U ovoj sezoni gledatelji se upoznaju s njegovim likom ali i dva ženska lika, čarobnicom i princezom. Njih troje čine okosnicu radnje serije i jednu specifičnu emotivnu priču.

#9 Inventing Anna – 511.920.000 sati gledanja

Potpuno istinita priča o jednoj novinarki i jednoj popularnoj prevarantici. Koja je veza između njih dvije? Kao i u svim istraživačkim pričama koje uključuju novinare i prevarante – novac. Novinarka koja se trudi dokazati da je Anna Delvey, pored srca njujorške društvene scene ukrala i njihov novac. Anna, prvoklasna u onome što radi, točnije u varanju ljudi, uporno pokušava izbjeći svaki pokušaj da bude uhvaćena na djelu. 

#10 Ginny & Georgia – 2. sezona – 504.780.000 sati gledanja

Kada je riječ o ovoj Netflix seriji, Ginny & Georgia ima podvojene kritike. S jedne strane komentari da se radi o cringe priči o majci i kćeri, no s druge strane istovremeno osvaja srca mnogih. Riječ je o majci koja je još kao tinejdžerka zatrudnila i ipak odlučila roditi. Ona ima trideset godina, a njena kćer petnaest. Priča je to o odrastanju dvije žene, njihovom pokušaju da pronađu zajednički jezik, dok njihov odnos postaje sve dinamičniji iz epizode u epizodu.

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Netflix, IMDB

Učitati još
Zatvori