Ljetna kina na otocima pravi su dragulji koje vrijedi posjetiti
Ljetna kina na otocima pravi su dragulji koje vrijedi posjetiti

Ljetna kina na otocima pravi su
dragulji koje vrijedi posjetiti

Ljeto je vrijeme kada brojna mala mjesta u Hrvatskoj zažive i postaju središte okupljanja i druženja. To se pogotovo odnosi na otoke koji imaju itekako mnogo toga za ponuditi. Doista, hrvatska se obala može ponositi prekrasnim otočkim mjestašcima koja u ljetno vrijeme zažive uz brojne manifestacije. Osim što smo veliki ljubitelji raznih ribarskih večeri i koncerta na otvorenome, postoji još jedna stvar koja se nikako ne smije propustiti – ljetno kino na otvorenom.

Istina, i u metropoli te mnogim većim gradovima postoje ljetna kina na otvorenom gdje omiljene filmske hitove možemo pogledati pod vedrim nebom. Međutim, poseban je osjećaj kada to imamo priliku napraviti uz šum valova i miris borova u zraku. Iako su pomalo zapostavljena, brojna ljetna kina na otocima i dalje privlače velik broj gledatelja, a mi smo pronašli neka od najljepših na našoj obali.

Ljetno kino Hrid – otok Vis

Ljetno kino Hrid na otoku Visu smješteno je uz samu obalu mora, a djeluje još od 1964. godine. Svako ljeto posjetitelji na ovoj lokaciji u mjestu Vis mogu uživati u novim filmovima te se osvježiti na šanku koji djeluje u sklopu kina. Ovo spektakularno kino na otvorenom postalo je atrakcija koju prepoznaju brojni posjetitelji turisti te su projekcije često ispunjene do posljednjeg mjesta.

Ljetno kino Korčula

Ljetno kino Korčula također je jedno od onih koje se može pohvaliti zaista predivnom lokacijom. Jug Hrvatske skriva zaista neke spektakularne lokacije, a otok Korčula defintiivno je visoko na toj listi. Ljetno kino smješteno je unutar zidina starog grada i posjetiteljima osigurava zaista nezaboravno iskustvo uživanja u filmskim naslovima u ovom ambijentu.

Kino Mediteran Supetar

Kino Mediteran već ima kultni status. Riječ je o putujućem ljetnom kinu u organizaciji Festivala mediteranskog filma Split. Ove godine ta je čast pripala Supetru na otoku Braču čija će publika sada moći pogledati neka od novih ostvarenja europske i svjetske kinematografije. Publici ove godine donosi tri nova filma svaki tjedan, a tu je i program za najmlađe. Naravno, sve to na lokaciji s koje se jasno može čuti šum valova u toplim ljetnim noćima.

Ljetno kino Rab

Selimo malo sjevernije, gdje na otoku Rabu također već tradicionalno djeluje ljetno kino. Ljetno kino Rab i ove je godine otvorilo vrata vjernim posjetiteljima koji mogu uživati u recentnim filmskim naslovima. Sve se također odvija pod vedrim nebom, u samom srcu grada Raba.

Cine Cres

Cine Cres je naziv kina na otvorenom na ovom zelenom jadranskom otoku. Grad Cres tako ljeti dobiva pozornicu u samom srcu grada na kojoj se izmjenjuju filmski naslovi za sve uzraste. Kino je nedavno krenulo u novu sezonu, stoga je šteta propustiti neku od projekcija na predivnoj lokaciji jednog od naših najzanimljivijih otoka.

Foto: Facebook, Unsplash

Učitati još
Zatvori