Ovo su najbolje serije 21. stoljeća. Slažete li se?
Ovo su najbolje serije 21. stoljeća. Slažete li se?

Ovo su najbolje serije 21.
stoljeća. Slažete li se?

Koja je najbolja serija 21. stoljeća? Pitanje je na koji odgovor često daje kako televizijska kritika, tako i publika. Posljednja u nizu listi koja je objedinila naslove jest ona uglednog magazina The Hollywood Reporter, specijaliziranog za pitanja hollywoodske filmska, televizijske i zabavne industrije. Sastavljena je lista od 50 najboljih naslova, koju možete provjeriti ovdje, no mi ćemo se osvrnuti na deset najboljih.

Najbolje serije 21. stoljeća
Najbolje serije 21. stoljeća
Najbolje serije 21. stoljeća

Ljestvica počinje s….

Listu TOP 10 otvaramo serijom BoJack Horseman, ujedno i jedinim animiranim naslovom koji se našao na ovoj listi. Na devetom mjestu smjestio se pravi mali biser od samo 18 epizoda, teen serija Freaks and Geeks u kojoj su prve značajnije glumačke korake učinili i James Franco, Jason Segel te Seth Rogan.

Osmo mjesto pripalo je seriji Girls koja je po svojoj objavi uzdrmala brojne duhove i postala HBO-ov instant hit, prvenstveno zahvaljujući svojoj netipičnoj junakinji.

Najbolje serije 21. stoljeća
Najbolje serije 21. stoljeća

Spin-off koji volimo

Vjerujemo da su mnogi od vas pri pomisli na najbolje serije 21. stoljeća očekivali da će se ovdje naći Breaking Bed. Ipak, on je zauzeo (tek) 16. mjesto, no na visokom sedmom našao se njegov spin-off Better Call Saul.

Na šesto mjesto uvršten je naslov za koji vrijedi istaknuti kako je interes mahom izazvao na američkom tlu – serija Reservation Dogs, čije je ime aluzija na kultni film Reservoir Dogs. Radnja je ipak znatno drugačija te prati odrastanje tinejdžera domorodačkog podrijetla.

Najbolje serije 21. stoljeća

Iznenađenje na popisu?

Na petom mjestu našla se serija za koju će, vjerujemo, mnogi ustvrditi kako se mogla naći i više na ljestvici. Riječ je o hitu The Wire, kojeg su televizijski kritičari u više navrata svrstali na sam vrh najboljih naslova 21. stoljeća.

Četvrto mjesto donosi i svojevrsno iznenađenje, jer se na njemu našla humoristična serija 30 Rock. Daleko od toga da nije riječ o kvalitetnom naslovu, no ipak smo ostali zatečeni njegovim visokim plasmanom. S druge strane, kada su najbolje serije u pitanju iznenađenja nema.

Najbolje serije 21. stoljeća
Najbolje serije 21. stoljeća

Najbolji od najboljih

Posljednje mjesto na tronu odnijela je serija Succession, naslov koji je ove godine (na žalost mnogih obožavatelja) doživio finalnu sezonu. Na drugom mjestu našla se serija koja već godinama nosi kultni status – The Sopranos.

A tron je pripao seriji koja se i na relevantnim stranicama za recenziranje može pohvaliti izvrsnim ocjenama – Mad Man. Biste li ju i vi smjestili na ovu poziciju?

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori