Lazy Sunday: Odabrali smo najbolje filmove u kojima večeras možemo uživati u kinu uz kokice

Lazy Sunday: Odabrali smo najbolje filmove u kojima večeras možemo uživati u kinu uz kokice

Nedjelja je dan rezerviran za uživanje, opuštanje i iskorištavanje vikenda do samog kraja. Uz sve toplije dane, vjerojatno je da će nam omiljeni hobiji postati izleti u prirodi, ali nedjelja navečer najčešće je idealno vrijeme za dobar film, društvo i kokice. Nova nedjeljna rubrika Lazy Sunday svake vam nedjelje donosi najbolje od najboljeg od filmova u raznim kinima ili pak filmske preporuke u kojima možete uživati u vlastitom domu i na taj način zaokružiti vikend!

Zlatni globusi su iza nas, Oscari na vidiku pa je tako pravo vrijeme da se bacimo u filmski svijet…

The United States Vs. Billie Holliday

U naša je kina stigao film za koji je Andra Day već pokupila Zlatni globus, a nominirana je i za Oscara. ‘The United States vs. Billie Holiday’ donosi priču o legendarnoj Billie Holiday, njezinom životu i napadima te pritiscima s kojima se morala nositi u rasizmom obilježenoj Americi. Kroz film se prikazuje i njezina veza s Jimmyjem Fletcherom, agentom kojem je Billie počela vjerovati unatoč tome što je bio zaposlenik Vlade – koja ju je ponajviše htjela diskreditirati.

The Mauritanian

najbolji-filmovi-bez-nominacije-za-Oscar-2021.-The-Mauritanian

Potresan film ‘The Mauritanian’ temelji se na istinitoj priči o čovjeku koji je proveo više od 14 godina u zloglasnom zatvoru Quentano zbog optužbi da je bio uključen u teroristički napad 9/11. Kad se u njegov slučaj umiješa odvjetnica Nancy Hollander (uloga za koju je Jodie Foster dobila Oscara), sve počinje upućivati na okrutne metode i brutalnost zatvorskog sustava nad nevinim čovjek.

Godzilla vs. Kong

U kina je nedavno stigao film ‘Godzilla vs. Kong’ koji na platno donosi sukob kultnih fiktivnih bića – Godzille i King Konga. U film Aadama Wingarda nastavaka je ‘Godzilla: King of the Monsters’ i ‘Kong: Skull Island.’ Glavna su lica Millie Bobby Brown, Alexander Skarsgard, Rebecca Hall, Brian Tyree i ostali, a film je oduševio kritiku akcijom i izvrsno odrađenim specijalnim efektima.

Promising Young Woman

favoriti-za-Oscara-2021.-Promising-Young-Woman

‘Promising Young Woman’ trenutno nam je omiljeni oscarovski film. Carey Mulligan glumi Cassie, 30-godišnju ženu koja živi pomalo monoton život. Barem do vikenda, kad kreće na svoju osobnu osvetu potaknutu traumom zbog seksualnog nasilja. Njezin je zadatak suočiti opasne, nasilne i toksične muškarce s njihovim namjerama, čak i kad isti tvrde da su ‘one of the good guys.’ Mulligan je za svoju izvedbu dobila brojne pohvale, a redateljica Emerald Fennell također je nominirana za režiju. Sve naše dojmove o izvrsnom filmu pročitajte ovdje!

Nun of Your Business

Nun_of_your_business_1Still003

Ako ste zainteresirani za nagrađivani hrvatski film onda je najbolja opcija nedjelju provesti uz ‘Nun of Your Business.’ Redateljica Ivana Marinić donosi istinitu priču o dvije časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Another Round

‘Another Round’ donio je nominaciju za Zlatni globus i BAFTA-u Madsu Mikkelsenu, a ova danska komedija nominirana je i za Oscara za najbolji strani film. Radnja prati četvero Martina i njegovo troje prijatelja koji dijele profesiju. Svi su profesori i svi muku muče s nezainteresiranim studentima i dosadnom svakodnevicom. Na jednoj večeri dotaknu se teorije da mala količina alkohola u krvi potiče kreativnost i opuštenost. Počinju eksperimenti s konzuiranjem alkohola tijekom dana uz nekoliko pravila kak bi testirali tu teoriju. Međutim, kad tad će se kristalizirati stvarne posljedice njihove ideje i razlozi zbog kojih su se primili iste.

Još tri filmske preporuke za ljenčarenje kod kuće

Ako ste među onima kojima je nedjelja posebno draga jer znači odmaranje kod kuće, izdvojili smo nekoliko jako dobrih filmova koje možete streamati!

Moxie

novi-filmovi-na-Netflixu-u-ožujku-Moxie

Uvijek su nam dragi teen i young-adult filmovi s posebnim twistom koji ih čini interesantnim i mlađima i nešto starijima. ‘Moxie’ je novi film komičarke Amy Poehler, a baziran je na istoimenom romanu autorice Jennifer Mathieu. U ovom simpatičnom girl power filmu glume Josephine Langford, Lauren Tsai, Hadley Robinson i sama Amy Poehler. Radnja prati 16-godišnjakinju kojoj je dosta patrijarhalnog sustava u školi i odlučna je u tome da promijeni taj status quo. Ne očekuje, međutim, da će započeti pravi pokret na školskim hodnicima!

Zack Snyder’s League of Justice

Zack-Snyders-Justice-League-1

Za one željne filmskog spetakla u svakom smislu – na HBO GO-u napokon je dostupan ‘Zack Snyder’s League of Justice’, film o kojem se priča već godinama i u kojem su baš svi najveći superheroji (i glumci koji ih igraju). Cijela široka pozadinska priča postoji iza toliko očekivanog filma, o tome zašto ga obožavatelji iščekuju već godinama i zašto je postao kontroverzan već smo vam pisali ovdje.

Yes Day

Jedan odličan odabir za cijelu obitelj pred televizorom! Jennifer Garner glumi u novom Netflixovom filmu ‘Yes Day’ odnosno obiteljskoj komediji koja donosi onaj pravi feel good osjećaj. Duhoviti film prikazuje majku troje djece koja je pod naletom obaveza i svakodnevne rutine postala stroga mama koja vječno govori ‘ne’ na sve dječje ideje i želje. U želji da to zajedno s mužem promijeni, odlučuje prihvatiti izazov pod imenom “Yes Day” u kojem djeca 24 sata imaju pravo odlučivanja i biranja svih aktivnosti.

Foto: Pexels, IMDb, PR

Učitati još
Zatvori