Journal pets: 5 kultnih filmova u kojima su glavni likovi životinje
Journal pets: 5 kultnih filmova u kojima su glavni likovi životinje

Journal pets: 5 kultnih filmova u kojima
su glavni likovi životinje

Za nas ljubitelje životinja filmovi u kojima se one ne pojavljuju nekako su nepotpuni. Neki su filmaši tako dobro portretirali životinje da je publici bilo očito da u redatelju prepoznaju ljubitelja životinja. Kino je stoljećima prikazivalo životinje ili snimalo filmove o njima, tako da su i neki veliki filmski klasici snimljeni upravo njima u čast. Kako je ovo generalno težak izbor, odlučili smo odabrati top pet kultnih filmova o životinjama po našem izboru.

Hachi: A Dog’s Tale

Ovaj film je također poznat kao Hachiko: Pseća priča. Ovaj film temelji se na istinitoj priči o profesoru koji zavoli svoj život kada počne živjeti s napuštenim psom. Film se temelji na japanskoj drami pod nazivom Hachiko Monogatari. Hachi: A Dog’s Tale režirao je Lasse Hallström. Ovaj film podigao je ljubav prema životinjama na višu razinu. Pripremite maramice za plakanje.

Lassie

Postoji li bolji film od Lassie ako govorimo o filmovima s psećim glavnim ulogama. Psi su odani, a film Lassie to na filmičan način dokazuje prekrasnom obiteljskom pričom. Ovaj film prati priču čovjeka koji se upravo preselio u novo mjesto i pas Lassie spašava ga od vukova ubojica. Tu počinje njihova avantura.

Babe

Babe je prekrasna komedija-drama koja se temelji na romanu The Sheep-pig Dicka Kinga Smitha. Priča govori o svinji koja poput psa želi zaštititi druge domaće životinje. Film je bio kritički i komercijalni uspjeh osvojivši brojna priznanja. Film je prošao toliko dobro kod publike da je nakon nekoliko godina izašao i njegov nastavak.

The Jungle Book

Knjiga o džungli jedan je od najboljih filmova svih vremena. Svaki ljubitelj životinja ima neizmjernu privrženost ovom klasičnom hitu za ljubitelje životinja. Temelji se na istoimenom romanu Rudyarda Kiplinga. Ovaj animirani film režirao je Wolfgang Reitherman. Ljubitelji životinja ovaj film često nazivaju The Mowgli Film, jer se glavni lik ovog filma zove Mowgli.

The Lion King

Bilo bi besmisleno previše predstavljati ovaj film. Za njega jednostavno znaju svi, su za njega na neki način vezani i svi su na njega barem jednom plakali. Ovaj animirani film temelji se na drami Williama Shakespearea Hamlet, The Tragedy of Hamlet. Film Kralj lavova (1994.) režirali su Rob Minkoff i Roger Allers,  a doživio je i remake iz 2019. koji je jako dobro prošao i kod publike i kod kritike.

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori