Lazy Sunday: Nekoliko novih filmova za nedjeljni movie night s prijateljima

Lazy Sunday: Nekoliko novih filmova za
nedjeljni movie night s prijateljima

Late Night

Nedjeljne večeri volimo provesti u društvu prijatelja, a najčešće na terasi onog go-to kafića u kojem se svi okupljamo. Već neko vrijeme, ipak, nismo imali filmsku večer s ekipom, bilo u kinu ili kod kuće pa se ova nedjelja učinila idealnom prilikom. Lazy Sunday na Journalu vam svakim krajem tjedna donosi popise novih interesantnih filmova koji igraju u kinima, pojavili su se na streaming servisima nedavno ili jednostavno mislimo da ih se isplati pogledati.

Ove su nedjelje na redu novi filmovi, od kojih su najbrojniji trileri i drame, koje napokon imamo priliku gledati, a mogli bi se svidjeti cijelom društvu…

Those Who Wish Me Dead

Oni-koji-mi-žele-smrt-Angelina-Jolie-triler

Film s Angelinom Jolie nastao je po istoimenom romanu Michaela Koryte, a naša su očekivanja još veća s obzirom da režiju potpisuje Taylor Sheridan, filmski kreativac nominiran za Oscara koji je radio na uspješnicama kao što je Sicario.  Radnja prati dječaka kojem se život potpuno preokrene nakon što postane svjedokom ubojstva. Budući da sad postaje jedna od ključnih osoba u lovu na ubojicu, policija mu izdaje lažni identitet kako bi ga zaštitila. Međutim, ubojice koje je vidio sad proganjaju upravo njega, a jedina osoba koja mu može pomoći u bijegu je vatrogaskinja koja se nosi s vlastitim traumama. Trenutno igra u kinima!

Comeback Trail

Ovog je tjedna u kina stigla kriminalistička komedija s hollywoodskim legendama u glavnim ulogama. Robert De Niro, Morgan Freeman i Tommy Lee Jones stariji su muškarci čiji su životi skrenuli u potpuno neočekivanom smjeru. Max Barber (De Niro) je propali producent filmova koji zbog posljednjeg filmskog projekta duguje novac mafijašu Reggieu (Freeman). Istovremeno, Duke Montana (Lee Jones), nekad veliki glumac, a danas isprana zvijezda, kontemplira samoubojstvo. Bizaran splet okolnosti povezuje ova tri muškarca u hollywoodsku avanturu života koja postaje opasna, napeta i često urnebesna.

Wrath of Man

Guy Ritchie u ulozi redatelja uvijek je dovoljan razlog da kupimo kinoulaznicu. Njegovi dinamični filmovi s karizmatičnim likovima i zanimljivim dijalogom često se gledaju iznova, a prije nekoliko dana u kina je stigao Wrath of Man. Novi akcijski triler slijedi misterioznog zaštitara čija se svakodnevica sastoji od prevoženja milijuna dolara po Los Angelesu. Međutim, jedna pljačka u kojoj zaštitar pokaže zastrašujuće sposobnosti i vještine tjera njegove kolege da se zapitaju otkud je on zbilja? U akcijskom trileru glume Jason Statham u ulozi tajanstvenog zaštitara, a pridružuje mu se Josh Hartnett, Jeffrey Donovan, Scott Eastwood i drugi. Film se prikazuje u kinima.

Late Night

Iako je Late Night izašao još 2019. godine, odnedavno ga možemo gledati na streaming divu Netflixu. Američka dramedija nastala je u produkciji poznate komičarke Mindy Kaling i dobila nominaciju za Zlatni globus u kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla. Radnja prati popularnu TV voditeljicu koja, kako bi izbjegla otkaz i sudbinu već dosadnjikave TV zvijezde, zapošljava novu autoricu za svoj show. Glavne uloge tumače Emma Thompson i Kaling, a pridružuju im se Hugh Dancy, Max Casella, Amy Ryan, John Lithgow i drugi.

Monster

Netflix je prije dva dana izbacio još jedan uzbudljiv naslov, sudsku dramu Monster koja je imala premijeru na filmskom festivalu Sundance. U njoj glume brojna popularna lica kao što su Jennifer Hudson, Kelvin Harrison Jr., ASAP Rocky, John David Washington i mnogi drugi. Film prati 17-godišnjeg Stevea, uspješnog studenta koji je imao velike planove za budućnost, ali isti nestaju u trenu kad je opužen za ubojstvo. Tu počinje jeziva priča o tome kako je od studenta filma na elitnom koledžu završio u sudskoj trakavici i borbi zbog koje potencijalno može cijeli život provesti iza rešetaka. Film je inače nastao po YA romanu istog imena koji je bio nominiran za brojne književne nagrade.

Summer of 85

A sad jedan francuski film za one nostalgične kojeg je režirao poznati Francois Ozon (autor renomiranih filmova Swimming Pool i 8 femmes). Priča nas vodi u ljeto 1985. godine i prijateljstvo dvoje mladića koje se uskoro razvija u nešto više, a sve u ljetnoj kulisi 80-ih godina. Kad mu život spasi 18-godišnji David, mladi Alexis brzo shvaća kako u njegovom društvu želi provesti više vremena. Zbližavaju se, prolaze zajedničke avanture, vožnje na motorima, gledaju filmove i slično – sve se čini idilično dok u priču ne upadne Engleskinja Kate zbog koje je raskol nezaobilazan.

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori