Serija Killing Eve opet nas je prikovala uz male ekrane – zašto ju i vi trebate gledati?

Serija Killing Eve opet nas je prikovala uz male ekrane – zašto ju i vi trebate gledati?

Neki dan smo vam pisale o ženskim serijama koje prije ili kasnije vrijedi pogledati, a budući da obožavamo pratiti novosti i novitete na televiziji, tako nam nije promaklo ni da kreće nova, treća sezona serije Killing Eve koju smo uvrstile na ovaj ultimativni ženski popis.

Prva epizoda treće sezone serije startala je u ponedjeljak na HBO GO i odmah nas je prikovala uz male ekrane. Ako ju još uvijek niste popratile, donosimo detalje o njoj koje će vas sigurno nagovoriti na gledanje i željno iščekivanje novih sezona.

Veliku uspjeh nakon prve dvije sezone

Temeljena na novelama Lukea Jenningsa, serija „Ubijanje Eve“ prati Villanelle (Jodie Comer), psihopatsku plaćenu ubojicu, te Eve (Sandra Oh), ženu koja je dobila zadatak da je pronađe i uhvati. Eve je pametna operativka sigurnosne službe koja mašta o bivanju špijunkom, a Villanelle je otmjena, talentirana ubojica koja voli luksuz koji joj njezin nasilni posao pruža.

Dvije izrazito inteligentne žene, podjednako opsjednute jedna drugom, direktno se sukobljavaju u epskoj igri mačke i miša. U prve dvije sezone njihova natezanja, obračuni i nadmudrivanja ostavili su nas u neizvjesnosti, stoga smo jedva čekali nastavak priče i novu sezonu. Vrijedi spomenuti i da na IMDb-u serija uživa vrlo visoki prosjek od 8.3/10.

Nova epizoda svakog ponedjeljka

Ako seriju još niste gledali, svakako počnite s prve dvije sezone. Idealan su prijedlog za bingeanje ovih dana, s obzirom na to da će nove epizode na HBO GO dolaziti svakog ponedjeljka. Nova sezona serije Killing Eve bazira se na pokušajima glavnih junakinja da nastave sa samostalnim životima i odviknu se jedna od druge. Villanelle, sada nezaposlena ubojica, vjeruje da je Eve mrtva. Eve se pak krije na otvorenom i vjeruje da je Villanelle nikad neće pronaći. Čini se da je sve u redu dok jedna šokantna smrt ne izazove njihov ponovni susret.

Provjereno sjajna glumačka postava

Sandra Oh ponovno tumači ulogu Eve, za koju je osvojila Zlatni globus, a Jodie Comer glumi Villanelle, ulogu koja joj je donijela nagradu Emmy. Uz njih, ponovno gledamo Fionu Shaw i Kima Bodniju, a u novoj sezoni im se pridružuju i Predrag Bjelac, Dame Harriet Walter, Danny Sapani, Gemma Whelan, Camille Cottin, Steve Pemberton, Raj Bajaj, Turlough Convery i Evgenia Dodina. Dok s nestrpljenjem očekujete nove epizode, ovdje pogledajte trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=LnctCESohSY

Serija koja obiluje sjajnim modnim momentima

Osim napete radnje, oduševljava nas i stil jedne od glavnih junakinja, Villanelle. Njena garderoba u seriji zbilja je jedinstvena; vrlo je skupa, ‘glasna’, savršena u svojoj nesparenosti… Ova ruska plaćena ubojica koristi odjeću kako bi promijenila svoju osobnost, što je u njenom poslu nužno. Jedan dan to je prekrasna party haljina, a drugi dan jednostavna bijela košulja u kojoj se stapa s pozadinom u ulozi konobarice.

U prvoj sezoni, za njen stil bila je zadužena kostimografkinja Phoebe De Gaye, a u drugoj Charlotte Mitchell, dodatno naglašavajući odjećom ekscentričnost lika. Villanelle obožava odjeću, sumanuto troši novac na nju i kupuje ekstravagantne komade kojima se nagrađuje za uspješno odrađene zadatke. Pritom je i prava modna kameleonka, kako bi mogla brzo i lako mijenjati svoj identitet.


Foto: HBO

Učitati još
Zatvori