Murdaugh Murders: True crime dokumentarna serija o savršenoj obitelji prepunoj mračnih tajni
Murdaugh Murders: True crime dokumentarna serija o savršenoj obitelji prepunoj mračnih tajni

Murdaugh Murders: True crime dokumentarna serija o savršenoj obitelji prepunoj mračnih tajni

Popularni streaming servis Netflix je u posljednjih nekoliko mjeseci iznjedrio niz dokumentarnih serija temeljenih na stvarnim zločinima, koje su polučile velik uspjeh. Na male ekrane krajem veljače stigla je i nova uznemirujuća priča s američkog juga, koja tematizira pozadinu obiteljskog zločina koji je šokirao zemlju.

Dokumentarna serija Murdaugh Murders: A Southern Scandal usmjerena je na analizu slučaja Alexa Murdaugha, lokalnog moćnika koji je u lipnju 2021. godine nemilosrdno života lišio suprugu Maggie i mlađeg sina Paula.

Maggie, Paul i Alex Murdaugh

Sve obitelji nesretne su na svoj način

Prije nego je Južnu Karolinu šokirao bezosjećajnim ubojstvima, Alex Murdaugh bio je istaknuti član zajednice, pripadnik cijenjene obitelji koja je nosila status gradske aristokracije te poznati odvjetnik. Njegov potez mnoge je ostavio u nevjerici jer nisu vjerovali kako je, do tada, uzoran obiteljski čovjek spreman počiniti strašan zločin.

No, ispostavilo se kako je to tek “vrh sante” te da obitelj Murdaugh itekako ima krvi na svojim rukama. Uz optužbe za novčane malverzacije i prevare, mlađi sin Paul i sam je bio optužen za ubojstvo. Mnogi vjeruju kako ga je otac likvidirao kako bi očuvao obiteljski ugled. Naime, tinejdžer je sa skupinom prijatelja otuđio brod, a nesavjesno upravljanje istoga dovelo je do smrti jedne od putnica.

Alex Murdaugh

Zločin za koji nije mislio odgovarati

Pitate se kako je Alex vjerovao da će ovim činom spasiti ugled? Njegov ego nije mu dopuštao pomisao kako bi mogao biti uhvaćen za ovo zlodjelo te je nekoliko mjeseci hinio uplakanog oca kojem je nepoznat počinitelj uništio obitelj.

Ipak, istražitelji su razotkrili ovu farsu, a usporedno su naišli i na pokazatelje kako supruga i sin nisu Alexove jedine žrtve. Trodijelna serija Murdaugh Murders: A Southern Scandal dotaknula se i misteriozne smrti mladića koji je pronađen u okolici njihova posjeda, kao i smrti njihove čistačice, čiji je pad niz stepenice u prvoj istrazi okarakteriziran kao nesreća.

Medijski show

Objava dokumentarne serije održava se paralelno s medijski iznimno popraćenim suđenjem Alexu Murdaughu. Interes za ovaj slučaj kraha moćne obitelji ne jenjava pa ne čudi što se popularni streaming servis odlučio na obrađivanje upravo ovog recentnog slučaja.

Serijal Murdaugh Murders: A Southern Scandal donosi pozadine priče te nam uspješno pokazuje kako stvari nisu uvijek onakvima kakvima se čine. Složit ćemo se kako ovo zasigurno nije najbolji true crime naslov koji se pojavio na Netflixu, no dovoljan je mamac za sve ljubitelje ovog žanra.

Foto: Profimedia, Pexel

Učitati još
Zatvori