Nakon filma o Bobu Marleyju i Amy Winehouse, snima se i onaj o Michaelu Jacksonu. Glumi ga nećak
Nakon filma o Bobu Marleyju i Amy Winehouse, snima se i onaj o Michaelu Jacksonu. Glumi ga nećak

Nakon filma o Bobu Marleyju i Amy Winehouse, snima se i onaj o Michaelu Jacksonu. Glumi ga nećak

Biografski filmovi o glazbenim zvijezdama zadnjih nekoliko godina su u punom jeku. Nakon što su filmovi o Freddieju Mercuryju (Bohemian Rhapsody) i Eltonu Johnu (Rocketman) bili veliki hitovi na kinoblagajnama, ove godine dolaze nam i neki novi. Nakon Boba Marleyja i Amy Winehouse, snima se i biopic o kralju popa – Michaelu Jacksonu. Njega će na velikom platnu glumiti njegov nećak, Jaafar Jackson.

Michael Jackson

Prvi pogled na film

Jaafar je na svom Instagram profilu objavio prvu sliku njega kao Michaela Jacksona. Crno-bijela fotografija Jaafara u prepoznatljivoj plesnoj pozi s crnom fedorom munjevito se proširila društvenim mrežama. Evo što sve znamo o filmu. Jednostavnog imena Michael, film je trenutno u produkciji, a stiže nam 2025. godine. Biopic će obuhvatiti Michaelovo djetinjstvo i početak grupe Jackson 5 u kojoj je kao dječak počeo pjevati sa svojom braćom, ali i njegovu hit solo karijeru pa sve do smrti 2009. godine. Službeni opis filma navodi kako će se prikazati svi trijumfi, ali osobne turbulencije s kojima se pjevač nosio.

To znači da će se film dotaknuti i godina zlostavljanja koje je Michael trpio od strane oca, Joea Jacksona. Hoće li se pak, dotaknuti zlostavljanja koje su neki trpjeli od strane kralja popa? Najkontroverznija stvar koja se veže za Michaela Jacksona su optužbe za seksualno zlostavljanje dvoje maloljetnika od 7 i 10 godina koji su svoju stranu priče iznijeli u dokumentarcu Leaving Neverland. Javnost je dandanas podijeljena oko toga vjeruje li u te optužbe ili ne tako da nije čudno da neki već kritiziraju što se uopće i radi film o Michaelu Jacksonu, dok ga neki slave. Redatelj Leaving Neverlanda kritizirao je biopic komentirajući kako će glorificirati čovjeka koji je zlostavljao djecu. Podsjetimo, pjevač je u razdoblju od 1993. do 2003. bio optuživan za seksualno zlostavljanje maloljetnika, no riješen svih optužbi 2005.

Režiju potpisuje Antoine Fuqua poznat po filmovima Training Day i The Equalizer franšizi, dok tim producenata uključuje i Grahama Kinga, čovjeka iza Bohemian Rhapsodyja. Michael će u kina stići 18. travnja sljedeće godine.

Foto: Profimedia, Instagram (@jaafarjackson)

Učitati još
Zatvori