Ovaj uređaj uklanja jake bolove u tijelu – i to sasvim bezbolno
Ovaj uređaj uklanja jake bolove u tijelu – i to sasvim bezbolno

Ovaj uređaj uklanja jake bolove u
tijelu – i to sasvim bezbolno

Ono čemu kronično posvećujemo sve manje pažnje jest kretanje. Zahvaljujući tehnologiji ulijenili smo se održavati tijelo aktivnim, pa barem kroz redovite šetnje. I dok se ljeto približava, po običaju se bilježi porast sezonskih vježbača i ono što svakako moramo reći jest – bolje išta nego ništa.

Preporuke za dnevnu tjelesnu aktivnost mogu se razlikovati ovisno o dobi, spolu, tjelesnoj kondiciji, zdravstvenom stanju i drugim faktorima – no jedno je sigurno, vježbanje je potrebno! No bilo da ste netko tko redovito vježba ili se u svoje treninge tek uhodavate, bitno je biti svjestan činjenice da se ozljede događaju čak i najboljima. Pogledajte samo profesionalne sportaše!

Dovoljan je trenutak da ste van fokusa i izgubite formu, izvedete neki nagli pokret ili se naprosto precijenite s težinama utega i možete istegnuti mišić, kronično upaliti tetivu ili nešto treće. Utoliko, uz aktivno vježbanje preporučuje se odlaziti na sportske masaže kako biste tijelu ubrzali oporavak, a istovremeno osjećate li jaku i neugodnu bol – trebali biste potražiti stručnu pomoć čim prije. Vježbanje kroz bol nikada nije pametno, jer ozljeda može biti samo jača. Uz mnoge prednosti fizioterapije, udarni val smatra se fantastičnim načinom poticanja tijela na samoobnovu.

Što je terapija udarnim valom?

Terapija udarnim valom je neinvazivna metoda liječenja različitih stanja, uključujući boli u mišićima, tetivama i kostima. Ova terapija koristi visokoenergetske zvučne valove koje se generiraju izvan tijela i prenose se kroz kožu do ciljnog područja u tijelu.

Udarni valovi pokreću procese popravka i regeneracije u ciljanom tkivu, poboljšavaju cirkulaciju krvi, smanjuju upalu i potiču stvaranje novog kolagena. Terapija udarnim valom obično se primjenjuje u seriji od nekoliko tretmana u razmacima od nekoliko dana ili tjedana, ovisno o pacijentovom stanju.

Kako djeluje udarni val?

Glavne prednosti terapije udarnim valom su neinvazivno rješavanje kronične boli u mišićno koštanom sustavu bez nuspojava, a pritom se kroz mali broj terapijskih tretmana terapija obavlja sa stupnjem uspješnosti iznad 75%!

Kome se preporučuje ovakva terapija?

Ovaj tip terapije preporučuje se osobama koje pate od stanja koja uzrokuju bol u mišićima, tetivama ili kostima, poput upale tkiva na dnu stopala, upalu tetive, teniski lakat, kalcifikacije u tetivama, bol u ramenu, trigger točke, bol u donjem dijelu leđa i vrata itd.

terapija

Terapija udarnog vala na novi način

Udarni val – Dual Power – uređaj je za terapiju udarnim valom. Udarni val patentirani je uređaj koji generira sinergijski poticaj udarnog vala, radiofrekvencijske i transdermalne terapije te se koristi za terapiju mišićno-koštanog sustava. Primjenjuje se uglavnom u liječenju kroničnih poremećaja mišića i tetiva, kod bolova u leđima i vratu. Najčešće indikacije obuhvaćaju: bolno rame, epikondilitis, križobolju, tendinozu Ahilove tetive, patelarni tendonitis i trigger točke.

Terapija udarnim valom Dual power jedina je bezbolna terapija udarnim valom na tržištu. Ultrazvučni val visokog intenziteta djeluje na tkiva, a osim navedenog, stimulira i stvaranje kolagena, čime se stvara okružje pogodno za zacjeljivanje i oporavak oštećenih tkiva. Ublažava bol i obnavlja funkcionalnost zgloba. Rezultat je povećan opseg pokreta, uspostavljanje funkcije zgloba i nestanak bola. Također, uređaj se može koristiti i za estetsku primjenu!

Iskustvo stručnjaka

Uređaj Dual Power već je dostupan u Fizioteci, pa smo s vlasnicom Fizioteke, Andreom Pavić te direktorom tvrtke Pulsus Medical, Željkom Tuličićem, popričali o prednostima ovog novog tipa udarnog vala.

  • Zašto ste se u Fizioteci odlučili za Dual Power uređaj?

S obzirom na veliku prisutnost bolnih stanja gdje je uzrok kalcifikat, kronična upala tetiva te prisutnost lumbalnih i cervikalnih problema odlučili smo se za Dual Power aparat jer pruža spoj najmodernije tehnologije i usluge u jednom, a djeluje izvrsno kod navedenih stanja. Iznimno je efikasan u brzom smanjenju boli i poboljšanju funkcije što je pacijentima i nama izrazito bitno, pogotovo kod kroničnih upala i kalcifikatima koji znaju biti izrazito bolni.

Tecar terapija i terapija udarnim valom su jedne od najzastupljenijih terapija na tržištu trenutno, a ovaj aparat to nudi u jednom. Još jedna od glavnih prednosti je što djeluje apsolutno bezbolno za razliku od standardnog udarnog vala.

terapija
  • Kako funkcionira terapija udarnim valom i što, iz vašeg iskustva u Fizioteci, pruža Dual Power spram drugih uređaja na tržištu?

Terapija udarnim valom Dual Power jedina je bezbolna terapija udarnim valom na tržištu. Ultrazvučni val visokog intenziteta djeluje na tkiva, a osim navedenog, stimulira i severance kolagena, čime se stvara okružje pogodno za zacjeljivanje i oporavak oštećenih tkiva. Ublažava bol i obnavlja funkcionalnost zgloba. Rezultat je povećan opseg pokreta, uspostavljanje funkcije zgloba i nestanak bola. Ono što bi svakako istakli kao glavne prednosti Dual Powera naspram ostalih je:

• omogućuje prodor bez potrebe za vrlo visokim pritiskom, a prije svega, bez nanošenja bilo kakve boli pacijentu, što je čini jedinom bezbolnom terapijom udarnog vala na tržištu

• Isporuka aktivnih sastojaka ima opsežan protuupalni, analgetski i antiedenski učinak

• Bez nuspojava

• Stupanj uspješnosti terapije iznad 75%

• Smanjuje broj terapijskih tretmana i dovodi do dugoročno boljih rezultata

  • Tko ima najveći benefit korištenja ovog uređaja?

Najveći benefit imaju zasigurno svi pacijenti koji nalaze neke od dijagnoza na ovom popisu: tendinopatije, kalcificirajući tendinitis, bolno rame, epikondilitis, križobolju, patelarni tendinitis trigger točke, plantarni fascitis, petni trn, rupture mišića, frakture i hematomi.

Osim toga, svi pacijenti koji trpe izrazitu bol su dobri kandidati za navedenu terapiju zbog toga što sama terapija nije invazivna i potpuno je bezbolna. Također terapija udarnim valom ima široku primjenu u sportskoj medicini – zbog svojih zacjeljujućih i regenerativnih učinaka na meka tkiva. Tako se vrijeme oporavka nakon ozljeda može maksimalno smanjiti što je sportašima bitno.

Nadalje, sa strane distributera, Dual Power nam je predstavio i direktor tvrtke Pulsus Medical, Željkom Tuličić.

  • Možete li nam ukratko predstaviti Dual Power uređaj i njegove najveće benefite?

Shockwave Dual Power je uređaj za terapiju piezoelektričnim radijalnim udarnim valom, a koristi se u fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji i estetskoj medicini. Osim terapije piezoelektričnim udarnim valom, uređaj radi na principu radiofrekvencijske – tecar terapije i metode transdermalnog unosa (elektroporacije).

Kada govorimo o primjeni uređaja u fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji, Dual Power se primjenjuje uglavnom u liječenju kroničnih poremećaja mišića i tetiva, kod bolova u gornjim i donjim ekstremitetima. Najčešće indikacije obuhvaćaju: bolno rame, teniski lakat, golferski lakat, petni trn, pubalgiju, križobolju, tendinozu Ahilove tetive, patelarni tendonitis i trigger točke.

terapija
  • Koje su njegove prednosti spram sličnih uređaja na tržištu?

Terapija udarnim valom Dual Power jedina je bezbolna terapija udarnim valom na tržištu. Piezoelektrični val visokog intenziteta djeluje stimulirajuće na tkiva i fasciju, a osim navedenog, potiče i stvaranje kolagena, čime se stvara okružje pogodno za zacjeljivanje i oporavak oštećenih tkiva. Ublažava bol i obnavlja funkcionalnost zglobova.

Rezultat je povećan opseg pokreta, uspostavljanje funkcije zgloba i nestanak boli. Također, prednost uređaja očituje se primjeni metode trandermalnog unosa (elektroporacije) odnosno aplikacije aktivnih sastojaka u dermis bez korištenja igle.

  • Kako se Dual Power može koristiti u estetske svrhe?

Shockwave Dual Power ima zaseban softver za protokole estetske medicine. Drugim riječima, uređaj se koristi za tretmane oblikovanja tijela odnosno za tretmane lokalizirane adipoznosti (pretilost) na abdomenu, bokovima i mišićima stražnjice, celulita i opuštene kože.

Foto: Unsplash, Pulsus Medical

Učitati još
Zatvori